Сарма?

Сарма! Да или не?

• Вкупно гласачи
    312

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Уба ми е со лозов лист, таа од зелка не ја сакам многу, помрсна ми е плус не го сакам тој киселкастиот вкус.

Инаку од лозов лист.....мњаааааам!

Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
Сарма ти е класично економично јадење. Во зависност од големината може на еден или два залаци по една сармичка да се среди, освен тоа сарма е вкусна и наредниот ден кога ќе се загрее во рерна.
Тогаш е уште повкусна:smir:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.754
Поени од реакции
1.023
Точно така...подгреаната сарма е многу повкусна од тукушто зготвената...со секое ново подгревање станува уште повкусна ( ова важи само за сарма од расол )...иначе незнам дали сте јаделе светиниколски посни сарми ( за свети Никола што се прават )...тоа се посни мали сармички со ориз завиткани во расол ( кисела зелка )...убедливо најубави сарми се тие...мајсторијата е да бидат направени што помали ( по 4-5 зрна ориз во секоја сармичка )

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
сарма само со лозов лист!како што ја прави мајками!плус со павлака!њам њам!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.927
Поени од реакции
50.704
Сарма со купус кисела душа да вади и со тазе леб ауу пизду матер цела шерпа можам да ја акнам:vozbud:

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
убаво јадење е сарма само што јас зелката не ја јадам, а посна сарма не сакам, од таа со ориз што се прави, само таа со месо што е таа ја сакам.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Денеска за ручек мајка ми правеше сарма ... мммммм ... слаткооо :wink:

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Зелка и ориз + месо = сарма закон

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Сарма не обожавам,дома моте знаат кога има сарма обавезно се прави друг ручек за мене,пошто сарма не преферирам. Незнам едноставно не сакам тоа да јадам, одамна имам пробано и од тогаш:nenene:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јадам сарма.Не ми е баш омилено јадење,ама јадам...И обично и јас го тргам листот и го јадам останатото.Особено ја сакам сармата од лозов лист,со кисело млеко.

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
иначе незнам дали сте јаделе светиниколски посни сарми ( за свети Никола што се прават )...тоа се посни мали сармички со ориз завиткани во расол ( кисела зелка )...убедливо најубави сарми се тие...мајсторијата е да бидат направени што помали ( по 4-5 зрна ориз во секоја сармичка )

Ej da i ja gi sakam ovie. Mnogu se vkusni a so pomali to poubaj kao so kaza :)..Ama sepak ja da si kazam, kakva i da bilo samo sarma da e....mmmmm

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Сарма е едно од моите омилени јадења. jejeje Со душа чекам да почне сезоната на сарма. :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom