Ај малце да ги прокоментирам двете утакмици што ги изгледав денеска.
Прво Македонија - Исланд........потполно заслужена победа на исланѓаните,нема овде барање алиби - едноставно беа подобри од нас.Тотално безидејни во нападот бевме,одбраната и Борко не држеа толку долго во игра....
Реално и се поквалитетни,мамата ни ја ебаа во одбрана,но и можевме повеќе да извадиме.Кире денес катастрофален,Шундо со ротациите на крајот не знаеше кај тера,копилето гадно ни фати 200 топки и тоа е тоа.
Не ми е јасно зашто Столе не играше последните 15 минути,а играше Димовски ?Зашто на 2 и пол минути до крај и -3 разлика Кире го става на фластер на Сигурдсон ? Па со кој памет тоа бе ?? И одма примен гол за 2 секунди затоа што овој го надтрча Кире.
Миркуловски и Наумче премногу технички грешки.....
Хрватска скоро па рутински против маџарите.Пола утакмица втор состав играше,сите се запишаа во листата на стрелци, 9 разлика на крајот.....
Дефинитивно Хрватска го игра најубавиот ракомет во светот,едноставно милина е да се гледаат утакмиците нивни.Како само трчаат напред на контри и полуконтри (за разлика од нас што секој пат му оставаме време на противникот да ја постави одбранта
),одбраната со просек од 203цм е ептен подвижна,брз проток на топката,има и шут од надвор, има и играчи што знаат да пробијат до 6.....
Сега за сега делуваа одлично,само ќе видиме до каде ќе тераат вака.....2 пати полуфиналето и покрај ваквата игра им беше лимит.
Голужа можеби не е најпаметниот тренер на светот (не е и ни толку глуп,но сака да се прави попаметен од што е), и е полтрон,но го има ракометот во малиот прст.Како помошник на Лино уште во 09 и во 2010 почнаа да ја градат оваа игра,а после лошиот старт на претходното СП Голужа ја доведе скоро до совршенство.Човекот се разбира од ракометот и има милион акции и комбинации во главата,беше врвен среден бек и најмногу он треба да ги знае сите комбинации.
Иначе само на мене ми се чини или судиите ова првенство се многу тиња ?