Самоодбрана - што знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Карате, кунг фу, аикидо, џиуџицу, сонџоку, петар пан, покемон, спајдермен, брус ли, чак норис, стрит фајтер и уше четрсто шеесе и девет опасни збороЈи

За самоодбрана доколку некој ме нападне, што попрво ми е при рака со тоа мавам и бегам...Али понекогаш зависи и од околината...Пример во некој кавиќ, користам шише...Надвор камен...кога немам ништо од тие работи ги немам тогаш мавам по око или по нос 5 6 пати...исто и по јајца знам да мавам ::D

Za samoodbrana bi upotrebuval se sto moze da mi bide korisno vo momentov.Normalno prvo bi se obidel da izbegnam tepacka no ako nemam kade togas ke se tepam :) a treniram karate veke 10 godini,prv dan sum :)

Со раце нозе:haha:Што имам во рака со тоа а ако немам ништо тогаш боксове:haha::xD:

Па зависи каква е ситуацијата..Доколку мојот живот е во прашање, се разбира дека ќе направам се што е потребно за да се спасам, без размислување за никакви последици, ипак се работи за мојот живот. А доколку е нешто поситно, нормално, ке пробам да ја избегнам ситуацијата, али доколку тоа не е возможно, удар со лактот(или бокс) во слепоочницата или над увото, и човекот паѓа во несвест.

Знам да вриштам. Онака, гласно. Барем осум души у радиус од 50 метара ќе чујат. Еден од тие 8 да предузме нешто и спасена сум :icon_lol:

Ако ми ја затне муцката, иам и план Б: да понудам сексуални услуги во замена за мојот живот. Стварно би се нервирала ако мора да дое до план Б, ама тоа е најдобро шо можам да смислам.
А план Б има и една цака, а тоа е фактот што не може да се испрактикува коа станува збор рецимо за силување. Тогаш и вака и така ќе си ги земе силовачот услугите по кои шо дошол.

У краен случај, ќе мафтам со раце. Среќна околност е ако ми се долги ноктите у тој моменат,па да го закачам за врат и да го дистрактирам дур смислам боље одбрана. Ако има коса, спремна сум да скубам. Не се давам лесно.

Ама едина опција што не доаѓа у предвид е да бегам. Спора сум ко пужав, кондиција нула, 20 метра и паѓам папсана и у астматични напади од ова цигариве. Одма ќе ме фати.

Значи тој САКА да ја силува ама не го прави тоа. Тоа се вика ОБИД. А девојкава пошто била исплашена и го убива, дефинитивно ќе го крка.

Значи ќе се смета за самоодбрана само доколку враќам со иста мера?... он ме напаѓа со голи раце и јас му враќам така, ме напаѓа со ладно оружје и мене ми е дозволено да го употребам истото во самоодбрана... само не сфаќам доколку некој ме нападне и сака да ме силува, јас му враќам исто со силување??? он од коа ќе заврши после јас сум на ред? или он ми кине облека и јас ќе му кинам облека (таман ке му помогнам побрзо да се соблече за да ја заврши работата)

Во маалото во кое сум израсната бевме само 3 девојчиња (и тоа едното беше 3 год) и повеќе од 20 машки, така да со нив имам научено многу добро да се тепам xD
Но сепак за секое женско мислам дека доволна самоодбрана е да се шутне јааааако слабата машка точка... и викањето :)

Кик бокс маи таи тепам газам кољам бесам.

Пааааа...флаша, чаша, пепељара, столица, маса...што ќе се најде тоа...:vozbud:

Значи ќе се смета за самоодбрана само доколку враќам со иста мера?... он ме напаѓа со голи раце и јас му враќам така, ме напаѓа со ладно оружје и мене ми е дозволено да го употребам истото во самоодбрана... само не сфаќам доколку некој ме нападне и сака да ме силува, јас му враќам исто со силување??? он од коа ќе заврши после јас сум на ред? или он ми кине облека и јас ќе му кинам облека (таман ке му помогнам побрзо да се соблече за да ја заврши работата)
Хахаха:tv: Ако некој те силува, ти можеш на пр. да го удриш по гениталии, да го изгребеш, да го гризнеш и сл....значи од прилика такви работи кои ќе придонесат колку-толку да избегнеш силување, и делумно да го онеспособиш сторителот, се разбира не да земеш камен и 10 пати да го маваш по глава додека не му го истуриш мозокот. :)

Кога се работи за мојот живот самодобраната ми е многу разновидна зависи сеа од ситуација ама можам да врескам, да претам, клоца меѓу нозе на напаѓачот е неизбежна знам да го докачам за коса значи кубам, гризам, со лактот у стомакот една отприлика тоа но не се одма му се фрлам на бегање оти ..само да не ме успие оти се ми е џабе :/

Кога се работи за мојот живот самодобраната ми е многу разновидна зависи сеа од ситуација ама можам да врескам, да претам, клоца меѓу нозе на напаѓачот е неизбежна знам да го докачам за коса значи кубам, гризам, со лактот у стомакот една отприлика тоа но не се одма му се фрлам на бегање оти ..само да не ме успие оти се ми е џабе :/
Аман бе, што ти праеле тебе? :)

Аман бе, што ти праеле тебе? :)

Ништо само гледам многу филмови :):) се зезам ..знам да бидам голем провокатор понекогаш и некој си имат и белези од мене а не беа малку и тепачките со сестра ми еднаш толку и збеснав ќе ја задавев(озбилно) другарка ми имаше еден месец модрица што ја уапав онака на шала:) е и до сега најсмешна самоодбрана до сега лажица мајонез у око шљуп
..велат печело:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв