Сакам да знам!

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
Дали е легално пример во приватна школа за англиски јазик да предаваш од фотокопирана книга, онаа што ја имаат по школите? Да ја фотокопирам и програмата во приватното школо да ја водам по неа, односно да ја користам?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Зашо као народ сме најговно народот на сите времиња и секој гледа да те заебе и без некоја поголема причина ....

Е ЗаТОА сме на ова нивоУ....

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Што е финтата кај оноа mcash, како даваат кредити само со лична, на лепе очи?

Член од
27 мај 2012
Мислења
186
Поени од реакции
112
Mе интересира за фитнес клубoт Фит. Колку е месечната чланарина, услови (топла вода и сл.)? Ме интересира цена без инструктор.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Дали е легално пример во приватна школа за англиски јазик да предаваш од фотокопирана книга, онаа што ја имаат по школите? Да ја фотокопирам и програмата во приватното школо да ја водам по неа, односно да ја користам?
Самото фотокопирање на било која книга што не е во јавен домен е нелегално

Член од
16 март 2009
Мислења
187
Поени од реакции
76
Самото фотокопирање на било која книга што не е во јавен домен е нелегално
Во ред, но дали учебниците што ги следуваат бесплатно учениците од училиштата се рачунаат во јавен домен? Дали е во ред да се фотокопираат и да се на некој начин профитира од нив?

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Во ред, но дали учебниците што ги следуваат бесплатно учениците од училиштата се рачунаат во јавен домен? Дали е во ред да се фотокопираат и да се на некој начин профитира од нив?
Ke profitiras u aps.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Ме интересира кога работи зеленото пазарче во ТЦ Скопјанка? :))

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
zosto denes vo Skopje gi nema koline so razlicna reg.tablica od Sk.

Член од
29 декември 2014
Мислења
10
Поени од реакции
0
Здраво!

Истово прашање го поставив и во друга тема но не ми беше одговорено, затоа ќе морам да пробам и овдека. Се извинувам ако правам некаква грешка.

Ми останаа уште 3 предмети за полагање, но ова ми е веќе 6-та година. До пред неколку месеци бев невработена и се водев за редовна, е сега треба да заверам семестар и не знам дали со тоа што се водам како вработена ЌЕ БИДАМ ПРИНУДЕНА да бидам вонреден студент. Да бидам појасна... дали според налагањата на правилата ќе мора да се префрлам како вонреден студент, или ќе можам да останам редовен.

Прашањево ми е.... Дали статусов на вработена ми пречи во тоа да бидам редовна, или вонредна можам да се префрлам само доколку јас сакам. Не ми се јасни овие работи и сакам да ми помогне некој што ги знае.
Благодарам!

Kajgana Shop

На врв Bottom