Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Иначе само на мене ми се чини или судиите ова првенство се многу тиња ?
Добро ти се чини..
Досега изгледав речиси 80% од натпреварите,па не видов меч без очигледни судиски пропусти...
Како наша лига да гледам....
Посебно со некои нерезонски исклучувања....како да сакаат судиите да бидат во центар на внимание...
Не треба да чуди,грото се млади судии,ги нема веќе оние стари судиски волци....
Сега све некои анонимци.....треба време и искуство пред да излези некоја двојка која би водела еден меч со авторитет и професионалност....
Засега немаше некои дуели на големите фаворити за медалите...допрва ќе се оценува судењето....

R

Rigel Kent

Гостин
Напротив , нема некое очигледно фаворизирачко судење , барем во екстремни случаи. Судењето според мене е задоволувачко.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Не фаворизичарско,туку судење со доста грешки на двете страни....
Ова говори дека има доста неиускуство кај грото од судиските двојки....

M

Mario Gómez

Гостин
Сите ги паметат шампионите, никој не памети кој бил второ, трето или четврто место. Од европските репрезентации секој може да победи секого, па и ние Франција.
Не, на ова првенство, неможеме да им се доближиме на Франција, Хрватска и Шпанија, за Данска ќе видиме. Кога Шундо ќе превземе одговорност за дебаклот во Шведска, и за поразот од Португалија и секој пораз на гости во квалификации од мизерни репрезентации. А на домашен терен да, сите може да ги победиме.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да не се будалиме шансите ни се нула со Франција. Германија игра топло ладно има смена на генерација... Не дека и со Тунис или Аргентина би било лесно ама тоа се далеку послаби противници.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Оваа Франција со речиси идентичен состав беше 11-та на претходното ЕП. Кажувам, топка е... се врти :) Иако шансите би ни биле 1 на 1000, сепак ги има.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Кое признание и оставка ги барате од Шундо кога човекот рече дека ја постигнал целта, пласман во втор круг и дека дебакл е само ако не влеземе у осминафинале...

Инаку судењеве премногу чудно, ма да и какво да биде кога од Брег на Слонова Коска и од пич мајчин ги ваделе судииве...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Оваа Франција со речиси идентичен состав беше 11-та на претходното ЕП. Кажувам, топка е... се врти :) Иако шансите би ни биле 1 на 1000, сепак ги има.
Па што е подобра варијатна да се мачиме утре и со Данска или фино лепо да си го ладат главните наши играчи за со Франција?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.896
Поени од реакции
16.139
Катастрофа се судиите на ова првенство, не дека некој фаворизираа или не знам што, ама премногу грешки приметив.
Европското првенство и по квалитет на судии и општо организација на домаќинот е многу по квалитетно отколку светското, голема е разликата.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Па што е подобра варијатна да се мачиме утре и со Данска или фино лепо да си го ладат главните наши играчи за со Франција?
Абе види вака, ај прочитај уште еднаш што сум напишал... да, нам ни е битно. На Франција не толку, оти нели, најдобри се... Аман, ај да се откажеме пред време ако ни се падне Франција.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 00:42 ---
Само за другарката на beneamata

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Јас гледав Германија - Тунис пред некој ден, какво судење против Тунис имаше но ништо, пак победија :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.389
Поени од реакции
85.331
Па според мене повеќе ни одговара Франција него ли Тунис.
Нееверопски екипи не ни одговараат.Французите ќе не потценат. Немаме притисок пошто сме аутсајдери во тој меч.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.382
Па според мене повеќе ни одговара Франција него ли Тунис.
Нееверопски екипи не ни одговараат.Французите ќе не потценат. Немаме притисок пошто сме аутсајдери во тој меч.
Според мене само Франција е екипа што не можеме да ја победиме.Ние сме им совршен противник на нив,не брзаме,играме 6 на 6 цело време,имаме 2 бека што се забиваат во одбрана и еден што знае да шутне......има на волеј едно 20 разлика да им легнеме.
Подобри на светот кога ќе постава одбрана од французите нема,а тек кога ќе успееш некако да пројдеш (со Мојсо и Миркуловски СФ е тоа) те чека Омејер.
Знаат и контра да лупнат затоа што имаат ненормални крила,бековите знаат да дадат гол од секоја позиција,физички се тотално супериорни,играат игра што е пеницилин за нас......

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.389
Поени од реакции
85.331
Според мене само Франција е екипа што не можеме да ја победиме.Ние сме им совршен противник на нив,не брзаме,играме 6 на 6 цело време,имаме 2 бека што се забиваат во одбрана и еден што знае да шутне......има на волеј едно 20 разлика да им легнеме.
Подобри на светот кога ќе постава одбрана од французите нема,а тек кога ќе успееш некако да пројдеш (со Мојсо и Миркуловски СФ е тоа) те чека Омејер.
Знаат и контра да лупнат затоа што имаат ненормални крила,бековите знаат да дадат гол од секоја позиција,физички се тотално супериорни,играат игра што е пеницилин за нас......
Точно.
И поради сето тоа Французите се тотални фаворити.Ако изгубиме нема да биде изненадување и сите ќе се свртат кон групните натпревари како причина на пласманот на СП.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 10:04 ---
Ама сепак да не ги отпишуваме нашите во преостанатите 2 натпревари па на крај краева да не ги отпишуваме и Тунижаните. (под ова мислам дека може да кикснат Тунижаните до крај на групната фаза :) )

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Само мене така ми се гледа, или стварно границата за вкупно голови (Индивидуален тотал) на Исланд е превисоко поставена на 27.5 голови !? Јас мислам дека нема никакви шанси на Данска на и' дадат преку 27 гола, а коеф. е 1.9 ..

ПС - НАПРЕД НАШИ !! :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom