Треба да си ја зачуваш картата и таа ти служи како дозвола (пропусница) за да отидеш до дома или хотелКаков е протоколот за патници кои ќе слетаат на аеродром во Скопје за време на полициски час?
jas pravam ako ti treba pisi vo inbox sto ti treba da ti kazam cenaДа не знае некој каде има ефтино принтање на маици со сопствен дизајн?
600-800 месечно на една година или две?Добар ден.,
Не знам дали е прашањето за овде на оваа тема.
Се работи за следното: еден пријател во средовечни години досега не користел од појаките мобилни телефони со интернет и опции за музика, интернет и слично, и пријателот сака да земе на претплата телефон и сака пристојна претплта во граници од 600- 800 денари месечно.
Бил човекот да прашува во А1 Вип и Т=Мобиле но некако по негов разговор од вработените не добил убаво објаснување.
Знае ли некој за тие пари за месечна претплата кој е најсоодветен избор на телефон? Не сум прашувал во салоните на тие претпријатија, а на интернет страниците не знам дали е тоа точно што го пишува.
Да не знае некој нешто за да знам што да советувам пријателот во средовечени години.
600-800 месечно на една година или две?
Најдобра опција е Redmi 9 entry level телефоните од Xiaomi.
Еве a1 нудат ваква претплата за овој телефон
Прегледај го приврзокот 290483
и ова ваљда ќе му дојде по 1000 месечно за да ги отплати тие 5499 од телефонот, на 2 години.
Не те разбирам баш колку сака максимум да плати средовечниот човек но мора да му кажеш дека најевтинтие претплати сами по себе се 600-800 денари, така да ако сака entry level телефон со претплатата ќе треба да дае уште некој денар месечно.
Солиден за што? За социјални мрежи и музика од Јутјуб или за нешто сериозно/професионално? Јас немам купено поскап смартфон од 3500 во готово и сите биле „солидни“.На 2 години пријателот спомна дека е заинтересиран за некој телефон. И дека така бара за таква некоја си претплата од 600- 800 денари на 2 години, барал телефон кој е најквалитетен за помалку од илјадарка претплата - е вака конкретно тој рече во разговор.
Појма немам за детали што конкретно во моментов нудат операторите од понуда за телефони и претплати, и затоа и напишав на неколку места на форумов.
И јас така сметав дека без минимум 1 000 - 1300 денари месечна претплата нема земање солиден телефон но нормално ништо од тоа не спомнав на човекот да не го навредам.
Солиден за што? За социјални мрежи и музика од Јутјуб или за нешто сериозно/професионално? Јас немам купено поскап смартфон од 3500 во готово и сите биле „солидни“.
Моментално имам ZTE Blade A612, три илјадарки од Сетек.Веројатно тоа му е за почеток доволно да слуша музика од јутјуб и за социјални интернет страници.
Кој смартфон имаш за тие пари купено? Кој модел? И каде го имаш купувано?: