Светлана Ражнатовиќ - Цеца

Дали е монтажа?

• ДА

Гласови: 18 26,9%
  • НЕ

Гласови: 49 73,1%

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Околу тоа каков пар биле со Аркан, дали биле криминалци и сл, нема врска тоа со нејзината музика и кариера, која ја има уште на 14-15 години започнато, уште дете кога била...Не чекаше она Аркан да го фати па да стане славна и да се збогати и да го прошета светот...И во Србија верувај дека единствено некои српски националисти, радикални до коска му се клањаат и ден денес на ликот и делото на Аркан и сега демек тие од стравопочит кон него се фанови на Цеца...? :facepalm: Баш напротив, немаш поима какви злобни коментари читам по српски форуми и сајтови...Слични на овие тука...
Шо знам, ја може не знам нешто многу за женава, ама Балканов не е така голем па да не знам како и се движела кариерава. Колку што ме држи памтење Цеца стана национале после Аркан. Пред тоа била поприлично ружничко девојче со многу лош стил и песни од кои би посакал човек да си ја тресне главата од земја.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Околу тоа каков пар биле со Аркан, дали биле криминалци и сл, нема врска тоа со нејзината музика и кариера, која ја има уште на 14-15 години започнато, уште дете кога била...
Точно, кариерата ја започна на млади години, по разни соблекувални позади концернтните бини...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Еве јас ќе дискутирам за тебе со Цеца и за све поврзано со неа...Ги знам сите нејзини песни, сите албуми...И уште многу многу детали за неа...И син и се вика Вељко, а не Жељко (Жељко е Аркан)...
Јас ја обожавам оваа жена од аспект на нејзиниот стил на однесување во јавност, држење, гордост, вонсериски талент за пеење (значи она може во пижами да излезе на сцена и 1.000.000 публика да и дојдат...), стилот нејзин и сл...За приватниот живот многу не ме интересира, иако ние нејзините фанови го следиме секој нејзин чекор пред се од аспект на концерти и настапи и сл :), си имаме и наша веб страна дури...
Цеца е контроверзна особа и на многу високо ниво...Со неа не може да си играат мајтап...Можат вака по форуми и блогови да ја плукаат, али кај и да се појави е закон...И тоа е факт....Жената е пример за вистинска ѕвезда, ѕвезда заради нејзиниот талент за пеење, песните кои и се хитови сите до една и нејзината харизма и начинот на кој се поставува према нејзините фанови...Она не стана ѕвезда со правење циркуси туку со пеење!

И ги замолувам сите форумџии кои не ја слушаат музиката на Цеца да не ја отвараат темава и да тропаат глупости тука колку да се најдат во муабет...
Не сакав да коментирам на темава, не сакам ни да влегувам во други дискусии освен ова болдираново.Очите ми ги ископа.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Шо знам, ја може не знам нешто многу за женава, ама Балканов не е така голем па да не знам како и се движела кариерава. Колку што ме држи памтење Цеца стана национале после Аркан. Пред тоа била поприлично ружничко девојче со многу лош стил и песни од кои би посакал човек да си ја тресне главата од земја.
беше она етаблирана и пред аркан, (јебига, ЈНА служев). ама не е важно што била. важно е што стана. криминалец пар екселанс како што веќе беше кажано...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не сакав да коментирам на темава, не сакам ни да влегувам во други дискусии освен ова болдираново.Очите ми ги ископа.
Ау дај нека ја најде некој Зајди, зајди кај што ја пее на концерт. Мајко моја, тоа било масакр:pos: Еден вонсериски талент мадре миа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
беше она етаблирана и пред аркан, (јебига, ЈНА служев). ама не е важно што била. важно е што стана. криминалец пар екселанс како што веќе беше кажано...
Ми текнува на канали ја вртеле моиве кога бев дете, споредено со она како изгледа сега тоа не е истиот човек дефинитивно. Пластик фантастик.

Како и да е големо извинување до кралица Цеца ако ради моево незнаење некако и ја девалвирав кариерата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ау дај нека ја најде некој Зајди, зајди кај што ја пее на концерт. Мајко моја, тоа било масакр:pos: Еден вонсериски талент мадре миа.
Немој да бидеш таква. Како може да не ти се допаѓа нејзиното мекање? Зарем не сакаш овци?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Немој да бидеш таква. Како може да не ти се допаѓа нејзиното мекање? Зарем не сакаш овци?
Еве го настапов. Абе човек да се смее само да ги чита коментариве. И србиве лом ја направиле :pos:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Бујрум масакр.И музиката ја заебале во некој нивни манџа стил.Од 2:15 натака :sick:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Цеца не била турбофолк....yeah right.Па таа е дефиниција за турбофолк.
:sick:

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
--- надополнето: 11 април 2012 во 22:16 ---
...сите ја плукаат,но потајно слушаат ;)
Зашто бе, сакате да си се тешите на тој начин дека „сите потајно ја слушаат“? Не ја слушаат сите, има луѓе на кои просто им е одвратна нејзината музика, значи музиката - цел компет : мелодија, текст, интерпретација.
Ако веќе ја слушате кажете си јасно и гласно - „јас сум турбофолкер, не слушам квалитетна музика, слушам Цеца“ и готово. Никад нема да чуеш рокер да каже „ааа сите потајно ги слушаат Стоунси и U2“, ќе чуеш ЈАС ги слушам и не ми треба оправдување за тоа!

M

Moon Child

Гостин
Зашто бе, сакате да си се тешите на тој начин дека „сите потајно ја слушаат“? Не ја слушаат сите, има луѓе на кои просто им е одвратна нејзината музика, значи музиката - цел компет : мелодија, текст, интерпретација.
Ако веќе ја слушате кажете си јасно и гласно - „јас сум турбофолкер, не слушам квалитетна музика, слушам Цеца“ и готово. Никад нема да чуеш рокер да каже „ааа сите потајно ги слушаат Стоунси и U2“, ќе чуеш ЈАС ги слушам и не ми треба оправдување за тоа!
Ама ти не сфаќаш. Тргнува од себе, гледаш слушал и рок и Цеца, и мисли сите истото го прават :sick:
Не ја слушам, ви гарантирам со животов дека не ја слушам, немам потреба, несакам едноставно и тоа е тоа. Не ја слушам. Не одам нит на свадби нит на други турбофолкерски случувања. Ако се најдам во ситуација принудно да ја слушнам, културно ќе замолам ако може да се смени каналот. И воопшто не ми е срам. Кој сака да си ја слуша нека си ја слуша кога нема да бидам јас во негово присуство. И тоа важи за сите од нејзината бранша.
Толку.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
баш така...
со самото тоа што се правдаат, потсвесно знаат дека не ги бива ни музиката ни цеца, ни правецот, ни силиконите, ни целата малограѓанска турбофолк прича...
али, бај ол минс, нека си слушаат што сакаат...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
јас не знам како тие што слушаат метал/рок/инди можат да сакаат турбофолк, па макар и од, (уууу,замисли), цеца?
тоа е оксиморон исто како агресивен гандист...
демек инди турбофолкер:D:D:D
Мешаш поими... ја не реков дека сакам турбофолк, ја реков дека ја поштуем Цеца.
Под турбофолк спаѓа и Миле Китиќ и Сека Алексич и онаја што ја утепаја како и да се викаше, значи турбофолк ти е широк поим кој наголемо владее на Балканот, тоа е факт и нема простор за дискусија. Од сите тие што слушаат турбофолк дел ми се другари, дел братучеди, дел пријатели итн. да не набројувам и ја сум инволвирана во нивни прослави (јебига, партнерот го бирам по музика ама пријателите и роднините ги бирам по човечноста) и кога веќе присуствувам на нивни прослави тогаш пре би да ја слушам Цеца неголи Миле Китеќ (без навреда).

Ако гледаш така на настаните ја не слушам ни рап, ме нервира (со чест на исклучоци) ама имам и другари што преферираат рап па морам да присуствувам и на рап журки.

Одамна сум сфатила дека тоа што јас ќе дојдам овде и ќе се изнајадам гомна за Цеца нема ништо да смени, цело средно го правев тоа ама ништо не се смени од тогаш до денес, значи кој слуша пак ќе си слуша, а моето ломотење напразно ништо нема да смени, единствено само ќе се искарам со дотичните лица што не ми е во прилог и затоа уопште више не ми е гајле кој што слуша и ти мене да ми изедеш гомна за Мирко Попов ќе ти ги ископам очите и пак ќе си го слушам, капираш? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom