Професоркава од Орце, Сузана е плава, така средна возраст, околу 45 - 50 год? Ако е таа, семеен пријател ни е и многу добра жена, не би итребало да имате проблеми.Хемија- Прво ни беше една Силвана и за неа немам некои мислење бидејќи со неа имавме само неколку часови. После ни дојде Сузана од Орце. Според мене, жената е супер, предава добро и си ја знае работата. Не бара многу, само она најбитното, а плус, за разлика од другата по хемија што им предава на другите класови од генерацијата, дава полесни тестови.
Не, за Тања Голчева збориме, позната како Тања teacher.А ме интересира за која Англиски: Teacher зборите? За Маја ли ? Дека Маја ми беше класна и многу ми помогна.
Се согласувам во целост...За друштво дефинитивно е најдобро кај нас. Само едно полугодие заедно, а се здуживме повеќе отколку со оние до 8мо кој сме учеле, да не претерам.Znaci korcagin e super skolo. Ima nekoj taka po strogi profesori ali ne e sve vo uceneto. Vo korcagin ke imas naj dobro drustvo. Nie vo klas mnogu se druzime i koga iskacame iskacame 10-15 dusi. Prva nova godina slavevme skoro cel klas zaedno. Taka da da si dojdes vokorcagni poso ke si steknes i znaene i drugari
Е да во право си повеќето лоши ќе си отидат и овие новиве дечки од другата година нема да ги боли глава од нив...Еве јас ќе ти кажам оти четврта годиа сум во РЈК. Ги поминав повеќето од професорите, навистина има некои што се `лоши`, но добар дел се супер, речиси па другари
Значи догодина во пензија заминува цела стара багра што значи дека остануваат само помладите и некои други што ќе дојдат. Добро е тоа што лошиот дел е главно меѓу постарите професори, што значи дека идната генерација што ќе се запише во РЈК нема ни да допре од стариот РЈК
:pos2: Е да не пишеше ти немаше да видам :smir:А добри сте квалитетен кадар испаднал од школово (или сеуште е таму) гледам на интернет почнаа да се вртат клипчиња :pos2:
couldn't agree more :smir:Дефинитвно најбољи школо.Порано кога се упишав кога ми отидоа оцените 2-3 па чат пат некоја 5-ка сакав да се префрлам,али сега ни за милион евра не го мењам.Најбоље друштво си иам,класот ми е топ,ги знам професорите(е сега иам 2 ретарди што ми се паднаа во 3,али ако пројдам година нема да ги гледам веќе ),топ ми е.
Иначе незнам што толку има репутација на бубаторско школо или дека треба да се учи ептен?Ако сакаш да бидеш одличен,да треба да учиш,како и во секое школо али не е така ко што го зборат.
До сите корчагинци што не се знаеме дај да закажеме средба да се упознаеме што сме по форумов?Ја сум Прва-седум,роска ми е класна така така.Одлично е има деца се е супер што треба да се учи ако не е лошо.Одлично школо!
Да супер идеjаMislam deka idejata e odlicna....ke napraime edna korcaginska sobiranka, so site segasni i poranesni ucenici na korcagin.....mene klasen perica mi e :pos2:
Ајде и ја да кажам збор-два за професорите што ми предаваат.
Географија Личков-На почетокот мислевме ќе биде лесно кај него, многу зезанции ни правеше на часовите, но кога дојде време за исппрашување, видовме дека дере и тоа како. Сепак, е многу добар професор, супер предава, одлично објаснува. Финтата е на те испраша на 5-6 лекции и после си уживаш.
Информатика Жаклина- Па предава солидно, немам замерки околу тоа. Ме нервира тоа што бара да се знаат сите начини да се направи нешто (во Word на пример). А и некој имаа 5ка и 4ка и им спушти 4ка. Наместо да ги мотивира, тие ги демотивира.
.
Tocno e deka se kara so site profesori, posebno so Lickov ne se podnesuvaa, a vo vtora godina duri Dameski sakase da go tuzi Lickov za toa sto LD si pisal vo zabeleska od roditelska sto se zborelo za nego....neam komentar....tolku mi bese zal sto se nervirase Lickov, zas nie kako klas prenesuvavme sto kako edniot kazal na drugiot....i duri i klasov se podeli pola na str na Dameski pola na LickovХахахаха.. Дамески за директор.. НЕ! Животната желба ќе му се исполни само кога ќе ја докаже теоријата на тутурутките и ќе биде општо прифатена (т.е. никад:smir .. и кога ќе престане си пиењето и ќе научи да се контролира..Со секој професор има проблеми.. Како мисли да биде директор кога нема почит од страна на наставничкиот колегиум..
I mene mi predavase koga Peci bese neso na boleduvanje, ona bese na zamena, zenata e ok, mozda znae, ali nez jas toa vreme ne dobiv nikakva ocena od nea, tuku samo plusovi na pamet, pa koa se vrati PEci dobiv takva 2ka sto se zacudiv, kako znaev se kaj ovaa, a kaj PEci sum tapa, za zal taka e.....a isto ucev i kaj dvete :S....sepak mi nedostiga Peci sepak mi falat nejzinite kiksovi hahahaha :pos2:Новата што дојде наместо Печјарева предава и во медицинско, Силвана се вика и многу е добра. QUOTE]
Силвана предаваше во Корчагин пред повеќе од 14 години за да околу 2000 отиде во медицинско. Навистина ми е драго што се вратила во РЈК. Жената е злато и е многу добар професор!
I bese zal sto si zaminuva vo penzija ali definitivno ne placese, jas se pozdraviv so nea, duri i se gusnavme....:pos2::pos2::pos2:.....kolku i da ja smetate za losa, zenata znae mn dobro hemija, i zadovolna sum od nea epten.....ja cekam da doe da ne psoeti vo skolo,ali ja nema, aj ke ja vidime na matruskata :pos2:е да,забораив
Пичијарева(хемија) отишла у пензијаа :je::je:
не бев у школо ја коа ја испраќале,плачела типката,хх
и рекла нешо,она си ја избрала замената,па ќе видиме шо професорка ќе ни бапнат сеа
И тоа како знае да претера, аууу... Секогаш е во право она, па ти ако сакаш цел свет преврти го да и докажеш дека греши... Единственото нешто во РЈК што органски не можам да го поднесам :smir:Zaki znae da pretera ali znae i da oceni tocno nekad preteruva i se prai mn vazna ali toa e toa.....
abe bolje da si se zapisel vo korcagin, zaso stvarno ke te izmacat, ama bar ke naucis mn raboti kako sto treba, a vo jahia iam edna drugarka koja bas bese vo osnovno odlicna ucenicka, se zapisa tamu i skoro niso ne uci, a site i se dobri oceni t.e. odlicna e i tamu, ali sepak tvoe pravo na izbor bilo taka da.....mozda za tebe e podobro tamu sekakoI ja mislev da idam vo korchagin ali u posleden plan se ubaci jahja, a inace uste ne sum siguren dali go napraiv vistiskiot izbor.... ama ok e