- Член од
- 10 февруари 2008
- Мислења
- 3.947
- Поени од реакции
- 2.060
рок/ метал/ инди роксо целиот ризик да заработам казна за оф-топик, ако не е тајна, жити бога, што слушаш?
рок/ метал/ инди роксо целиот ризик да заработам казна за оф-топик, ако не е тајна, жити бога, што слушаш?
Мој чоекрок/ метал/ инди рок
И? Што доволно?од факинг житораџа, најдолната селендра у србија
со километража, како да кажам... аркан можел комотно да и пее: "ти си една у иљаду, а ја у тебе иљаду и први"
кога 90% од населението у србија умираше за леб - они се курчеа како афрички диктатори
истиот тој народ со радост одеше на концерти и ги даваше последните пари...
инсталација на милошевиќ за негови потреби
цела иссиликонирана. тоа што мислите дека се цицки - не се. само пластика...
мрачна страна - светла страна... цепки! криминалци најобични. од прв до последен...
србите треба да се срамат што делат нација со таква багра...
доволно?
НА ПИВОФЕСТ во Прилеп,имаше панкери во најпрвиот ред,се дрогираа кога почна со песната "Наговори",имаше металци и рапери кои на свој начин ги интерпретираа песните.Некои гледаа,некои слушаа,знам само 5-6 песни,али глетката е феноменалнаЈас кога пее Цеца, признавам не слушам,туку гледам.
Еве јас ќе дискутирам за тебе со Цеца и за све поврзано со неа...Ги знам сите нејзини песни, сите албуми...И уште многу многу детали за неа...И син и се вика Вељко, а не Жељко (Жељко е Аркан)...Женава има мрачна страна но колку е мрачна толку и светла.Знаеме сите за парите што на црно ги заработува,знаеме дека има врски насекаде и соработува со руската и сицилијанската мафија(барем така мене ми кажале).Се зборува дека има трговија со органи на луѓе(незнам баш колку е точно ова) за фудбалери сум сигурен дека депортира а исто така оружје и дрога.Има врски насекаде и доста е моќна.
Додека беше во домашен притвор ја има сликано како се сонча на плажа на Кипар.Жена е на Аркан(Жељко Ражнатович) најголемиот диктатор на Балканот врз кој беше извршен атентат во 2000 година од страна на Интерпол.Денес,Цеца претставува една од највлијателните жени на Балканот.Тоа можеме да го видиме и по случајот кога го киднапира детето на Лепа Брена и и поднесе ултиматум 2 години да ја снема од сцената за да може таа да се истакне,во кое што и успеа.Колку што е моќна во тие работи,
Цеца е многу моќна и во песните.Многу луѓе на овој сајт ќе пишуваат многу лоши работи како можете тие песни да ги слушате и слични работи но секој неможе да остане рамнодушен слушајќи со каква емоција ги пее или "глуми".Знеме дека веќе 20 години владее на балканската сцена.Во Македонија има одржано досега 2 концерти во псоледните 3 години,еден на пивофестот во Прилеп каде имаше повеќе од 100.000 луѓе(толку може и да се соберат) и го сруши рекордот на Северина но таа година според статистиките се очекува Лепа Брена пак да ја надмаши.Исто така одржа концерт во Борис Трајковски во Скопје,ја наполни цела дури и надвор имало мноогу луѓе кои се тепале за да влезат внатре.Мајка е на две деца,Анастасија 14 години и Жељко 15 години.
Има имоти насекаде по светот а неодамна беше осудена на глоба од милион ипол евра и куќен притвор.Јас не ја осудувам жената,секој во светот се снаоѓа и денес нема добри луѓе.Ама песните и се божанствени иако не слушам баш тој жанр,за пиење се баш добри.
Ааа и тоа,за малку ќе заборавев,роднина ни е но од арканова страна.Мене децата нејни ми се паѓаат 2 ри братучеди.Но,не сме во контакт никаков...
А јас бев сигурен дека ти си пораснала на The Doors...Ги знам сите нејзини песни, сите албуми...И уште многу многу детали за неа...
Цеца е контроверзна особа и на многу високо ниво...Со неа не може да си играат мајтап...Можат вака по форуми и блогови да ја плукаат, али кај и да се појави е закон...
И ги замолувам сите форумџии кои не ја слушаат музиката на Цеца да не ја отвараат темава и да тропаат глупости тука колку да се најдат во муабет...
Значи ако девојката како мене слуша The Doors несмее и тоа да го слуша??А јас бев сигурен дека ти си пораснала на The Doors...
Инаку, он топик, на кој му е Цеца кралица? Мислам, Балканска кралица? На сите селани на Балканот?
Да грешка ми е направено хаха и татко и син Жељко сум напишал :РЕве јас ќе дискутирам за тебе со Цеца и за све поврзано со неа...Ги знам сите нејзини песни, сите албуми...И уште многу многу детали за неа...И син и се вика Вељко, а не Жељко (Жељко е Аркан)...
Јас ја обожавам оваа жена од аспект на нејзиниот стил на однесување во јавност, држење, гордост, вонсериски талент за пеење (значи она може во пижами да излезе на сцена и 1.000.000 публика да и дојдат...), стилот нејзин и сл...За приватниот живот многу не ме интересира, иако ние нејзините фанови го следиме секој нејзин чекор пред се од аспект на концерти и настапи и сл , си имаме и наша веб страна дури...
Цеца е контроверзна особа и на многу високо ниво...Со неа не може да си играат мајтап...Можат вака по форуми и блогови да ја плукаат, али кај и да се појави е закон...И тоа е факт....Жената е пример за вистинска ѕвезда, ѕвезда заради нејзиниот талент за пеење, песните кои и се хитови сите до една и нејзината харизма и начинот на кој се поставува према нејзините фанови...Она не стана ѕвезда со правење циркуси туку со пеење!
И ги замолувам сите форумџии кои не ја слушаат музиката на Цеца да не ја отвараат темава и да тропаат глупости тука колку да се најдат во муабет...
Баш тебе те чекав да ме цитираш...А јас бев сигурен дека ти си пораснала на The Doors...
Инаку, он топик, на кој му е Цеца кралица? Мислам, Балканска кралица? На сите селани на Балканот?
Те прашувам што бараш на темава да дрдориш кога имаш такво мислење?Не ја отворив јас. Инаку, мислам дека Цеца е селска ороспија, дека нејзината музика (ех, музика) е за благо ретардирани селани, а нејзиниот шарм е на ефтина кафанска певаљка. И уште мислам дека е срамота да си помеѓу 15 и 30 години и да слушаш Цеца. Срамота е. И твоите деца ќе слушаат Цеца заради тебе, и ќе гледаат Пинк ТВ. Греота се...
И збори ли Вељко со тебе? Што ти кажува?Значи ако девојката како мене слуша The Doors несмее и тоа да го слуша??
Аман бе? Темата е за Цеца, и јас кажав што мислам за Цеца. Селска ороспија. Јеби га.Те прашувам што бараш на темава да дрдориш кога имаш такво мислење?
Мислењево ти е пријавено и се надевам дека модераторите ќе ти дадат бан од тема зашто и претходно спомнаа да не се пишуваат офтопици...
Музиката на Цеца не е турбо-фолк срање? Кај ја слушаш Цеца? На vh1 classics?И јас Пинк не гледам никогаш, ниту пак слушам турбо-фолк срања...Музиката на Цеца си е тоа што е, засебна и не може да се споредува со никој друг пејач или пејачка...
мислам дека погрешно го употребуваш зборот занемари... мислеше поништи/негира/омаловажи, нели?И? Што доволно?
Мислиш дека твојава интерпретација на вистината од политичко-опшествена призма ќе го занемари гласот и енергијата што извира од Цеца?
Околу тоа каков пар биле со Аркан, дали биле криминалци и сл, нема врска тоа со нејзината музика и кариера, која ја има уште на 14-15 години започнато, уште дете кога била...Не чекаше она Аркан да го фати па да стане славна и да се збогати и да го прошета светот...И во Србија верувај дека единствено некои српски националисти, радикални до коска му се клањаат и ден денес на ликот и делото на Аркан и сега демек тие од стравопочит кон него се фанови на Цеца...? Баш напротив, немаш поима какви злобни коментари читам по српски форуми и сајтови...Слични на овие тука...Абе нели Балканска кралица беше Клеопатра, да не сте измешале лончињата?
Која црна кралица, женава е лидер во манипулација. Ама секоја и чест кај србиве има таков култ стекнато, најмногу ради Арканова репутација, што не им смета ништо што таа прави. Криминалец пар екселанс.
Секако ако начекам канал на кој ја има неа, нема да го сменам нели...А за музиката - си ги купувам нејзините албуми...Овој последниов имаше опција да се спушти преку нет и за неполни 24 часа имаше 500.000 посетители на сајтот...И на нејзината официјална веб страна http://ceca-online.com/cms/ која датира цели 6 години и ја посетуваат милиони фанови нејзини од цел свет...И официјална фб страна има и твитер прфил, кои ги водат администратори и истите се апдејтувани секој ден и ако сакаме видеа од Цеца - тука ги има истите со нејзини настапи, концерти, гостувања во емисии и све поврзано со неа...Музиката на Цеца не е турбо-фолк срање? Кај ја слушаш Цеца? На vh1 classics?
Цеца ти доџе исто како Norah Jones, џезче, соулче, такво нешо баче... А, има и некои песни покласични, така, арии, мислам дека и се преработки на одредени дела од Моцарт.
Како и да е, он топик, Цеца се слуша само ако си максимално пијан. Тоа е моето мислење за нејзе.
Фала, благодарам.