Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е легално пример во приватна школа за англиски јазик да предаваш од фотокопирана книга, онаа што ја имаат по школите? Да ја фотокопирам и програмата во приватното школо да ја водам по неа, односно да ја користам?

Зашо као народ сме најговно народот на сите времиња и секој гледа да те заебе и без некоја поголема причина ....

Е ЗаТОА сме на ова нивоУ....

Што е финтата кај оноа mcash, како даваат кредити само со лична, на лепе очи?

Mе интересира за фитнес клубoт Фит. Колку е месечната чланарина, услови (топла вода и сл.)? Ме интересира цена без инструктор.

Дали е легално пример во приватна школа за англиски јазик да предаваш од фотокопирана книга, онаа што ја имаат по школите? Да ја фотокопирам и програмата во приватното школо да ја водам по неа, односно да ја користам?
Самото фотокопирање на било која книга што не е во јавен домен е нелегално

Самото фотокопирање на било која книга што не е во јавен домен е нелегално

Во ред, но дали учебниците што ги следуваат бесплатно учениците од училиштата се рачунаат во јавен домен? Дали е во ред да се фотокопираат и да се на некој начин профитира од нив?

Во ред, но дали учебниците што ги следуваат бесплатно учениците од училиштата се рачунаат во јавен домен? Дали е во ред да се фотокопираат и да се на некој начин профитира од нив?
Ke profitiras u aps.

Ме интересира кога работи зеленото пазарче во ТЦ Скопјанка? :))

zosto denes vo Skopje gi nema koline so razlicna reg.tablica od Sk.

Здраво!

Истово прашање го поставив и во друга тема но не ми беше одговорено, затоа ќе морам да пробам и овдека. Се извинувам ако правам некаква грешка.

Ми останаа уште 3 предмети за полагање, но ова ми е веќе 6-та година. До пред неколку месеци бев невработена и се водев за редовна, е сега треба да заверам семестар и не знам дали со тоа што се водам како вработена ЌЕ БИДАМ ПРИНУДЕНА да бидам вонреден студент. Да бидам појасна... дали според налагањата на правилата ќе мора да се префрлам како вонреден студент, или ќе можам да останам редовен.

Прашањево ми е.... Дали статусов на вработена ми пречи во тоа да бидам редовна, или вонредна можам да се префрлам само доколку јас сакам. Не ми се јасни овие работи и сакам да ми помогне некој што ги знае.
Благодарам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom