СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Што реков јас...
Секој еден Албанец ги подржува убијците и бара невиност за нив. Без трунка срам и перде.
Потполно исто како овие од хашките случаи.
И така секогаш, за секој напад, за секое претепано дете. Секогаш ќе најдат дека поради нешто, ете убиецот или напаѓачот не треба да одговара. Сите оние изрази на сочуство испаднаа лицемерни. Тоа веднаш го посочив и испаднав националист. Но кога ги фатија убијците, за жал се испостави дека сум во право.
Да, точно е дека не учествуваат сите Албанци во тие активности против каурите. Но, дури и оние за кои тврдоглаво верувате дека ви се пријатели, ќе бараат ослободување и невиност за извршителите.
Која е разликата, прашувам? Зборувам за разликата помеѓу подржувачот и џелатот.

Голем кур, што вашиот комшија Албанец не ви го претепал детето, кога тој истиот ќе ги прати одма на протест своите деца, кога тој фамозен тепач ќе треба да одговара.

Ако ова не ви кажува што ни мислат Албанците, тогаш сте тотално игнорантни, не само кон реалноста, туку кон сопствената судбина.

Направете барем нешто. Прекинете брем директно да им давате од своите пари на фирмите и продавачите од ваков национално-религијски профил.

Најдете ми еден албанец кој ги подржува убијците!!!!!!!
Мене заедно со двајца другари ме имаат претепано група млади момчиња македонци, во полицијата не мрднаа, немаше ни медиуми да го пренесуваат тоа ни ништо, кој знае колку примери има такви......
Дали си нормален? Ниту еден родител не го праќа своето дете на протести... уште помалку на насилни....
Оваа што си го напишал кажува што ти мислиш дека албанците мислат за вас,.... но многу грешиш, верувај ми....
--- надополнето: 18 август 2012 во 13:16 ---
Што реков јас...
Секој еден Албанец ги подржува убијците и бара невиност за нив. Без трунка срам и перде.
Потполно исто како овие од хашките случаи.
И така секогаш, за секој напад, за секое претепано дете. Секогаш ќе најдат дека поради нешто, ете убиецот или напаѓачот не треба да одговара. Сите оние изрази на сочуство испаднаа лицемерни. Тоа веднаш го посочив и испаднав националист. Но кога ги фатија убијците, за жал се испостави дека сум во право.
Да, точно е дека не учествуваат сите Албанци во тие активности против каурите. Но, дури и оние за кои тврдоглаво верувате дека ви се пријатели, ќе бараат ослободување и невиност за извршителите.
Која е разликата, прашувам? Зборувам за разликата помеѓу подржувачот и џелатот.

Голем кур, што вашиот комшија Албанец не ви го претепал детето, кога тој истиот ќе ги прати одма на протест своите деца, кога тој фамозен тепач ќе треба да одговара.

Ако ова не ви кажува што ни мислат Албанците, тогаш сте тотално игнорантни, не само кон реалноста, туку кон сопствената судбина.

Направете барем нешто. Прекинете брем директно да им давате од своите пари на фирмите и продавачите од ваков национално-религијски профил.

ова што си го напишал кажува што ти мислиш дека албанците ви мислат ,,, но многу грешиш верувај ми....

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949

те молам немаше протести за 5 уапсени џелати, тие ако се виновниците треба да бидат обесени на плоштад, но мора да прифатиме дека се од апсењето до собирање докази се е сомнителни, замисли дури 70 куќи на муслимани се пребарани и расфрлани, а докази во некои куќи се најдени религиозни книги, имаше и оружје најдено но тоа не значи дека им е оправдано да ги поврзат со убиството.....
чин на помирување е направен, потпишан е договор но тој чин ние албанците го прифативме и се помиривме, не сме ние тие што сакаме да го поништиме....кој сега покажува нежелба за соживот и кој е нетолерантен....
Како македонците се уплашени во сопствена држава?, а албанците неуплашени кога се гледа дека се рачунаме како непријател Бр 1 на државата, како јас треба да се чувствувам???
И вие не се фативте за пушката затоа што не ви беше тешко, логично нели???[/quote]

Оди длабоко оф-топик, па затоа само уште ова....возење во автобус во Чаир, ловење риба на Смилковско езеро, шетање низ Ѓорче Петров (и не ми текнува уште што) се опасни работи по живот во оваа земја дури 10 години после војната - што е тоа ако не е заплашување на народ!? Дополнително медиумите додаваат доза на драматичност кон одредени настани и доволно е еден човек што оди на работа од 8 од 4, да не му текне да затера накај Чаир и слични места и да гледа кон вас така како што гледа....

Репресии од полиција се рецидив од прошлите држави што го владееле просторов и немој да мислиш дека има некоја драматична разлика кога се апселе во змиско око или пак Љубе Бошковски, кој за нелегално финансирање на партија беше апсен како Брејвик....кога сака полицијата да игра стап, тој си игра....и уште забораваш дека по истиот тој Рамковен договор имате вработено и високи полициски службеници (па нели заменик министер во МВР имате!??), кои би реагирале јавно кога би имало нешто со религиозен или национален предзнак - значи ни меѓу себе не сакате да си верувате и се' множите по 1000000 за да изгледа дека врз вас се прави репресија.....

Го ценам тоа што сакаш да дискутираш затоа што многу малку од вас воопшто имаат таква желба, ама треба пообјективно да гледаш на ситуацијата.....две страни се и кога не е добро за едните, не е ни за другите...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Добро бе, ако на Рамазан му текнеше на некој да ви вратаи за Велигден, да скинеше дечиња Албанчиња и ја како и другите неалбанци да излезам и да викам дека е невин на форум и на улица, притоа да тепаме албанци и да викам Смрт за Сечени, ти како ќе ме гледаш? Дали ќе ти личам на некој кој го подржува извршителот?
Само јасно ми е, сто стапа по туѓ грб ич не болат.
Оваа што си го напишал кажува што ти мислиш дека албанците мислат за вас,.... но многу грешиш, верувај ми....
Не мислам ја ништо ја ти дадов факти со линкови од напади во само два месеца, а ти можеш и да измислиш масовни гробници и да тврдиш дека секој ден по еден Албанец убиваат Македонците, али све тоа се крие.
Медиумите во Македонија, еден куп се про-невладини, а уште поголем куп од нив се Албански, како ли и тие криеа...
На објективен посматрач ќе му личи дека немаш факти.
--- надополнето: 18 август 2012 во 13:31 ---
А ние кога ќе прекинеме да им даваме на нашите ?
Дали тие наши, на кои и да мислиш, ќе ме претепаат на улица заради работа која не можам да ја сменам? Ете не можам да сменам дека не сум Албанец. така сум се родил.

Ваљда можеш да најдеш вакви у секоја подобра спортска продавница:

Мада мислам дека спремни моци како тебе веќе си се обезбедиле.
Колку ли те болат колениците...

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Што наредува тоа 25% од населението????
НИШТО......кај се градат проекти со 300000000 евра
Спореди ги само училиштата, дали си бил некогаш во училиште каде учат албанци?????
Јас ќе ја почитувам државата која ќе ми обезбеди работа и достоинствен живот, а не државата која ги брани вистинските криминалци а македонскиот народ редовно ги гласа.....
и цело време викам дека вие сакате разделба на државата не ние..................
--- надополнето: 18 август 2012 во 13:04 ---

И самиот велиш дека гледаш само тепање деца и старци и тн...
Оваа е вина на институциите, не криви некој кој нема добивка од тоа, албанците немаат добивка што некое дете или старец се тепа, напротив, ние губиме...не е можно ние да се организираме и да правиме нешто со што ние излегуваме со лоша слика,
Државата треба да ги затвори умоболните а не да ги искористи, еве на пример во куманово има многу криминалци кои се поврзани со град. нач на куманово, сите го знаат тоа се разбира и владата но не ги затвара ни нив ни град. нач..
Албанците ги бранат нив кои ни криви ни должни беа затворани, а за криминиалците ни прст нема да мрднат, НЕМАМЕ АИР ОД НИВ, СТАВЕТЕ ГО ОВА ВО ГЛАВА....
50 годишна жена беше јавно приведена, што виновна беше таа? јасно како бел ден се гледа дека е провокација, а државата знае дека муслиманите би реагирале на ваков чин.....

И кога знаете дека со исмејување на Мухи добивате остри реакции (во целиот свет се случува тоа), зошто проклето го правите тоа????????????? што добивате???????
Да, ги добивате посакуваните реакции, еве гледајте ги екџтремистичките муслимани, џихадисти, арапи е се друго......
А убиството нема врска со верата........да кажам право не знам со што има врска....ама едно е сигурно албанците немаат добивка ако македонски деца умираат.........
нека се затвараат убијците, и нека не се реди оваа случка во листата : гледај што ни праваат албанците во последните години.....[/quote]

(Јас ќе ја почитувам државата која ќе ми обезбеди работа и достоинствен живот)
Земете образувајте се а не да тепате на автобуски деца тогаш каде сакаш ке имаш работа а не вие написмени од нива собрани сакате работа и кога нема да ве примат се вадите на тие 25% од Рамковниот колку само глупа семка се Планинарите

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
....ама едно е сигурно албанците немаат добивка ако македонски деца умираат.........
Како немаат бе?
Па на каурот треба да му се покаже на Велигден кај му е местото. Добра порака, која некои глупи каурчиња не ја сфаќаат.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Денеска во касарната Илинден во свеченоста по повод годишнината на АРМ , повише од порано беше употребен албанскиот јазик.

Таблата за добредојде беше и на албански јазик , месечното списание на АРМ беше за прв пат и на албански печатено , а и во иднина ќе продолжи. И другите информативни материјали беа и на албански.

Вчера пак во свеченоста организирана во дворот на Министерството за Одбрана , министерот Бесими се обрати на албански , а Мухамед Рацај беше унапреден во Генерал.
Само во последната година , 69 албански офицери беа унапредени на повисоки позиции , додека над 100 други беа унапредени во позиции офицер.

Во раководни позиции во АРМ се унапредени 39 албанци , а ќе бидат унапредени уште 18.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Што наредува тоа 25% од населението????
НИШТО......кај се градат проекти со 300000000 евра
Спореди ги само училиштата, дали си бил некогаш во училиште каде учат албанци?????
Јас ќе ја почитувам државата која ќе ми обезбеди работа и достоинствен живот, а не државата која ги брани вистинските криминалци а македонскиот народ редовно ги гласа.....
и цело време викам дека вие сакате разделба на државата не ние..................
--- надополнето: 18 август 2012 во 13:04 ---

И самиот велиш дека гледаш само тепање деца и старци и тн...
Оваа е вина на институциите, не криви некој кој нема добивка од тоа, албанците немаат добивка што некое дете или старец се тепа, напротив, ние губиме...не е можно ние да се организираме и да правиме нешто со што ние излегуваме со лоша слика,
Државата треба да ги затвори умоболните а не да ги искористи, еве на пример во куманово има многу криминалци кои се поврзани со град. нач на куманово, сите го знаат тоа се разбира и владата но не ги затвара ни нив ни град. нач..
Албанците ги бранат нив кои ни криви ни должни беа затворани, а за криминиалците ни прст нема да мрднат, НЕМАМЕ АИР ОД НИВ, СТАВЕТЕ ГО ОВА ВО ГЛАВА....
50 годишна жена беше јавно приведена, што виновна беше таа? јасно како бел ден се гледа дека е провокација, а државата знае дека муслиманите би реагирале на ваков чин.....

И кога знаете дека со исмејување на Мухи добивате остри реакции (во целиот свет се случува тоа), зошто проклето го правите тоа????????????? што добивате???????
Да, ги добивате посакуваните реакции, еве гледајте ги екџтремистичките муслимани, џихадисти, арапи е се друго......
А убиството нема врска со верата........да кажам право не знам со што има врска....ама едно е сигурно албанците немаат добивка ако македонски деца умираат.........
нека се затвараат убијците, и нека не се реди оваа случка во листата : гледај што ни праваат албанците во последните години.....[/quote]

Слободата на говор е едно од правата во развиениот свет.Под тоа спаѓа и правото да исмејуваш нешто или некого.Во тоа спаѓаат и религиите.Се исмејуваат христијани,евреи,будисти,хиндуси.Само муслиманите си ја сфатиле религијата здраво за готово и ниеднаше не си рекле-дај да ја оладам главата на 5 минути надвор од религија.Ваљда нема Алах да ме громоса за тоа.

Ако албанското население толку многу сака правда и затвор за кримоси тогаш зошто ги штити истите кримоси?После Бродец никој не излезе да каже-фала ви многу оти ги убивте/уапсивте шверцерите,дилерите,паравојниците.Не.Излегоа селаните со барање да се ослободат.Батали докази,оружје итн.Не бе,они се невини.Цело време се криеле во подрум.

А листата ќе се множи бидејќи и после толку години не гледаме ама баш ни ронка напредок на културно ниво.Можеби албанците полека се менуваат кога гледаат како овој свет не е оној од пред 100-200 години па можеби ќе им текне да прекинат да тепаат неалбанци оти им се сака.Знаеш што треба да се стори-почнете од себе,па ако биде на арно нека биде.Иако чисто се сомневам.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ептен ми се свиѓа коментарот на Миленко за овие случувања па решив да го споделам со вас.

Миленко Неделковски
Хорхе Иванов, човекот што е на функција Председател на државата и Врховен командант на оружените сили, веднаш да го смени/разреши комплетниот Генералштаб на АРМ на чело со Бригадниот генерал Горанчо Котески.
Никола Груевски, без задршка, во понеделник, на ден празник за племето, да го смени Министерот за одбрана Фатмир Бесими (такава честитка да му врачи). Кога веќе самите немаа доблест да поднесат оставка, заедно се Бесими да бидат сменети и Заменик министерот за одбрана Емил Димитриев и Државниот секретар во министерството Петар Есмеров.
Македонецот мора да покаже дека има чуство на одговорност и образ пред сопствениот напатен народ. И кога губи, и кога греши, и кога не му е право - треба да биде човек и патриот. Тие што не ја контролираат армијата и министерството, нека одат да работат нешто друго.

Се друго е СВИРАЊЕ КУРЦУ ЗА МАЛЕ ПАРЕ.

Извор http://www.facebook.com/pages/Миленко-Неделковски/387874901229539?ref=stream

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
LION, како Македонец и патриот, со презир гледам на ова Г од човек, не знам зошто ги земаш неговиве провокаторски изјави за некаков репер.....сите знаеме дека секојдневно му дава фелацио на премиерот и прашање на ден е кога ќе го направи тоа јавно....Груевски е тој што нема никаква контрола врз министрите од ДУИ, тој да не е нешто помалку крив за скандалов? И претседателот пак го нарекува Хорхе - стварно на ништо не личи.....а тој нема контрола ни во неговата канцеларија очигледно, уште па ќе разрешувал некого од ГШ :facepalm:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Не се секирај, нема вечно албанец да биде министер за одбрана.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ај да искористиме ситуацијава во наша корист. Парамилитантна групација на Кајгана. Ќе си бараме права наши, шо има везе дали си имаат поима со реалноста. И да изгубиме и покрај што сме нападнале држава, ќе ќариме пак на крај нешто.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Не се секирај, нема вечно албанец да биде министер за одбрана.
Овој до крајот на својот мандат ќе го среди министерството , така како што пишува на уставот наш.
Ќе го остави со 25% албанци , албанскиот ќе го стави во функција , и после кој сака да прекршува закони и Устав нека повели нека ги смени овие работи.

Секако дека вечно нема да биде албанец министер за одбрана , може да биде и за Внатрешни работи , за 4 години и таму ќе се воспостави ред и потоа нека дојде кој сака.

Жално е што за да се спроведе договореното и законите , мора тоа да го направи министерот албанец , а министрите македонци со двете нозе газат на уставот.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ај да искористиме ситуацијава во наша корист. Парамилитантна групација на Кајгана. Ќе си бараме права наши, шо има везе дали си имаат поима со реалноста. И да изгубиме и покрај што сме нападна држава, ќе ќариме пак на крај нешто.
Ние ќе се бориме за правата на Македонците и укинување на рамковниот договор се разбира со оружје после како терористи бараме и добиваме амнестија после тоа формираме партија и тепаме на избори и сите кајганџии стануваа нејзини членови и тепаме убедливо на сите наредни избори( како дуи од тогаш до сега). Како што албанските партии се закануваат за поделба на Македонина ние ќе се закануваме со Обединета Македонија , и нормално на секој избори ќе се фалиме дека Рамковниот договор го укинавме и дека ги поништивме 100 000 незаконски државјанста дадени на Косовари од еден наш државник.:vozbud:

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
значи навистина се поминува секоја граница!Како може и држава да се купи.Чувствувам дека ако во скоро време не се јави некоја против-реакција моите деца нема да живеат во македонија за која се бореле 2500 години наназад.ДА ИМ СЕ ПОКЛОНУВААТ.Татковците и браќата ни ги убиваа,сестрите ни ги силуваа им се поклонувате?!
Брука!Само не знам до кога вака?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

....
Само на форумов ги има 2-3 - ца. Кои од пети ги бранеа дека се невини. И тие што излегоа на протести..малце ли се?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom