Само две можности

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А ако прифатам еден значи дека автоматски ги одбивам другите така?
Пошто на пример христијанскиот бог проповеда апсолутизам демек он е једин и једини бог.Е сега дали ако го прифатам него дали ќе одам во неговиот рај или во пеколот на Алах,Буда,Баал...?
Не
Христијанскиот бог не вели дека е единствен.
Тој дури и признава дека има и други богови.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ѕирни два поста погоре...

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Кој е тој Христијански бог? Таткото или Синот?

:kesa:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е кој е?
И какво е ова инфантилно-алфабетско прашање?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Христијанскиот бог не вели дека е единствен.
Тој дури и признава дека има и други богови.
Точно.....

Тој „рекол’’ ...немој да имаш други богови....

..а не......нема други богови....:helou:

J

Johnny Stulic

Гостин
Само две можности

Има само две алтернативи, само две можности. Мораш или да ги примиш 150 евра банкнота на цело или да ги одбиеш.
„Но", ќе си речеш, „можам да бидам неутрален. He морам да застапувам ни еден од овие ставови. Нема да ги примам, но нема ни да ги одбијам."
Слушај сега! Во џебот имам еден 150 евра за тебе, но нема да ти кажам ништо за нив. Сè до тогаш можеш да бидеш неутрален. Меѓутоа оној момент кога ќе ги извадам од џебот и ќе ти го понудам, тогаш мораш да донесеш одлука. He e можно после тоа да останеш неутрален.
Порано, кога се уште си немал слушнато за 150 евра, си можел да бидеш неутрален. Но од моментот кога ти биле понудени, ти мораш да донесеш одлука. Од тој ден, па до сега не си бил неутрален, ниту пак ќе можеш некогаш да бидеш. Секој пат кога ќе слушнеш покана, ќе мора да се одлучиш - да ги примиш 150 евра или не.
Ако вечерва не ги примиш 150 евра, тогаш ги отфрлаш. Или едното или другото. Можеш да останеш да седиш, без да реагираш, без воопшто да мрднеш. Но, веќе со самото тоа си покажал, барем што се однесува до денешната покана дека ги отфрлаш. Дали повторно ќе ги отфрлиш или токму сега ќе ги примиш за свој личен Спасител. Одлуката треба сам да ја донесеш.
150 евра банкнота јас немам досега видено на цело:toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
hm... vidi sto pravite! kade otkrovenie rece 150 evra? mu go prepravi postot! i majtap igrate odozgora...:nenene:
Хе хе хе....некој очигледно не ја разбра поентата на преправеното.....

....банкнота од 150 евра = ветување на ветер и магла...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Само две можности

Има само две алтернативи, само две можности. Мораш или да Го примиш Исус или да Го одбиеш.
„Но", ќе си речеш, „можам да бидам неутрален. He морам да застапувам ни еден од овие ставови. Нема да Го примам, но нема ни да Го одбијам."
Слушај сега! Во џебот имам еден подарок за тебе, но нема да ти кажам ништо за него. Сè до тогаш можеш да бидеш неутрален. Меѓутоа оној момент кога ќе го извадам од џебот и ќе ти го понудам, тогаш мораш да донесеш одлука. He e можно после тоа да останеш неутрален.
Порано, кога се уште си немал слушнато за Исус Христос, си можел да бидеш неутрален. Но од моментот кога ти бил понуден, ти мораш да донесеш одлука. Од тој ден, па до сега не си бил неутрален, ниту пак ќе можеш некогаш да бидеш. Секој пат кога ќе слушнеш покана, ќе мора да се одлучиш - да Го примиш Исус или не.
Ако вечерва не Го примиш Исус, тогаш Го отфрлаш. Или едното или другото. Можеш да останеш да седиш, без да реагираш, без воопшто да мрднеш. Но, веќе со самото тоа си покажал, барем што се однесува до денешната покана дека Го отфрлаш. Дали повторно ќе Го отфрлиш или токму сега ќе Го примиш за свој личен Спасител. Одлуката треба сам да ја донесеш.
Само кога Исус, Бог, или кој и да е, ќе се појави пред мене, тогаш ќе го прифатам ............... неговото постоење. Ама нема да го славам, и обожувам, да му го хранам неговото его. Едиственото его кое не би ми пречело да го задоволувам е ако имам личност која е блиска со мене, во романтична врска.

До тогаш, го отфрлам (според твојата дефиниција).

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Само кога Исус, Бог, или кој и да е, ќе се појави пред мене, тогаш ќе го прифатам ............... неговото постоење. Ама нема да го славам, и обожувам, да му го хранам неговото его. Едиственото его кое не би ми пречело да го задоволувам е ако имам личност која е блиска со мене, во романтична врска.

До тогаш, го отфрлам (според твојата дефиниција).
Oh lele Gospode, Dragi...kako li ne trpis! Lele kakva zadaca imas, ke moras na 6milijardi da im se pokazuvas!
Da na takvite kako tebe ke im se "pokaze (vsusnost pokazat) Isus" ama onie laznite! Sto veke gi ima!
Isus ednas bese i na krstot rece : "Sfrseno e!" Ja zavrsiv rabotata/celta za koja dojdov!
I neke da ti se pokaze!
Ne e do "egoto" Bozjo! Kolku pogresno go razbirame slavenjeto i obozavanjeto!
Ama toa velis poradi tvoeto ego, gordost!
OOOOO...i da znaes kolku e romanticna vrskata so Bog(Isus)! Vsusnost edna od objavite e kako ljubovna vrska... Toj e mladozenjata a crkvata =nevestata...
Ama zatoa sto sum vo takva romanticna, vrska so Nego, obozavam da go obozavam, da go slavam! Oh, kolku mi e drag, kolku go sakam, takvo nesto ne se dozivuva kon covek... A Negovaat ljubov e taa sto me tera da go ljubam se poveke i poveke i da go obozavam...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Без еротски фантазии молам.......ова е подфорум религија:pos2:

debi7777

Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Без еротски фантазии молам.......ова е подфорум религија:pos2:
Erotika e od eros, ljubov megu maz i zena!
Koga sme tuka...
Fileo e ljubov prijatelska!
Agape e Bozestvena ljubov, bezuslovna. Od Bog kon nas i od nas kon nego!
Taka da ova jas sto go iskazav e tamn za tuka... RELIGIJA!
Zasto ne e erotika! Tuku kako da izvadam zbor od agape... Agape(tika)?
:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Oh lele Gospode, Dragi...kako li ne trpis! Lele kakva zadaca imas, ke moras na 6milijardi da im se pokazuvas!
Е тешка задача, да излезе на пример на некое финале на ЛШ онака на полувреме, да застане на сред терен и свечено да изјави: јас сум тој и тој... со кратка биографија. Да видиш како за 1h цел свет ќе разбере. Можеби и тоа чекал, да заживее телевизијата. Подобро време од ова здравје.

Back to the serious mode:

Дали може наместо да се прифати или одбие, да изгласаме трета можност, рецимо задолжително сите пред да одбијат или прифатат, да направат мала научно-истражувачка дејност: читање библија? Па после кога ќе ги има на увид сите аргументи да си прифати или да си одбие. Мислам дека Бог не би имал ништо против, кога веќе не може да се прикаже на 6 милијарди истовремено.

Батали serious mode, темава е урнебес хаха

debi7777

Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Е тешка задача, да излезе на пример на некое финале на ЛШ онака на полувреме, да застане на сред терен и свечено да изјави: јас сум тој и тој... со кратка биографија. Да видиш како за 1h цел свет ќе разбере. Можеби и тоа чекал, да заживее телевизијата. Подобро време од ова здравје.

Back to the serious mode:

Дали може наместо да се прифати или одбие, да изгласаме трета можност, рецимо задолжително сите пред да одбијат или прифатат, да направат мала научно-истражувачка дејност: читање библија? Па после кога ќе ги има на увид сите аргументи да си прифати или да си одбие. Мислам дека Бог не би имал ништо против, кога веќе не може да се прикаже на 6 милијарди истовремено.

Батали serious mode, темава е урнебес хаха
Ne e rabotata deka ne moze...tuku toa sto On nema potreba da se pokaze!
Ama vsusnost, on i veti eden den SITE ke go vidat i SitE ke mu se poklonat!
Samo ne taka bas na stadion i Tv! A i takvi Hristosi ke ima... Samo nema da e On!

Kajgana Shop

На врв Bottom