Сарма?

Сарма! Да или не?

• Вкупно гласачи
    312

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
Обожавам сарма!!! Поготово кога уз неа има и суво везенко пиперче испечено на оган:vozbud:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Lele! Sarma pwns! pogotovo onie SvetiNikolski(ne se od Sv.Nikole nego za praznikot na 19 dekemvri! hehehe), mali ubavi so crven piper na niv i crveno vino na masa, po 3 na zalak shto se jadat, aaaaaaaaaaaaa, edvaj chekam da mi dojde slavata
Inaku malku info kako se pripremaat tie SvetiNikolski sarmi:
Ruchekot se pravi eden den unapred, ne za drugo cel den se pravi a moze i poveke vo zavisnost za kolku gosti se sprema. Obichno se sobira cel komshiluk.t.e. najbliskite prijatelki na domakinkata po moznost 3-4 i gi vitakaat sarmite edna po edna. Se pravat mnogu mali, edna da ne bide pogolema od debelinata na eden prst t.e. 1.5-2cm najmnogu(kolku se pomali sarmite tolku e podobra domakinkata), se stava iskluchivo oriz so zaprshka vo niz, a se vitkaat iskluchivo vo listovi od skiselena zelka! So ogled deka se jadat po poveke na zalak za eden chovek treba nad 100 sigurno, znachi se pravat nekolku iljadi 'mali sarmulinja'! Radi ova treba mnogu vreme. Uzasno e vkusno, ne go znam tochniot recept ama i da ne sakash ke go nauchish koga cel den pred slava imash luge doma shto ti vitkaat sarmi a jas nonstop trcham do vizba po zelki, se troshi mnogu zelka zashto samo so golemite listovi se vitkaat, nekade okolu 20kg zelka odat minimum, ako ne i poveke!

Ova mozete da go probate samo vo Prilep i Prilepsko, nikade na drugo mesto nema da najdete vakva rabota niz Makedonija!
Pa povelete!!!

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Обожавам сарма,едвај чекам да дојде време за неа.Сакам со зелка таа со лозов лист некако не ми е толку убава.Ама не пребирам,каква ќе ми дадат таква,САРМА Е ќе ја јадам со сласт.Сега сакамммм:cry:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.755
Поени од реакции
1.036
Чудна работа никој не ја спомна сармата од штаве...мене најубава ми е таа ( башка од светиниколските )...не верувам никој да нема јадено сарма од штаве

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Сарма, yes please! Омилена ми е со лозов лист, по рецептот на мајка ми! Прсти да излижеш!:drool:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не ми е омилено јадење ама ми се допаѓа.Повеќе ја сакам со лозов лист отколку со зелка.

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Еееј сарма....одкога немам јадено, ќе ги терам деновиве :) Ја сакам ама таа посната со ориз, праз и лист од зелка, со месо јадам само ако листот е лозов, има мноооогу малце месо повеќе да е на ориз и со кисело млеко у комбинација

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
ај ХЕЈТ сарма. просто од мирисот ми иде...........
го знајте вицот за сарма ??

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Тие што не сакаат сарма да дојдат во Прилеп за Св.Никола на слава. Го менуваат мислењето.

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
обожавам сарма еј, ама не со лозов лист, таа со зелка, мислам дека е... леле лиги ми се направија

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
zavisi od raspolozenje nekogas da nekogas ne:)jadam koga ima i nekoja salata so toa dali od zelka,krastavici!!!

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Сарма рулз!! Нема одбрана, дефинитивно едно од моите омилени јадења, ако не и омилено. Исклучиво у комбинација со феферонки и Скопско, разбира се. Зборам за сарма од зелка. Не дека не јадам и од лозов лист или од штавел, али комбинацијата и величењето се однесуваш на од зелка.

Kajgana Shop

На врв Bottom