Свадба - да или не?

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
slicno prasanje na svadba ili nesto drugo svadbite stanaa mnogu skapi kazav bev na svadba svatovite potrosija pola stan za svadbata te 20 000 evra ake se guzvaat vo dvosoben stanso svekor svekrva i so deveropt
 
Член од
9 јануари 2008
Мислења
40
Поени од реакции
3
Svadbata ke e vo Zlatno jajce so pocesniot Dragance od Leskoec:pos2:
 
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Па баш и свадба не сакам со многу луѓе.. не сакам онака у ресторант.. глупаво ми е.. подобро само најблиските и така да се оди на некое место покрај плажа и таму да има некоја журка :) а може и таму да се одрзи венчавањето.. :)
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Најискрено не сум љубител на свадби и се исто ми е околу тоа прашање.Ако морам да одлучувам јас тогаш не.Меѓутоа тука сме двајца и се договараме за животот.Да сметам дека се џабе фрлени пари и цела вечер се замараш.Но кога луѓето околу тебе сакаат ок.Тоа е компромис.
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Ак` врне дента, како на мајка ми и татко ми свадбата, се мажам. Ако не, шипинки.



Озбилно, поим си неам. Не ми е од бог знае какво значење свадбата. :pipi:
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
241
Поени од реакции
5
Свадба би сакала но интемна без многу фама, тетки, стринки кои сум ги видела двапати во животот или пак можеби ниту еднаш.
Да си го обележам тој ден како што јас сакам
 
U

UnholY

Гостин
Не сакам ни да помислам на тоа :nenene:, кога ке ми текне на таа пијана толпа шо врти ора, и јаде како да се штотуку пуштени од Аушвиц, а одозгора па и кога знам дека ја ќе бидам таму центар на внимание :ija:

Сакам, доколку е со одредени луѓе по мој избор, а исто така и на одредено место кое шо ќе го изберам со партнерката, а ваква класична свадба каква шо применуваат сите никако...
 
Член од
24 март 2008
Мислења
68
Поени од реакции
2
Svadba da ali,samo so najbliskite,a ne so nekoi rodnini koi gi gledam prvpat vo zivotot...nesto skromno so svoite najbliski i najsakani i se ke bide super....Ponekogas poednostavnite raboti se poubavi...
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Сакам свадби, тоа се веселби каде се назначува нешто посебно на двајца млади. Ама за мене лично не сакам свадба, незнам можеби погрешно размислувам ама свадба не сакам да имам. Ако веќе мора да се има тогаш најблиските во поинтимна атмосфера, каде што сите ги знам и никој не е дојден за оговарање туку за да се весели на среќата на младите.
 

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Свадбите се прилика еден од најубавите моменти во животот на човекот да се прослави заедно со најблиските.И плус да се видиш со сите роднини и пријатели кои долго време не си ги видел.А ако си близок и добро си стоиш со комшиите зошто да не бидат и тие на свадбата?? Сепак секој како сака,секој има право сам да си реши дали сака раскошна свдба или сака да си ги викни само најблиските.
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Не не не не не , свадба никако...:nenene:
Ми нема поента некако ...Толку многу луѓе , демек "блиски" , гужва , гужва и гужва само и трошоци за џабе:)..ма безвеза..
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Абе нема шанса свадба да правам,глупости.Јес да треба традиција да се одржува,ама нека ја одржува некој друг.
Кој ќе помислам на ората,па адетиве што се уууф,глупости.

Ако евентуално правам свадба,сигурно нема да биде традиционална,ќе ги однесам најблиските пријатели у дискотека(пошто стари луѓе нема да има на мојата) или на некоја свирка,јако ќе биде,ја у венчаница и денсам :party3: .
 

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Јас правев свадба, се измалтретиравме до бесвест.....затоа препорачувам ако можете избегнете ја или отидете некаде кај што мислите дека ке се изнауживате и никогаш нема да го заборавите моментот кога стапивте во брачна заедница! :smir:
 

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.848
Поени од реакции
11.070
Abe ja planiram na moja svadba da se slusha Prodigy i Metallica :):) Ama neli toa e moja zelba...
Abe ne sum i nikad ne sum bil za golema tradicionalna svadba jebiga.
Ne znam ni oro da igram nisto, antitalent za takvi stvari sum, edino me biva samo za pienje na svadba...
Taka da ne planiram klasicna svadba ali ke vidime ima uste vreme za mene :)
 

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Можеби уште сум премногу млада па сонувам како сите девојки на моја возраст, ама јас би сакала голема свадба со многу гости.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom