СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
И јас сум учел во училиште се на албански, ама чудно знам македонски, тоа нема врска, и не постои друга историја, историјата треба да биде уникатна насекаде......
Нема да се реши проблемот ако еден народ присилиме да учи на друг јазик, англичаните не не присилуваат но го учиме тој јазик.....
Кога би имало министерство наменето за помирување и која е со значителен фонд на пари оваа прашање ќе се решеше на многу ефикасен начин...
и Секој будала би забележал дека ако не учиме на албански јазик за 10-20 год. ние ќе се асимилираме како во грција или турција...што за вас тоа не е лошо, го сфаќам тоа...
А на сител и канал5 фураат дека еве албанциве ни ја земаа земјата, и вие го купувате тоа, и одма пцуј го албанецот, протери ги новодојденците како да е тоа излез од ситуацијава....
Македонија е поголема дупка, овде работи само градежниот сектор и бензинските пумпи и колите благодарејќи ги албанците....а во косово и рудници има, те молам....
имаш право дека е тешко без да заземам страна кога веќе ти си земал...
--- надополнето: 18 август 2012 во 22:19 ---

Како да ја чувствувам Македонија како своја држава кога таа држави ги дели своите граѓани по националност,
а овие работи што си ги редил вредат и за вас.....интересно нели?
Само една разлика: вие никогаш не сте ги чувтвувале албанците како луѓе кои требаат да бидат еднакви со вас, туку неспособни, грди, криминалогени, глупи.........а себеси се гледате како чиста раса, способни, најпаметни, и најстари и најважни на свет........
Те молам прибери се малце и пишувај реални работи, знам дека не се разбирате од ништо и дека за се што е поврзано со вас оправдувањето дека сте биле на подрум мора да запали, но ова е претеризам.
Објасни ми го болдот и КОЈ бараше рамковен договор и која е основата на рамковниот бе?
Нели според рамковниот граѓаните се делат по националности?
На никој не му одговара делељето тоа е поентата на македонците, ние сакаме секој да има подеднакви можности, но вие пукавте за да државата се подели по национална основа !

Втор болд: на друга тема самиот призна дека до пред неколку години сте биле каде каде по-необразувани, криминалогени - хашки случаи.
Имиџот никогаш нема да можете да си го исчистите, стереотипизацијата ќе си продолжи бидејќи ве претставува во 90% од случаи.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Те молам прибери се малце и пишувај реални работи, знам дека не се разбирате од ништо и дека за се што е поврзано со вас оправдувањето дека сте биле на подрум мора да запали, но ова е претеризам.
Објасни ми го болдот и КОЈ бараше рамковен договор и која е основата на рамковниот бе?
На никој не му одговара делељето тоа е поентата на македонците, ние сакаме секој да има подеднакви можности, но вие пукавте за да државата се подели по национална основа !

Втор болд: на друга тема самиот призна дека до пред неколку години сте биле каде каде по-необразувани, криминалогени - хашки случаи.
Имиџот никогаш нема да можете да си го исчистите, стереотипизацијата ќе си продолжи бидејќи ве претставува во 90% од случаи.

Само да потсетам дека тоа со подрумот и реченицата ја ништо не знам и ја ништо не видов, е најсилната заклетва меќу Албанците, која потекнува од Лека Дукагини, кој бил католик Албанец, ако добро се сеќавам и го напишал законикот и кодексот на однесување за Албанците и оваа најсилна заклетва наречена заклетва на молчење, со која се обврзуваат со самото молчење да не наштетат на останатите од нивниот етникум.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Се наљути грујо и го донесе законот за бранителите,иако требаше многу порано да се донесе,па сеа пак нека им се клањаат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147

зборот дека државата била/е за некои националности мајка за некои маќеа....
и да знаеме дека македонците сакаат сите да бидат со еднакви можности, ама реално не било/е така....
Каде сум кажал дека пред неколку години сме биле криминалогени или хашки случаеви, колку што памтам македонец лежи во затвор за хашки случај,, албанец не знам дека има во хаг....
Стереотипизацијата може да се лечи, да почнеме од тебе, оди на психијатар и лечи се...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
зборот дека државата била/е за некои националности мајка за некои маќеа....
и да знаеме дека македонците сакаат сите да бидат со еднакви можности, ама реално не било/е така....
Каде сум кажал дека пред неколку години сме биле криминалогени или хашки случаеви, колку што памтам македонец лежи во затвор за хашки случај,, албанец не знам дека има во хаг....
Стереотипизацијата може да се лечи, да почнеме од тебе, оди на психијатар и лечи се...
Така така одговарај си за што ти одговара за другото не мораш (нели не знаеш на подрум беше).
Не кажа дека сте биле криминалогени туку дека сте биле необразувани, а за криминалогени ти ги посочив Хашките случаи (читај мавровски работници).
Стереотипизацијата е корисна во овој случај бидејќи ве карактеризира во 90% од случаи, другите 10% не живеат во Македонија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Така така одговарај си за што ти одговара за другото не мораш (нели не знаеш на подрум беше).
Не кажа дека сте биле криминалогени туку дека сте биле необразувани, а за криминалогени ти ги посочив Хашките случаи (читај мавровски работници).
Стереотипизацијата е корисна во овој случај бидејќи ве карактеризира во 90% од случаи, другите 10% не живеат во Македонија.
каде ги вадите овие проценти, немој да кажеш дека од своја перцепција го заклучуваш тоа...ако е така, јасно е ........
А јас кажав дека во хаг не е осудуван ниту еден албанец, барем досега, но поважно е твојата пресуда....

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
каде ги вадите овие проценти, немој да кажеш дека од своја перцепција го заклучуваш тоа...ако е така, јасно е ........
А јас кажав дека во хаг не е осудуван ниту еден албанец, барем досега, но поважно е твојата пресуда....
Отвори тема, постави анкета и ќе видиш.
Море каква моја пресуда? Кажи ми дали членови на УЧК беа амнестирани? Каде е проблемот да разбереш?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
што се расправате,глеаш дека ве дупи само..во хаг не бил осудуван албанец а ги амнестираа хашките случаи.Не се решава работата со разговор со овие..само смејте се и мавтајте,толку ни е силата сеа.Ќе се смени ситуацијата па друг разговор ќе се води тогаш.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Јас неможам да те разберам само во тоа што САМ кажуваш дека до пред 10 години сте биле необразовани, тоа е значи до 2002 а во 2001 пукавте зашто не сте запослени?
Па бабами има само 4то одделение и да не треба во администрација да ја стаиме а што викаш? Незнам кој ти е филмот ама не е наша верзија. Албанци имаше доктори професори правници и што уште не и пред да пукате. Кажете бре дека го сакате ова НАШЕ парче земја да се отцепи и крај на приказната. Уствари приказната со МАКЕДОНИЈА НЕМА КРАЈ пошто мислам дека веке знаеш МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Јас неможам да те разберам само во тоа што САМ кажуваш дека до пред 10 години сте биле необразовани, тоа е значи до 2002 а во 2001 пукавте зашто не сте запослени?
Па бабами има само 4то одделение и да не треба во администрација да ја стаиме а што викаш? Незнам кој ти е филмот ама не е наша верзија. Албанци имаше доктори професори правници и што уште не и пред да пукате. Кажете бре дека го сакате ова НАШЕ парче земја да се отцепи и крај на приказната. Уствари приказната со МАКЕДОНИЈА НЕМА КРАЈ пошто мислам дека веке знаеш МАКЕДОНИЈА Е ВЕЧНА
Не знам каде сум кажувал дека сме биле необразоваи пред 10 год, просветли ме!!!
Ако велиш дека сите македонски администреативци е со високо образование, јас ќе протестирам против рамковниот за да се поништи....
Да сакавме да се отцепи тоа ќе се случеше, се случи со 10 пато посилната Србија...
Поентата е дека вие сакате поделба....вие работите за да ја снема Македонија, никој друг...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако велиш дека сите македонски администреативци е со високо образование, јас ќе протестирам против рамковниот за да се поништи....
Да сакавме да се отцепи тоа ќе се случеше, се случи со 10 пато посилната Србија...
Поентата е дека вие сакате поделба....вие работите за да ја снема Македонија, никој друг...

Абе сеа ќе излезе дека сте поголеми МАкедонци, од нас самите:pos:

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
И јас сум учел во училиште се на албански, ама чудно знам македонски, тоа нема врска, и не постои друга историја, историјата треба да биде уникатна насекаде......
Нема да се реши проблемот ако еден народ присилиме да учи на друг јазик, англичаните не не присилуваат но го учиме тој јазик.....
Кога би имало министерство наменето за помирување и која е со значителен фонд на пари оваа прашање ќе се решеше на многу ефикасен начин...
и Секој будала би забележал дека ако не учиме на албански јазик за 10-20 год. ние ќе се асимилираме како во грција или турција...што за вас тоа не е лошо, го сфаќам тоа...
А на сител и канал5 фураат дека еве албанциве ни ја земаа земјата, и вие го купувате тоа, и одма пцуј го албанецот, протери ги новодојденците како да е тоа излез од ситуацијава....
Македонија е поголема дупка, овде работи само градежниот сектор и бензинските пумпи и колите благодарејќи ги албанците....а во косово и рудници има, те молам....
имаш право дека е тешко без да заземам страна кога веќе ти си земал...
--- надополнето: 18 август 2012 во 22:19 ---

Како да ја чувствувам Македонија како своја држава кога таа држави ги дели своите граѓани по националност,
а овие работи што си ги редил вредат и за вас.....интересно нели?
Само една разлика: вие никогаш не сте ги чувтвувале албанците како луѓе кои требаат да бидат еднакви со вас, туку неспособни, грди, криминалогени, глупи.........а себеси се гледате како чиста раса, способни, најпаметни, и најстари и најважни на свет........
Јас не спомнав не учење на албански, малце е глупо да живееш во друга држава а да не го учиш јазикот на таа држава. Паралелно со албанскиот и македонски е сосем ок.
И ова дупка што го кажав, така само се изразувам. И да најглавното за Косово, рудниците за јаглен ги заборавив. Ама дека се тоа нема да биде доволно за сите граѓани во Косово е факт.
Ти можеш да го негираш ова што го кажав ама тоа не значи дека не е така.
Дали ова се води кон федерализација и кој е во право, а кој не ќе каже времето...
--- надополнето: 19 август 2012 во 00:41 ---
Не ние, ама добар дел од политичарите задно со Албанското лоби и Америка.
Ти го перат мозокот и пишуваш безвезни работи.
Ти како прво настапуваш со поделба со тоа што се претставуваш како таков.
Само кажи ми зашто босанците и турците не се жалат од истиве работи како ти?
--- надополнето: 19 август 2012 во 00:44 ---
Абе сеа ќе излезе дека сте поголеми МАкедонци, од нас самите:pos:
Али рече дека они се потомците на Ацета, они се тука староседелци. Македонците од марс паднале.

Амин!

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Се што наброја, веќе се случува во реалноста.

Ниту еден од нив никогаш не ја чувствувал МАкедонија за своја држава.

Ниту еден од нив нема намера да живее заедно со каури во држава на каурите.

Што и да им се даде, е потполно неважно, бидејќи тие сакаат да не бидеме во нивна близина.

Соживот нема, затоа што тие не сакаат, а не ние.

Никогаш нема да добиеш одговор од нив кој би бил реален.

Од мали нозе се индоктринирани и да фукнкционираат како што функционираат сега.
Све ми е јасно, дури и Албанците католици од Албанија ми имаат зборено за албански територии во Македонија... WTF?! Зборувам за луѓе кои стварно сум сметал дека не се такви како што е просечен шип тар кај нас ( од овие увезените од Косово).
Важно е да се види како они размислуваат и другите слободумни и модерни македонци што серат наокулу да сфатат со што си имаат работа и дека ние како нација сме зацапани во тешки гомна.
За жал вакви има многу.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Јас не спомнав не учење на албански, малце е глупо да живееш во друга држава а да не го учиш јазикот на таа држава. Паралелно со албанскиот и македонски е сосем ок.
И ова дупка што го кажав, така само се изразувам. И да најглавното за Косово, рудниците за јаглен ги заборавив. Ама дека се тоа нема да биде доволно за сите граѓани во Косово е факт.
Ти можеш да го негираш ова што го кажав ама тоа не значи дека не е така.
Дали ова се води кон федерализација и кој е во право, а кој не ќе каже времето...
--- надополнето: 19 август 2012 во 00:41 ---

Не ние, ама добар дел од политичарите задно со Албанското лоби и Америка.
Ти го перат мозокот и пишуваш безвезни работи.
Ти како прво настапуваш со поделба со тоа што се претставуваш како таков.
Само кажи ми зашто босанците и турците не се жалат од истиве работи како ти?
--- надополнето: 19 август 2012 во 00:44 ---

Али рече дека они се потомците на Ацета, они се тука староседелци. Македонците од марс паднале.

Амин!
што зботи бе овој љушпава ц ц ц ц леле леле леле :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom