СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

Член од
4 февруари 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Korcagin

Корчагин е супер гимназија Професорите се исто супер со еден искулучок кај кој нема шанси да добиес петка на тест. Тоа е глоби која дава премногу тешки тестови а ако си во билингвалната уште повќе ќе те мрзи. Ако има некој идеја како да добијам 4 значи не 5 на тест нека помогне посто очиглео ке имам 3 на крај:nesvest:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
6.703
Ти си боцнат бе.Срамота е ова да го пишеш.:tapp:
Зашто бе срамота? Си дава мислење чоекот,ај не го поти.

Јас завршив во Корчагин и до негде е во право тоа што го напиша.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Бог да чува, сите учиме што се потресува овој ко само он да учи па не може 5ка да добие.Ајде вени ќе сечеме немам 5ка.Затоа многу јако школство имаме за оценка идат у школо.Нека гледа нека си научи не мора 5ка да има нека си знае а не 5ка да имал, бреих.:tapp:

Член од
30 јануари 2010
Мислења
12
Поени од реакции
0
Teacher е единствената што би можела да го замени Драган, пошто стварно има добри контакти и добра репутација и бидејќи секогаш се бори за подобри оценки на учениците би рекол дека ќе се бори и за школото. Иако морам да признаам дека и Драган супер си ја вршеше работата.
Ни дамески ни тичр за директор!

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.010
Поени од реакции
11.647
Ајде и ја да кажам збор-два за професорите што ми предаваат.

Англиски teacher-Добра професорка, добро предава и одлично објаснува. Кај неа треба да се работи таа како што ќе каже, а многу го вреднува тоа.

Географија Личков-На почетокот мислевме ќе биде лесно кај него, многу зезанции ни правеше на часовите, но кога дојде време за исппрашување, видовме дека дере и тоа како. Сепак, е многу добар професор, супер предава, одлично објаснува. Финтата е на те испраша на 5-6 лекции и после си уживаш.

Историја- немавме професор околу месец и нешто бидејќи таа што требаше да ни предава отишла на породилно. Некаде на почетокот на октомври ни дојде еден професор од Петта приватна гимназија. Не беше нешто многу добар во предавањето бидејќи доаѓаше како неспремен на часови (кога треба да имаме нови лекции). Кога испрашуваше не е сигурно дали те слуша бидејќи често се случуваше некој кога да одговара да каже нешто, а потоа пак истото да го праша. Сега си отиде, очигледно добил понуда на подобро работно место. Значи пак сме без професор се надевам ќе се реши тоа во најскоро можно време бидејќи потоа ќе ни се натрупаат многу лекции наеднаш.

Македонски јазик Митра Блажевска Мими- Добро предава, добро објаснува, а дава и лесни прашања на испрашувања. Ама затоа темите за писмена се страва...на втората писмена не го ни запамтив насловот затоа што беше многу долг, а и требаше да се философира многу.

Хемија- Прво ни беше една Силвана и за неа немам некои мислење бидејќи со неа имавме само неколку часови. После ни дојде Сузана од Орце. Според мене, жената е супер, предава добро и си ја знае работата. Не бара многу, само она најбитното, а плус, за разлика од другата по хемија што им предава на другите класови од генерацијата, дава полесни тестови.

Француски Тања Димовска- Добра професорка, добро предава, не форсира многу, ама бара да се работи редовно за да се праксира францускиот. Искрено јас не го знам да го зборам многу освен некои основни работи ама го разбирам јазикот ( на пример она коа збори ја разбирам повеќе од пола).

Математика Мими - Искрено кај нејзе на час ми е многу досадно. Не дека не ја сакам математиката, но многу монотоно предава. Некогаш се нафаќа на нешто многу небитно. Но, од друга страна дава доста лесни тестови така да немам проблем кај неа.

Ликовно Раде- Многу го поштуем човеков, иако не сум по ликовното. не знам какви живци има што не трпи толку. Си бара цртежи ама некад и ако немаш цртежи става ти простува. Само ме нервира тоа што гледа и како е нацртано. Не може секој да има талент за цртање, битно нацртал, се потрудил.

Музичко Катерина-Си ја знае работата, предава добро и дава лесни тестови. Ама мене ми е досадно на час, бидејќи едноставно не ме интересира како предмет. Единствено кога ќе пушти музика па ми разбива монотонија.

Информатика Жаклина- Па предава солидно, немам замерки околу тоа. Ме нервира тоа што бара да се знаат сите начини да се направи нешто (во Word на пример). А и некој имаа 5ка и 4ка и им спушти 4ка. Наместо да ги мотивира, тие ги демотивира.:toe:

Физичко Роберт- Човекот дефинитивно си ја знае својата работа, а и физичко ми е еден од најомилените предмети. Тука си ја исфрлам негативната енергија што ми се собрала од претходните часови. До сега нема час на кој не сум носел опрема. :smir:

За крај ги оставив професорките кои можеби се на најлош глас во Корчагин.

Биологија Павлина- Жената дефинитивно знае како да си ја работи својата работа, бара многу ама исто и дава. Знае да попушти оценка, а и лесно испрашува. Бара да се вложи многу труд во се што се прави ( на пример албумот:smir:). На почетокот ич не ја сакав али сега ја поштувам жената. Само треба да се учи на време и добра оценка не ти бега. Си заминува после оваа учебна година, па ќе видиме како ќе биде новиот/новата професор/ка.

Физика Глобочка- Доста добро предава, си ја знае својата работа, но имам една замерка околу тестовите што ги дава. Ни дава да учиме по цели лекции, наместо да ни даде да решаваме задачи. Почнавме да решаваме при крајот на првото полугодие. Финтата е само редовно да се учи и внимателно да се слуша на часот.

Можеби некој нема да се сложи со мене, но ова е моето гледиште на работите.

Се на се задоволен сум од првото полугодие, секогаш може подобро, но не се жалам. Се надевам дека добро ќе пројде и второво полугодие.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Тешко е многу бе луѓе ? :nesum:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.010
Поени од реакции
11.647
Тешко е многу бе луѓе ? :nesum:
Па не е многу тешко. Треба само редовно да се учи и да бидеш многу внимателен на часовите. Така се учи голем процент од лекцијата. И треба да ги процениш професорите, какви се, што бараат итн. Тоа е исто многу важно.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Па не е многу тешко. Треба само редовно да се учи и да бидеш многу внимателен на часовите. Така се учи голем процент од лекцијата. И треба да ги процениш професорите, какви се, што бараат итн. Тоа е исто многу важно.
Ок, јас сакам да се запишам на Корчагин ама незнам колку е тешко... Да не сум цел, ама цел ден пред книга ?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Историја- немавме професор околу месец и нешто бидејќи таа што требаше да ни предава отишла на породилно. Некаде на почетокот на октомври ни дојде еден професор од Петта приватна гимназија. Не беше нешто многу добар во предавањето бидејќи доаѓаше како неспремен на часови (кога треба да имаме нови лекции). Кога испрашуваше не е сигурно дали те слуша бидејќи често се случуваше некој кога да одговара да каже нешто, а потоа пак истото да го праша. Сега си отиде, очигледно добил понуда на подобро работно место. Значи пак сме без професор се надевам ќе се реши тоа во најскоро можно време бидејќи потоа ќе ни се натрупаат многу лекции наеднаш.
Абе ајдеееее....ова.....ова е срамота. Срѓо нема да го коментирам, си беше своја категорија човек...Ама тоа што немаме ПАК професор нема смисла...Жалосно е ова што го прават. Па добро толку ли бе нема у Македонијава професори историја, па жалосно е да се пропушта поготово во прва кога материјалот е најинтересен. И ајде што пропуштаме [т.е. повеќето секако се радуваат], ама после кога ќе дојде нов/а пак ќе учиме по 5 лекции за 2 часа [блок како што ги имаме] и може да се замисли како се тоа ќе биде предадено и после ќе треба секако да се научи за одговарање.......Нема смисла! :nesum:
:nenene:

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.010
Поени од реакции
11.647
Ок, јас сакам да се запишам на Корчагин ама незнам колку е тешко... Да не сум цел, ама цел ден пред книга ?

Не бе еве ќе ти кажам јас. Не сум цел ден пред книга, не учам многу. Е сеа некои предмети ги учам многу затоа што за мене ми се потешки. Имам 2 4ки, биологија и физика, ама не се оставам многу пред книга.
Зависи кога-како. Кога се периоди на испрашувања/тестови помалку сум на компјутер/надвор или слично. Ама затоа потоа трудот се исплати.:smir: Кога доаѓа време за поправање оценки ти си уживаш.

Абе ајдеееее....ова.....ова е срамота. Срѓо нема да го коментирам, си беше своја категорија човек...Ама тоа што немаме ПАК професор нема смисла...Жалосно е ова што го прават. Па добро толку ли бе нема у Македонијава професори историја, па жалосно е да се пропушта поготово во прва кога материјалот е најинтересен. И ајде што пропуштаме [т.е. повеќето секако се радуваат], ама после кога ќе дојде нов/а пак ќе учиме по 5 лекции за 2 часа [блок како што ги имаме] и може да се замисли како се тоа ќе биде предадено и после ќе треба секако да се научи за одговарање.......Нема смисла! :nesum:
:nenene:
Мене искрено не ми е нешто многу интересен овој материјал. Поинтересен ми е оној за 20ти век, Прва и Втора Светска војна, Студена војна и слично да не набројувам сега.:smir: И да, тие што се радуваат, изгледа не сфаќаат дека кога ќе ни дојде некој/а нов/а по еден куп лекции па иди научи ги.:tapp::tapp:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Не бе еве ќе ти кажам јас. Не сум цел ден пред книга, не учам многу. Е сеа некои предмети ги учам многу затоа што за мене ми се потешки. Имам 2 4ки, биологија и физика, ама не се оставам многу пред книга.
Зависи кога-како. Кога се периоди на испрашувања/тестови помалку сум на компјутер/надвор или слично. Ама затоа потоа трудот се исплати.:smir:
Фала Тру_Блу... татко ми има завршено Корчагин затоа сакав да слушнам друго мислење... :smir:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Еве јас ќе ти кажам оти четврта годиа сум во РЈК. Ги поминав повеќето од професорите, навистина има некои што се `лоши`, но добар дел се супер, речиси па другари :)
Значи догодина во пензија заминува цела стара багра што значи дека остануваат само помладите и некои други што ќе дојдат. Добро е тоа што лошиот дел е главно меѓу постарите професори, што значи дека идната генерација што ќе се запише во РЈК нема ни да допре од стариот РЈК :)

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Македонски: Мими Блажевска - Супер професорка, една од моите најомилени, одлично предава и мило ми е што се труди да не' описмени. Кога обработуваме дела/лектири има одлични дискусии, мислам дека некој и да не прочитал некоја книга дома од внимателно слушање на час ќе ја разбере цела. :smir:
Малку навистина очекува повеќе од нас во однос на писмените, ама мислам дека сепак ја става оценката што генерално ја заслужуваме.

Англиски: Teacher: Ми се допаѓа што часовите ги води на забавен и интересен начин, без напнување, како кај некои други. Често знае и на цена на материјалот што треба да се предаде да каже некои интересни занимливости или поучни стории.

Математика: Мими - Мене навистина ми е несфатлив нејзиниот пристап кон математиката, како да нема некоја желба да не' научи на предметот. Генерално кај неа сите имаат високи оценки, иако реално со вакво знаење кај другите построги професори по математика (Марија на пример) тешко би имале 5ки. :toe:

Географија: Личков - Супер професор, иако не ми се допаѓа дека до толку од се прави шега, што за нешто што мислиш дека е вистина испаѓа дека е лага. :pos: Попустлив е, па без разлика дали на прво испрашување си добил 1, 2 или 3, имаш шанса за поправно испрашување.

Физика - Глобочка: Ми се допаѓа како предава, не ми се допаѓа концепцијата на нејзините тестови како и критериумот за нивното оценување, кој е стварно сомнителен. Лошо е и тоа што оценува само по тестови, а активноста на часовите не ја забележува.

Музичко: Катерина - Реално гледано, покрај Мими (македонски), Кате е една од ретките професорки што гледа да си го актуелизира предметот и е секогаш подготвена за предавање, иако тоа не дава голем ефект бидејќи голем дел (читај: цел клас) од учениците никогаш не се заинтересирани да слушаат.

Член од
4 февруари 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Фала Тру_Блу... татко ми има завршено Корчагин затоа сакав да слушнам друго мислење... :smir:
Znaci korcagin e super skolo. Ima nekoj taka po strogi profesori ali ne e sve vo uceneto. Vo korcagin ke imas naj dobro drustvo. Nie vo klas mnogu se druzime i koga iskacame iskacame 10-15 dusi. Prva nova godina slavevme skoro cel klas zaedno. Taka da da si dojdes vokorcagni poso ke si steknes i znaene i drugari

Kajgana Shop

На врв Bottom