Eko1 напиша:Tazno tazno.... teshko deka vo bliska idnina ke se iskoreni ovaa omraza shto e nametnata vo srcata i mozokot na mnogu lugje tuka vo nashata drzava..... na Slack i na Dani^^ nemate potreba ic da im replicirate... mozete slobododno da otidete vo Politika i da procitate shto ustvari tie mislat za Albancite.... i togash ke vi e jasno deka shto ustvari tie sakaat da kazat.... jas mnogu ubavo gi svajkam i gi zalam.... no toa e nivna zaguba ili korist... zavisi koj kako gleda na rabotite.
Jas sum albanec.... sum musliman.... vo mojot dosegashen zivot sum imal vrski i so makedonki... i so turcinki.... i so albanski.... i so bugarki... i so germanki.... ne sum osetil nekoja globlna razlika megju niv koja shto bi ja kategoriziral spored nivnata vera ili nacionalnost.... tuku sum osetil razliki vo toa kako se ponashaat... kako se baknuvaat.... i tnt... i sekgoash tie razliki sum gi pravel kako poedinki.... licno ne sum protiv meshan brak... i nikogash nema da bidam.... moi bliski stapile vo takvi brakovi.... moze si imale malku problemi od samata okolina shto gi opkruzuvala no na kraj sepak si opstanaa i si go teraat zivotot super.
Idninata ne znam shto mi nosi.... t.e. ne znam koja mi ja nosi... no samo samo edno se nadevam.... deka taa shto ke mi ja donese da bide mojata poubava polovina.... da bide jas ama zensko.... a toa dali ke bide Nigerka... Shiptarka... Kaurka.... Gjupka.... ili Bushmanka mene ic ne me zasega.... moze ke im smeta malku komshiite.... moze ke mu smeta mnogu na dedomi od selo..... moze ke pukne od inaet nekoja druga shto mnogu se saka.... no toa e toa.... na kraj..... JAS SUM TOJ SHTO SI RESHAVA SO KOGO KE SI GO POMINE ZIVOTOT.
Prekrasno kazano!!!