Значи само треба да веруваш во нешто што не смееш ни да си го замислиш а камо ли да го нацрташ на платно/хартија?
Некако не ми изгледа како Бог да им дава волја на луѓето да веруваат
Иако не изгледа како многу сепак не е ни малку целосно да се довериш на некој кој
воопшто не го познаваш нели?
Баш би сакал да знам кој на светов би му се доверил со кредитната картичка на апсолитен странец
More, drugar muabetot go teras od sever na jug, pa od istok na zapad! Kazi konkretno sto te interesira!
Sto ima vrska dali ke go zamislis ili ne... aj zamisli go ti Bog, ako mozeme da go zamislime vo ovaa nasa lejka od 1kg, Bog ne bi bil Bog... Bog ne e covek pa da mozes da go nacrtas! Bog e duh! A ako ti e konkretno prasanjeto za Isus. Crtaj go, koj te brani! Zamisluvaj i crtaj... ama opasnosta e sto lugeto se klanjaat na slikata posle, a ne na Toj od slikata...
Za boldiranoto... pa me poznavas li mene... ne! Kako ke me poznavas koga ne si me zapoznal?! Taka?
Ami ako se zapozname ke me pozavas! Ama ako se druzime ke me ZNAES, ke znaes kakov mi e karakterot, stavovite, razmisluvanjata, kako izgledam, sto sakam, sto ne sakam.... taka?
Emi, ako ne si Go zapoznal Bog kako sakas dago ponzavas? Sto cudennarod!
Mene ne mi e primer tesko da mu se doveram na Bog! Ne bilo sto, no celiot moj zivot, zasto Go poznavam! Ne go poznavam 100% ama sekoj den se poveke go zapoznavam... Ama i so zena mi sme zaedno 10 god. pa sekoj den ja zapoznavam...
Апостолите биле обрежани и ја почитувале саботата.
Се придржувале строго до старозаветните закони.
Da?
Jas pripagam na ova grupa (vos tihovite podole) Ne sum od Evrejsko poteklo, od mnogubozecki narod poteknuvam:
Dela 15:
10 Зошто сега Го искушувате Бога, ставајќи им на вратот на учениците јарем, кого ни нашите татковци ни ние не можевме да го носиме?
11 Но ние веруваме дека ќе се спасиме исто како и тие, преку благодатта на Господа Исуса.”
12 Тогаш замолкна целото множество и ги слушаа Варнава и Павла, кои раскажуваа колку чуда и знаци направи Бог, преку нив, меѓу народите.
13 Кога тие свршија да зборуваат, проговори Јаков и рече: „Мажи браќа, послушајте ме!
14 Симон ви кажа како Бог, најпрво, се погрижи да си земе луѓе од народите за Своето име.
15 И со тоа се слагаат пророчките зборови, како што е напишано:
16 ’После ова ќе се вратам и пак ќе го изградам Давидовиот дом, кој падна; и пак ќе ги изградам неговите урнатини, и пак ќе го подигнам;
17 за да Го побараат Господа другите луѓе и сите народи, кои се наречуваат со Моето име, говори Господ, Кој ги прави овие работи.
18 Познати Му се на Бога сите Негови дела од вечноста.’
19 Затоа сум на мнение дека не треба да ги вознемируваме оние, кои од многубошците Му се обраќаат на Бога;
20 туку да им се напише да се воздржуваат од она, што е онечистено од идолите, од блудство, од удавено и од крв.