- Член од
- 3 јули 2010
- Мислења
- 1.230
- Поени од реакции
- 1.863
Те молам прибери се малце и пишувај реални работи, знам дека не се разбирате од ништо и дека за се што е поврзано со вас оправдувањето дека сте биле на подрум мора да запали, но ова е претеризам.И јас сум учел во училиште се на албански, ама чудно знам македонски, тоа нема врска, и не постои друга историја, историјата треба да биде уникатна насекаде......
Нема да се реши проблемот ако еден народ присилиме да учи на друг јазик, англичаните не не присилуваат но го учиме тој јазик.....
Кога би имало министерство наменето за помирување и која е со значителен фонд на пари оваа прашање ќе се решеше на многу ефикасен начин...
и Секој будала би забележал дека ако не учиме на албански јазик за 10-20 год. ние ќе се асимилираме како во грција или турција...што за вас тоа не е лошо, го сфаќам тоа...
А на сител и канал5 фураат дека еве албанциве ни ја земаа земјата, и вие го купувате тоа, и одма пцуј го албанецот, протери ги новодојденците како да е тоа излез од ситуацијава....
Македонија е поголема дупка, овде работи само градежниот сектор и бензинските пумпи и колите благодарејќи ги албанците....а во косово и рудници има, те молам....
имаш право дека е тешко без да заземам страна кога веќе ти си земал...
--- надополнето: 18 август 2012 во 22:19 ---
Како да ја чувствувам Македонија како своја држава кога таа држави ги дели своите граѓани по националност,
а овие работи што си ги редил вредат и за вас.....интересно нели?
Само една разлика: вие никогаш не сте ги чувтвувале албанците како луѓе кои требаат да бидат еднакви со вас, туку неспособни, грди, криминалогени, глупи.........а себеси се гледате како чиста раса, способни, најпаметни, и најстари и најважни на свет........
Објасни ми го болдот и КОЈ бараше рамковен договор и која е основата на рамковниот бе?
Нели според рамковниот граѓаните се делат по националности?
На никој не му одговара делељето тоа е поентата на македонците, ние сакаме секој да има подеднакви можности, но вие пукавте за да државата се подели по национална основа !
Втор болд: на друга тема самиот призна дека до пред неколку години сте биле каде каде по-необразувани, криминалогени - хашки случаи.
Имиџот никогаш нема да можете да си го исчистите, стереотипизацијата ќе си продолжи бидејќи ве претставува во 90% од случаи.