Сакам да знам!

Член од
22 март 2021
Мислења
1
Поени од реакции
1
Дали некој или кај да се најдат решени прашања за судство тие шо ги има на страната на Врховен суд

Член од
17 јануари 2011
Мислења
614
Поени од реакции
410
Туристичка виза за Америка, дали има некој вадено скоро?
Ме интересира дали значи нешто доколку имам гарантно писмо од Американски државјанин со кој сум роднина?
Дали треба да ми прати оригинал, или може скен нотарски заверен ?

Каде би го приложил ова, се прикачува некаде на самата онлајн апликација или треба да го носам со мене во Амбасадата на самото интервју?

Член од
4 мај 2014
Мислења
322
Поени од реакции
35
Каде можам да најдам вакви кожни ланчиња во Скопје? ( точна локација- на бит пазар барав не најдов)

Attachments

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
kade e sedisteto na LEVICA... lokacija-ulica

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Да не знае некој каде има ефтино принтање на маици со сопствен дизајн?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Каков е протоколот за патници кои ќе слетаат на аеродром во Скопје за време на полициски час?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.643
Поени од реакции
789
Каков е протоколот за патници кои ќе слетаат на аеродром во Скопје за време на полициски час?
Треба да си ја зачуваш картата и таа ти служи како дозвола (пропусница) за да отидеш до дома или хотел

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.151
Добар ден.,
Не знам дали е прашањето за овде на оваа тема.
Се работи за следното: еден пријател во средовечни години досега не користел од појаките мобилни телефони со интернет и опции за музика, интернет и слично, и пријателот сака да земе на претплата телефон и сака пристојна претплта во граници од 600- 800 денари месечно.

Бил човекот да прашува во А1 Вип и Т=Мобиле но некако по негов разговор од вработените не добил убаво објаснување.
Знае ли некој за тие пари за месечна претплата кој е најсоодветен избор на телефон? Не сум прашувал во салоните на тие претпријатија, а на интернет страниците не знам дали е тоа точно што го пишува.
Да не знае некој нешто за да знам што да советувам пријателот во средовечени години.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Добар ден.,
Не знам дали е прашањето за овде на оваа тема.
Се работи за следното: еден пријател во средовечни години досега не користел од појаките мобилни телефони со интернет и опции за музика, интернет и слично, и пријателот сака да земе на претплата телефон и сака пристојна претплта во граници од 600- 800 денари месечно.

Бил човекот да прашува во А1 Вип и Т=Мобиле но некако по негов разговор од вработените не добил убаво објаснување.
Знае ли некој за тие пари за месечна претплата кој е најсоодветен избор на телефон? Не сум прашувал во салоните на тие претпријатија, а на интернет страниците не знам дали е тоа точно што го пишува.
Да не знае некој нешто за да знам што да советувам пријателот во средовечени години.
600-800 месечно на една година или две?
Најдобра опција е Redmi 9 entry level телефоните од Xiaomi.
Еве a1 нудат ваква претплата за овој телефон
1617437349667.png
и ова ваљда ќе му дојде по 1000 месечно за да ги отплати тие 5499 од телефонот, на 2 години.

Не те разбирам баш колку сака максимум да плати средовечниот човек но мора да му кажеш дека најевтинтие претплати сами по себе се 600-800 денари, така да ако сака entry level телефон со претплатата ќе треба да дае уште некој денар месечно.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.151
600-800 месечно на една година или две?
Најдобра опција е Redmi 9 entry level телефоните од Xiaomi.
Еве a1 нудат ваква претплата за овој телефон
Прегледај го приврзокот 290483
и ова ваљда ќе му дојде по 1000 месечно за да ги отплати тие 5499 од телефонот, на 2 години.

Не те разбирам баш колку сака максимум да плати средовечниот човек но мора да му кажеш дека најевтинтие претплати сами по себе се 600-800 денари, така да ако сака entry level телефон со претплатата ќе треба да дае уште некој денар месечно.

На 2 години пријателот спомна дека е заинтересиран за некој телефон. И дека така бара за таква некоја си претплата од 600- 800 денари на 2 години, барал телефон кој е најквалитетен за помалку од илјадарка претплата - е вака конкретно тој рече во разговор.
Појма немам за детали што конкретно во моментов нудат операторите од понуда за телефони и претплати, и затоа и напишав на неколку места на форумов.

И јас така сметав дека без минимум 1 000 - 1300 денари месечна претплата нема земање солиден телефон но нормално ништо од тоа не спомнав на човекот да не го навредам.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
На 2 години пријателот спомна дека е заинтересиран за некој телефон. И дека така бара за таква некоја си претплата од 600- 800 денари на 2 години, барал телефон кој е најквалитетен за помалку од илјадарка претплата - е вака конкретно тој рече во разговор.
Појма немам за детали што конкретно во моментов нудат операторите од понуда за телефони и претплати, и затоа и напишав на неколку места на форумов.

И јас така сметав дека без минимум 1 000 - 1300 денари месечна претплата нема земање солиден телефон но нормално ништо од тоа не спомнав на човекот да не го навредам.
Солиден за што? За социјални мрежи и музика од Јутјуб или за нешто сериозно/професионално? Јас немам купено поскап смартфон од 3500 во готово и сите биле „солидни“.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.033
Поени од реакции
1.151
Солиден за што? За социјални мрежи и музика од Јутјуб или за нешто сериозно/професионално? Јас немам купено поскап смартфон од 3500 во готово и сите биле „солидни“.

Веројатно тоа му е за почеток доволно да слуша музика од јутјуб и за социјални интернет страници.

Кој смартфон имаш за тие пари купено? Кој модел? И каде го имаш купувано?:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Веројатно тоа му е за почеток доволно да слуша музика од јутјуб и за социјални интернет страници.

Кој смартфон имаш за тие пари купено? Кој модел? И каде го имаш купувано?:
Моментално имам ZTE Blade A612, три илјадарки од Сетек.

Анонче зошто си гневен? :(

Kajgana Shop

На врв Bottom