Свадба - да или не?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не сакам свадба. Чак ни потпис во матично не ми е нешто кој знае колку важно, ама ајде, чисто колку да се “озакониме„. Значи, во матично пола саат, после го собирам друштвото, најблиските и одиме негде на пијанка.
Традиционална свадба со сите адети и марифети, не би сакала. :toe:
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...svadbata spored mene,se pravi za da ne ti se vlechkaat posle site rodnini i prijateli doma na chestito preku cela godina,zamorna rabota e toa,vaka na edno site i ke gi vidite posle na druga svadba ili nedaj bozhe na nekoj pogreb,zatoa sum za praenje svadba,a svadbata neka bide po terkot na mladite toa sekako se slozuvam,bilo kako bilo sto mladite si ja pravat atmosferata i svadbata...
 

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
151
I svadba moze...uzo, uzo, uzo ,oro, oro ,oro,posle pak uzo,uzo,uzo,oro,oro,oro...i na kraj samo uzo,uzo,uzo ama bez oro,baska svaki mladi polu-klaberki polu-folkerki za merak :)
 
Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
KOGA JA PRAVEV MOJATA SVADBA NEMASE NIKAKVI CIRKUZI ZURLI TAPANI... SITE OTIDOVME PRAVO VO SOBRANIE, PA CRKVA I NA KRAJ PRIEM VO RESTORANT SO NEKADE OKOLU 170 GOSTI OD DVETE STRANI I SETO TOA TRAESE NEKOLKU CASA. MEGUTOA REAKCIATA NA NARODOT BESE VO STILOT DEKA SE SME NAPRAVILE SKRISNO NIKOJ NE CUL NI VIDEL. DURI SE SLUSNA TRAC DEKA TOA BILO AMERICKA SVADBA HA HA HA:pos2: LICNO JAS SUM PROTIV TIE GLUPAVI CIRKUSI I ADETI
 
Член од
28 јануари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
2
Bi sakala mojata svadba da bide na poinakov nacin od site tipicni makedonski svadbi.A ko voopste imam svadba, bidejki ne sum za svadba posto so tekot na godinive, kako se menuvaat vreminjata svadbite stanuvaat cista patetika, bez nikakvo znacenje , se gubi smislata i motivot, a za steta samo se trosta pari vo nepovrat. Ako mora so nesto da go obelezam moeto vleguvanje vo brak , toa bi bilo nesto, skromno, simpaticno i prijatno. Ama rano e da se razmisluva na taa tema...
 
Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Jas epten sakam da si napravam svadba.Iskreno najmnogu zaradi fustanot.A ne sum za tradicionalnive nasi svadbi do deset bocvi vino i petnaeset balincinja rakira. Mislam deka bi ogranicila pienje ili bi viknala luge so znaat da se kontroliraat so pienje.Zasto greota e nekoj hronik da ti go unisti najubaviot den vo zivotot, mislam hello:pos:
 

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
svadba ako ne praam togas so ke praam vo zivotot drugo:)) i toa planiram da praam golema svadba i ke ve pokanam site vas od forum :))inake toj den ne treba da se zaboravi i treba da se pominuva se naj naj i sum za golema svadba
 
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
moze svadba samo so najbliskite a ne koj saka da si doaga
 
Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Pa zozto da ne,sepak e toa nasa tradicia,pa ke se izdrzi edna vecer..
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Иако имам многу време до мажачка сепак уште одамна си имам испланирано како и што ќе ми биде:)...Тој ден според мене е посебен и сакам се да ми биде совршено!Со сите традиции и прописи....да биде баш онака како што сум си го замислувала..Бел фустан, 100-200 луѓе, веселења, пиења...Едноставно сакам тој ден да ми биде најубав
 
Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Кога јас и мажот ми решивме да ја крунисаме нашата 7 год.врска,за да го направиме кефот на родителите се согласивме на свадба,онаква традиционална,Македонска...и секое чудо за 3 дена па и тоа си помина!
Кога би се вратило времето и повторно би се вратил тој ден сигурно не би правеле свадба,барем не со 350-400 гости туку би сум си направила една убава забава за моите најблиски и тоа би било се!!!
 

BlackZebra

надежен Архитект
Член од
6 септември 2007
Мислења
56
Поени од реакции
1
Нееееееее!!! Свадбата ми делува МОРНИЧАВО (можеби зс имам гледано многу хорор филмови со свадби како мал) а и + тоа е OldFashion !!!
 
Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
Јас си поминав без тие циркуси и глупости (отсекогаш не сум ги сакала тие церемонии). Си отидовме у матично, па у црква, па на вечера у ресторан - моите, неговите, кум, старосват - се на се 15-16 души - одлично беше. И никогаш нема да се покаам за тоа:toe:
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.496
Еве,јас сум женско и не сакам голема свадба,канење на луѓе кои 1 пат у живот ги гледам и демек дошле од што ме сакаат многу па чест да ми направат.
Според мене во денешново општество се прават големи раскошни свадби колку за после комшиите да не те озборуваат Еј види ги циции,или па да се докажуваме кој има повеќе пари па да прави свадба во Палас.
Доволна ми е само регистрација во матично:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom