Сакам да знам!

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Како се припрема восок во козметички производ?
Зависи од останатите состојки...на пример ако користиш масла, маслото се загрева и восокот се растопува во маслото

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.961
Поени од реакции
25.517
Зависи од останатите состојки...на пример ако користиш масла, маслото се загрева и восокот се растопува во маслото
А сакав да те тагнам, ама знаев дека ќе видиш. :D
Зарем нема да ги уништам корисните состојки во маслото со загревање? Мислев дека тоа можам на крај да го додадам, откако ќе се олади малку смесата.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Па маслото го грееш во сад кој е во сад во кој има вода, така маслото неможе да се прегрее, во зависност од восокот тој се растопува на 60-90 степени.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Сакам да знам колку ќе живеам
Според статистика ,ако мислиш да живееш долго има голема шанса да ти биде скратено животот затоа не се мисли и какво глупо прашање е тоа

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Dimitar :)

SA-MP lover
Член од
29 јануари 2015
Мислења
160
Поени од реакции
33
Според статистика ,ако мислиш да живееш долго има голема шанса да ти биде скратено животот затоа не се мисли и какво глупо прашање е тоа

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
Ај така нека биде

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Доколку не е местото тука на ова прашање, тргнете го.

Би сакал да прашам дали знаете ако нарачам кондури од ebay или од aliexpres, и истите ги испорачуваат од Кина, дали се плаќа царина? 65 долари коштаат иначе... Знам дека од Амазон над 40$ се плаќа 18% ддв и 20%царина (така ми кажа девојката од царина).

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Доколку не е местото тука на ова прашање, тргнете го.

Би сакал да прашам дали знаете ако нарачам кондури од ebay или од aliexpres, и истите ги испорачуваат од Кина, дали се плаќа царина? 65 долари коштаат иначе... Знам дека од Амазон над 40$ се плаќа 18% ддв и 20%царина (така ми кажа девојката од царина).
Нема врска сајтот, законите на државата важат. Од кај сакаш порачувај, тие се тие и истово ќе го платиш.

Член од
6 април 2013
Мислења
357
Поени од реакции
302
Некои продавачи на алиекспрес нудат да декларираат пониска цена на производот за да се избегне царина. Ќе ти пишат дека се 25$ во некоја обична кутија и ќе прескокнеш царина :D

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Сакам да знам дали негде на нет ја има лектирата Белото циганче ?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Нема врска сајтот, законите на државата важат. Од кај сакаш порачувај, тие се тие и истово ќе го платиш.
Тоа ми беше прашањето, дали ако иде од Кина се плаќа царина? До сеа што и да сум нарачал, ништо не сум плаќал +, се ми стигало дома.. али било макс до 25-30$.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа ми беше прашањето, дали ако иде од Кина се плаќа царина? До сеа што и да сум нарачал, ништо не сум плаќал +, се ми стигало дома.. али било макс до 25-30$.
Значи човек, ако сакаш и од Марс порачај ја робата, законот за царина и данок е тој што го напиша. Облеката подлежи на царина и данок ако е над 45 долари. Ама како што ти пишаа погоре, можеш да се договориш со продавачот да напише на робата дека е купена поевтино или дека се работи за поклон.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Значи човек, ако сакаш и од Марс порачај ја робата, законот за царина и данок е тој што го напиша. Облеката подлежи на царина и данок ако е над 45 долари. Ама како што ти пишаа погоре, можеш да се договориш со продавачот да напише на робата дека е купена поевтино или дека се работи за поклон.
Мене кога ме царинеа пред една недела ми рекоја 45е за порачка вака преку интернет, ако ти носиш во кола го кренале од170е на 300 и нешто :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.349
Каде е, која улица стадион Ѓорче? Таму имало нови згради?

Kajgana Shop

На врв Bottom