Саудијци финансираат омраза на Балканот кон Западот

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.126
Поени од реакции
9.548
Не сакав да влезам во дискусија, али читајки ги постовите тука морав да го кажам своето мислење.

Вахабистите немаат теоретска шанса за некое поголемо влијание кај Албанците. Од две причини:

1. Албанците се во голем број Католици и Православни иако поголем дел се Муслимани. Кај Албанците најбитно нешто е Албанизмот и секоја им чест за ова. Нема врска која вера е ако е Албанец и така треба да бида кај сите народи. Не се слагам со некои политики (големоалбанската на пример) али дефинитивно почитувам вакво однесување.

2. Ако се спореди можната загуба со можната добивка од приклонување кон Вахаби дегенериците, загубите се поголеми. Пред година дена од прилика, представници на Кралството Саудиска Арабија на Косово му понудија да изградат извесен број џамии и верски школи. Косовските Албанци им одговорија дека веке имаат џамија во секое село, а школи верски не им требаат. Ако градат патишта и болници ОК ако не ГИТЛА.

Четниците, Муџахедините, Усташите (вака ги нарекувам за да се разликуваат од нормалните луѓе кои ги мобилизирале и бутнале во ров) и останатата гамад и исцедоци во Балканските војни во 90-те правеле страшни злосторства и тоа си е добро документирано. Ел Муџахид одредот и тоа како убивал цивили во Босна како и Козаците доброволци кои се бореле од кај Србите.

Чеченците инаку после првата рчка и добиле на некој начин независност, се повлекле Русите и има дале да прават што сакаат. Чеченците воведуваат шеријат, почнуваат со малтретирање на не-Муслиманите и Муслиманите кои неќеле да живеат во шеријат и пак никој не ги рчкал. Али глупаците ја прокоцкуваат кога во 98/99 го напаѓаат Дагестан во обид да направат Исламски Емират Кавказ, но Дагестанците (Муслимани) баш и не им се допаѓа тоа и се борат откај Русите кои подоцна пак ја напаѓаат Челенија и нели...........

Во Беслан над 80% од загинатите деца биле Муслимани, затоа што Ингушите се муслимани али не сакале шеријат нити да се одвојат од Русија. Каде тука е борбата за независла Чеченија?

Бај д веј по стоти пат, Вахаби движењето е најголем непријател на Муслиманите од цел свет, ги ограничува и затупува луѓето со наметнување на Арапски племенски неисламски обичаи и Саудиска Арабија треба да се уништи како творевина (не со нуклеарка, политички да ја снема како религиозно кралство) за добро на сите муслимани и останатиот свет.

Така да Ве молам сите не ги ставајте сите Муслимани во еден кош, како што ги молам Муслиманските членови на форумот да не им даваат муниција на неуките, туку да објаснат дека шеријатските глупаци се мал број и дека не наседнувате на нивните глупости. Пошто ако наседнете..........нема интернет, нема кино, нема диско, нема жени до свадба, каменување ако згрешиш, сечање раце за кражба (ОК ова и не е лоше али замисли грешка направиле).....нема списанија, нема книги неодобрени, нема ДВД.....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
... a ve uveruvam deka 90% od Albancite muslimani se protivat na wahabistite i slicnite organizacii.
да, сега за сега.

Пред некоја година во центарот на Скопје немаше нитиу една вахабистичка џамија, сега има три-четири што не се под контрола на ИВЗ.

У гз ке ти го стаам(ако си циган).
Дали со ова им даваш за право на идиотите кои те викаат албанец?

Oд другите вести:На шеикот од сабајле не му се дигна курето, ама денес е среќен зошто има добри неговите пари конечно добро се вложени:

Најмалку 37 луѓе загинаа, а 23 се повредени во две експлозии што изутрината се случија во московското метро.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=121508

37 неверници помалку*, Алах ќе се радува.
Ќе делите баклава по повод радосниот настан?

*можда и по некој Муслиман, али кој му е крив коа се бутал у невернички метроа. требал да живее у пештера or somethin'

Да Алах навистина ќе се радува кога добриот шеик ќе отиде кај него, - ќе му биде врачен one-way тикет за Џенехем.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не сакав да влезам во дискусија, али читајки ги постовите тука морав да го кажам своето мислење.

Вахабистите немаат теоретска шанса за некое поголемо влијание кај Албанците. Од две причини:

1. Албанците се во голем број Католици и Православни иако поголем дел се Муслимани. Кај Албанците најбитно нешто е Албанизмот и секоја им чест за ова. Нема врска која вера е ако е Албанец и така треба да бида кај сите народи. Не се слагам со некои политики (големоалбанската на пример) али дефинитивно почитувам вакво однесување.

2. Ако се спореди можната загуба со можната добивка од приклонување кон Вахаби дегенериците, загубите се поголеми. Пред година дена од прилика, представници на Кралството Саудиска Арабија на Косово му понудија да изградат извесен број џамии и верски школи. Косовските Албанци им одговорија дека веке имаат џамија во секое село, а школи верски не им требаат. Ако градат патишта и болници ОК ако не ГИТЛА.

Четниците, Муџахедините, Усташите (вака ги нарекувам за да се разликуваат од нормалните луѓе кои ги мобилизирале и бутнале во ров) и останатата гамад и исцедоци во Балканските војни во 90-те правеле страшни злосторства и тоа си е добро документирано. Ел Муџахид одредот и тоа како убивал цивили во Босна како и Козаците доброволци кои се бореле од кај Србите.

Чеченците инаку после првата рчка и добиле на некој начин независност, се повлекле Русите и има дале да прават што сакаат. Чеченците воведуваат шеријат, почнуваат со малтретирање на не-Муслиманите и Муслиманите кои неќеле да живеат во шеријат и пак никој не ги рчкал. Али глупаците ја прокоцкуваат кога во 98/99 го напаѓаат Дагестан во обид да направат Исламски Емират Кавказ, но Дагестанците (Муслимани) баш и не им се допаѓа тоа и се борат откај Русите кои подоцна пак ја напаѓаат Челенија и нели...........

Во Беслан над 80% од загинатите деца биле Муслимани, затоа што Ингушите се муслимани али не сакале шеријат нити да се одвојат од Русија. Каде тука е борбата за независла Чеченија?

Бај д веј по стоти пат, Вахаби движењето е најголем непријател на Муслиманите од цел свет, ги ограничува и затупува луѓето со наметнување на Арапски племенски неисламски обичаи и Саудиска Арабија треба да се уништи како творевина (не со нуклеарка, политички да ја снема како религиозно кралство) за добро на сите муслимани и останатиот свет.

Така да Ве молам сите не ги ставајте сите Муслимани во еден кош, како што ги молам Муслиманските членови на форумот да не им даваат муниција на неуките, туку да објаснат дека шеријатските глупаци се мал број и дека не наседнувате на нивните глупости. Пошто ако наседнете..........нема интернет, нема кино, нема диско, нема жени до свадба, каменување ако згрешиш, сечање раце за кражба (ОК ова и не е лоше али замисли грешка направиле).....нема списанија, нема книги неодобрени, нема ДВД.....
Вака кажано звучи како бајка:smir:
Овој дел Албанците се во голем број Католици и Православни иако поголем дел се Муслимани. што сака точно да каже?

И длаи под притисок Муслиманите во Македонија (пред се Албанците) преќутно ќе го одобрат вахабизмот?

Ако е не, зашто ги има тука, зашто не ги жигосате јавно - дека се срам за исламот?
ТУка има нешто што не е толку розово како што ти го објаснуваш :smir:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.126
Поени од реакции
9.548
Овој дел Албанците се во голем број Католици и Православни иако поголем дел се Муслимани. што сака точно да каже?

И длаи под притисок Муслиманите во Македонија (пред се Албанците) преќутно ќе го одобрат вахабизмот?

Ако е не, зашто ги има тука, зашто не ги жигосате јавно - дека се срам за исламот?
ТУка има нешто што не е толку розово како што ти го објаснуваш :smir:

Какво розово, црно зачадено е кај Вахабитите, оган да ги изгори.

За Албанците сакав да кажам дека голем број се Христијани (30% ако не се лажам) и дека иако поголемиот дел се Муслимани најбитно за нив е да се Албанци. Нивните политики што не ми се допаѓаат НЕ ПРОИЗЛЕГУВААТ од нивната вера (голема Албанија на пример) туку од политиката на некои нивни моќници. али тоа е друга тема.

А за јавно жигосување, нека ги осудат Муслиманите, јас веке кажав што мислам на повеќе наврати.

Не негирам дека има Вахабии како впрочем и секаде во светот, извезени и финансирани од Саудиска Арабија, али сега за сега не верувам дека Муслиманите во Македонија ке им се приклучат во поголем број.

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
204
Поени од реакции
60
Босна и Косово ...:kesa:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Тука е интересна улогата на Саудиска Арабија како главен партнер на САД.
Од една страна го бомбардираа Ирак и Авганистан поради истите тие радикални муслимани од дргуга страна најрадикалната држава им е партнер.

Турското многу брзо ќе се повтори ако Словените на Балканот ја продолжат политиката која до сега ја тераат и наместо со Русија се врзуваат со ЕУ и САД.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11

ТУка има нешто што не е толку розово како што ти го објаснуваш
:smir:
Realitetot e sto ne se za plasenje zatoa sto wahabistite se mnogu naivni(90%) ne educirani i siromasni, narodot ne gi saka i gi osuduvaat nekolku pati duri gi imaa izbrkano od Dzamija vo Gostivar znaci narodot ne saka takvi raboti osven mal del sto se siromasni i maloumni!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.473
Поени од реакции
5.171
Муслиманите имаат еден голем проблем, а тоа е фактот што религијата има многу големо влијание во нивните животи.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Realitetot e sto ne se za plasenje zatoa sto wahabistite se mnogu naivni(90%) ne educirani i siromasni, narodot ne gi saka i gi osuduvaat nekolku pati duri gi imaa izbrkano od Dzamija vo Gostivar znaci narodot ne saka takvi raboti osven mal del sto se siromasni i maloumni!
Супер се надевам дека така ќе биде за општо добро. Обично има многу солидарност кај муслиманите:smir:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Муслиманите имаат еден голем проблем, а тоа е фактот што религијата има многу големо влијание во нивните животи.
Наполно согласен,но сакам и да допална-религиjaта им не е реформирана.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Дали со ова им даваш за право на идиотите кои те викаат албанец?
Па и онака тие идиоти ке ме викаат албанец, и цвеќе да им однесам секој ден дома, пак во душата ке ме мразат. Но ко ги ебе нив, они само на кајгана ги бива да лаат.

Циган: Што велиш што ке се случеше вие бугарите да ја реформирате религијата, можам да претпоставам прво што ке направите, сигурно ке дозволувате проституција нели.

пс онтопик. Ај не ми дриблајте тука ислам, ислам, вие гледајте си вашето ние нашето, и никој да не го боли курот за другиот, така како што ние не ви се мешаме, кога свештениците силуват деца, што толку не се палите да серете по темите, не сакам да ве вреѓам но сигурно ова се случува дека имате чиста религија, го викам ова бидејќи главни актери се самите свештеници.
Исламот дека се злоуботребува, и се искривуваат нештата тоа е факт. На овие злоупотребувања секогаш паѓаат многу сиромашни луѓе без соодветно образование кои што за парче леб, не да бидат вехабисти, туку и педери ке станаат.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Исламот дека се злоуботребува, и се искривуваат нештата тоа е факт. На овие злоупотребувања секогаш паѓаат многу сиромашни луѓе без соодветно образование кои што за парче леб, не да бидат вехабисти, туку и педери ке станаат.
Тогава што имаш против? Зер е нормално да се користи мусулманската религиja за да се убиват "неверниците"?
Точно този дел не е реформиран от мусулманската религиja.Не може да убиваш човека,само заштото тоj не верва во истата религиja како тебе.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па и онака тие идиоти ке ме викаат албанец, и цвеќе да им однесам секој ден дома, пак во душата ке ме мразат. Но ко ги ебе нив, они само на кајгана ги бива да лаат.

Циган: Што велиш што ке се случеше вие бугарите да ја реформирате религијата, можам да претпоставам прво што ке направите, сигурно ке дозволувате проституција нели.

пс онтопик. Ај не ми дриблајте тука ислам, ислам, вие гледајте си вашето ние нашето, и никој да не го боли курот за другиот, така како што ние не ви се мешаме, кога свештениците силуват деца, што толку не се палите да серете по темите, не сакам да ве вреѓам но сигурно ова се случува дека имате чиста религија, го викам ова бидејќи главни актери се самите свештеници.
Batali bugari, batali islam, govorime za konkretna rabota, a taa e dali navistina se finansiraat odredeni strukturi vo islamot, na Balkanot, od strana na ekstremisti od KSA, so cel sozdavanje plodna pocva za idni konflikti ili e toa samo uste edna fabrikuvana vest od masinerijata koja e antisozivot i megjuetnicka i megjuverska tolerancija i razbiranje.

Toa sto ti si "Albanec", a jas "gnasen kaurin" ne ne pravi pomalkju lugje dokolku resime da bideme lugje.

Sekogas ke ima morlocaana i mamlazaana koja ke se obiduva da ne nastrvi edni protiv drugi. Batalete gi niv, treba ignor na takvite.

No, mene posebno me plasi pojavata na se poivekje vehabizam kaj nekoi mladi muslimani. Kako i ekstremen cionizam i risjanstvo od najdolen vid kaj nekoi poravoslavci tuka.
kade odime??

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
No, mene posebno me plasi pojavata na se poivekje vehabizam kaj nekoi mladi muslimani. Kako i ekstremen cionizam i risjanstvo od najdolen vid kaj nekoi poravoslavci tuka.
kade odime??
сандеј тајмс откри топла вода, џамиите се со месеци вон контрола, ако не и повеке (ако ти текнува на калаш момците и реизборите во ивз), не само во скопје туку и на други места(струшко, имаше смртен случај при вршење обреди) Македонските медиуми само се надоврзаа и го искористија тајмс за да можат да ја плукнат грутката која им тежеше а не смееа да ја кажат!!!

ова оди вон албанските (па и нашите) интереси но бидејки е албанско-верско прашање оставено е самите да си го решат...А ОВИЕ НЕ МОЖАТ! ние не им го решаваме и сега кенкаат на запад...:kesa:

бројот на брадосани расте особено кај посиромашните наивни и необразовани...има неколку организации..од ел хилал .... :helou:

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Тогава што имаш против? Зер е нормално да се користи мусулманската религиja за да се убиват "неверниците"?
Точно този дел не е реформиран от мусулманската религиja.Не може да убиваш човека,само заштото тоj не верва во истата религиja како тебе.
Смрдле дали дојде некој дома да те убива затоа што не си муслиман? сигурно дека НЕ, освен тоа кажи ми еден и единствен пример каде што муслиман убива немуслиман, и тоа да биде само заради тоа дека тој е "неверник", сакам да ми посочиш пример, а не да ми тртлаш авганистан, ирак, русија, америка ова она, тој случај да биде во Балкан, макар и вахабисти да го сториле тоа. Освен тоа религијата(исламот) како таков е совршен и не е потребно никаква реформација од никого (особено од вас), тоа се божји зборови, и не е библија, на кого ке му се дига да прави модификаци, и да смени се и сешто. Во исламот има куран, и тој е еден и единствен, нема дупликати, нема нови верзии или стари верзии како што е тоа случај во библијата, секој поп да има своја библија, тоа не е мој проблем и не би сакал да навлегувам натака, секој си знае за себе што е подобро.

Batali bugari, batali islam, govorime za konkretna rabota, a taa e dali navistina se finansiraat odredeni strukturi vo islamot, na Balkanot, od strana na ekstremisti od KSA, so cel sozdavanje plodna pocva za idni konflikti ili e toa samo uste edna fabrikuvana vest od masinerijata koja e antisozivot i megjuetnicka i megjuverska tolerancija i razbiranje.

Toa sto ti si "Albanec", a jas "gnasen kaurin" ne ne pravi pomalkju lugje dokolku resime da bideme lugje.

Sekogas ke ima morlocaana i mamlazaana koja ke se obiduva da ne nastrvi edni protiv drugi. Batalete gi niv, treba ignor na takvite.

kade odime??
Гарфилде, јас не работам за разузнавачката служба па да знам со прецизност што точно се случува низ сите џамиите, па ни тие што намерно можеби ја пуштиле ова непотврдна информација сигурно немаат точна информација, можеби имаат некоја позадина кој знае. Јас одам во џамија ги вршам верските обреди и излегувам, иако тоа го сторам само еднаш неделно, но можам да кажам дека низ сите џамиите досега што ги имам посетено немам приметено вехабисти како што тука се нарекуваат.

пс. Економска состојба кажав и на претходниот пост те тера на се и сешто, но искрено јас мислам дека нема такви организации кои финансираат такви групации тука во македонија, тоа е само еден пробен балон, и може да биде тоа што ти го речe претходно: "samo uste edna fabrikuvana vest od masinerijata koja e antisozivot i megjuetnicka i megjuverska tolerancija i razbiranje.", има големи шанси да биде ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom