- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.961
- Поени од реакции
- 25.517
Како се припрема восок во козметички производ?
Зависи од останатите состојки...на пример ако користиш масла, маслото се загрева и восокот се растопува во маслотоКако се припрема восок во козметички производ?
А сакав да те тагнам, ама знаев дека ќе видиш.Зависи од останатите состојки...на пример ако користиш масла, маслото се загрева и восокот се растопува во маслото
Според статистика ,ако мислиш да живееш долго има голема шанса да ти биде скратено животот затоа не се мисли и какво глупо прашање е тоаСакам да знам колку ќе живеам
Ај така нека бидеСпоред статистика ,ако мислиш да живееш долго има голема шанса да ти биде скратено животот затоа не се мисли и какво глупо прашање е тоа
Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
Нема врска сајтот, законите на државата важат. Од кај сакаш порачувај, тие се тие и истово ќе го платиш.Доколку не е местото тука на ова прашање, тргнете го.
Би сакал да прашам дали знаете ако нарачам кондури од ebay или од aliexpres, и истите ги испорачуваат од Кина, дали се плаќа царина? 65 долари коштаат иначе... Знам дека од Амазон над 40$ се плаќа 18% ддв и 20%царина (така ми кажа девојката од царина).
Тоа ми беше прашањето, дали ако иде од Кина се плаќа царина? До сеа што и да сум нарачал, ништо не сум плаќал +, се ми стигало дома.. али било макс до 25-30$.Нема врска сајтот, законите на државата важат. Од кај сакаш порачувај, тие се тие и истово ќе го платиш.
Значи човек, ако сакаш и од Марс порачај ја робата, законот за царина и данок е тој што го напиша. Облеката подлежи на царина и данок ако е над 45 долари. Ама како што ти пишаа погоре, можеш да се договориш со продавачот да напише на робата дека е купена поевтино или дека се работи за поклон.Тоа ми беше прашањето, дали ако иде од Кина се плаќа царина? До сеа што и да сум нарачал, ништо не сум плаќал +, се ми стигало дома.. али било макс до 25-30$.
Мене кога ме царинеа пред една недела ми рекоја 45е за порачка вака преку интернет, ако ти носиш во кола го кренале од170е на 300 и нештоЗначи човек, ако сакаш и од Марс порачај ја робата, законот за царина и данок е тој што го напиша. Облеката подлежи на царина и данок ако е над 45 долари. Ама како што ти пишаа погоре, можеш да се договориш со продавачот да напише на робата дека е купена поевтино или дека се работи за поклон.