Значи ќе се смета за самоодбрана само доколку враќам со иста мера?... он ме напаѓа со голи раце и јас му враќам така, ме напаѓа со ладно оружје и мене ми е дозволено да го употребам истото во самоодбрана... само не сфаќам доколку некој ме нападне и сака да ме силува, јас му враќам исто со силување??? он од коа ќе заврши после јас сум на ред? или он ми кине облека и јас ќе му кинам облека (таман ке му помогнам побрзо да се соблече за да ја заврши работата)Значи тој САКА да ја силува ама не го прави тоа. Тоа се вика ОБИД. А девојкава пошто била исплашена и го убива, дефинитивно ќе го крка.
Хахаха:tv: Ако некој те силува, ти можеш на пр. да го удриш по гениталии, да го изгребеш, да го гризнеш и сл....значи од прилика такви работи кои ќе придонесат колку-толку да избегнеш силување, и делумно да го онеспособиш сторителот, се разбира не да земеш камен и 10 пати да го маваш по глава додека не му го истуриш мозокот.Значи ќе се смета за самоодбрана само доколку враќам со иста мера?... он ме напаѓа со голи раце и јас му враќам така, ме напаѓа со ладно оружје и мене ми е дозволено да го употребам истото во самоодбрана... само не сфаќам доколку некој ме нападне и сака да ме силува, јас му враќам исто со силување??? он од коа ќе заврши после јас сум на ред? или он ми кине облека и јас ќе му кинам облека (таман ке му помогнам побрзо да се соблече за да ја заврши работата)
Аман бе, што ти праеле тебе?Кога се работи за мојот живот самодобраната ми е многу разновидна зависи сеа од ситуација ама можам да врескам, да претам, клоца меѓу нозе на напаѓачот е неизбежна знам да го докачам за коса значи кубам, гризам, со лактот у стомакот една отприлика тоа но не се одма му се фрлам на бегање оти ..само да не ме успие оти се ми е џабе :/
Ништо само гледам многу филмови се зезам ..знам да бидам голем провокатор понекогаш и некој си имат и белези од мене а не беа малку и тепачките со сестра ми еднаш толку и збеснав ќе ја задавев(озбилно) другарка ми имаше еден месец модрица што ја уапав онака на шала е и до сега најсмешна самоодбрана до сега лажица мајонез у око шљупАман бе, што ти праеле тебе?