Значи Исус ќе се префрла кога сака на кој завет сака ако му одговара.
Isus ne e Smexy_Bit i Let3!
Jaс те разбирам, ти си одбрал дека не треба појќе да се следат закони и прописи па Исус шо сака нека вели.
Тој јасно вели :
1.додека постојат небото и земјата
2.додека не се исполни СЕ
не знам зошто не сакаш да ја отвориш библијата тој не вели додека не се исполнат пророци
Тој вели додека не се исполни се.
Значи према тебе се е исполнето и готово.
Нема појќе шо да се чека??
OK! Ne sakam da se raspavam! Neka Bog ni e milostiv! Eden od nas gresi, a koj, samo On znae!
Navistina imas znaenje, ama nekogas mi izgledas zbunet i ne siguren, pa kako da ne znaes i ti vo sto da veruvas... nekogas se raspravas deka Biblijata, koj znae dali e vistinata, ednostavno negiras... kako ovde:
Let 3
Добро ситуиран господин
Регистриран: Jul 2008
Мислења: 5,345
Шипак. Секоја црква си имала некои свои избор на текстови. Постоеле над 50 евангелија и купови откровенија посланија и други текстови.
Стариот завет христијански се разликува од еврејскиот па дури и во денешните верзии на разни христијански стари завети негде ги има негде нема текстовите на Егзикел, во време на Исус постоеле неколку верзии на стар завет преведени на грчки (на Акила, на Теодон, на евреите и Александрискиот) се додека Ориген во 2ри век од нив сите не искомилирал нов опревос. Но исус во синагогите се служел сигурно со Тората, со еврејскиот стар завет, а Атанасије велики го одбрал новиот завет во 367 година, тоа ти е 300+ години ПО исусовата смрт. Новиот завет е наново пишуван (и корегиран) во 4ти век.
Провери само откровението на Јована дали било некогаш исфрлано и пак враќано во новиот завет, да не зборуваме за делот на Марковото евангелија за кои и црковните оци признаваат дека е исфрлен.
Регистриран: Jul 2008
Мислења: 5,347
Држи се ти до стариот завет. Во новиот само се потврдуваат старозаветните закони и се ветува дека нема да се изменат се до крај.
Проблемот на луѓето а не на бога е дали и колку се почитуваат неговите закони и прописи. Кога ти на пример ќе прекршиш некој закон ќе одговараш ти пред суд. Не јас не оној не овој. А во стариот завет исто како и во законите има параграфи и членови по кои судијата ќе ти репни одредена казна. Ако на пример речиме дека во некоја земја цути криминалот, тоа не е затоа што нема закони. Закони има секоја земја, до луѓето е како и колку ќе ги почитуваат.
Немој да мислиш дека во рајот и покрај бог ќе има гужви и турканици дека таму ќе се веселат сите кои не направиле ептем тешки гревови (а и тие ако искрено се покајат ќе си влезат)
Рајот е живот вечен.
За таква награда треба чоек да се потруди и ги следи законите и заповедите божји во овие тричави неколку децении овоземен живот. Гејот може да бира, или да си го задоволи својот чмар со пенетрации и има неколкуминутни оргазми или да го задоволи бога и има блаженство вечно.