СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
УЧК (не знам прво и основно зошто ни зборот Македонија/македонско не се содржи во него - кој ги е** уствари) се бореше за ова - http://daily.mk/forward/1467578/makedonskite-drzhavjani-najbrojni-barateli-na-azil-vo-shvajcarija - нивните серковци од политичари - екс/идни-терористи ги делат истите заслуги за економскиот ќорсокак во кој е државава....па тие на кои им биле ветувани брда и долини овде, виделе-невиделе си сфатиле колку саатот во земјава....

Национализам, квази-патриотизам и слични ѓубриња најлесно им се продаваат на гладни и сиромашни луѓе, парадоксално ама вистинито. Потегов на офицериве-шиптарчиња и министерчево го доживувам како една многу поефтина скулптура или реклама на владата....си палиш млади мајмуни (што не им текнало уште дека може да си одат во Швајцарија) и фрлаш пепел на цел народ македонски у фаца - за ДУИ кец у кец ситуација....стравот од попис, реални цифри кои од ваму-од таму си искачаат вака на виделина и мора некако да се прекријат со дополнително заплашување на нашиов народ и стварање слика дека може станале отприлика 250% во меѓувреме после пописот од 2002 кога беа 25%...
Како и во црната 2001, нашите „новинари“ и „политичари“ се токму тогаш најразединети, тогаш најмногу се црнат меѓусебе....а фино лепо, ве гледам и овде на форумов се обидувате да провлекувате партиски гадотии...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас само реков дека ВМРО се помало зло. А не дека се нешто цвеќиња за мирисање. Се` повеќе приличуваат на СДС и ги пазат фотељите со амнестијата на терористите и привилегирање на албанското малцинство. За жал не гледам некоја подобра политичка опција која може да ги оправи работиве во моментов.
Го знаеме ова, не сме мали деца. Знаеме кое зло од кое е помало. Кажи нешто што не знаеме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
АЈ НЕ СЕ ПРАВИ ДЕКА НЕ ЗНАЕШ НАВИСТИНА НЕ ТЕ НАУЧИЛЕ ДОМА И НА УЧИЛИШТЕ ЗА ОВА , ЕПА ДОБРО ДЕНЕСКА РАЗБРА ПРАШАЈ ОКОЛУ ЌЕ ТИ КАЖАТ
Девојче ајде пријатно од форумов и не се труди да регистрираш нов јузер. И викни некој да ти го одглави капслокот.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Подобро пишувај на латиница со мали, отколку на кирилица со големи букви. Текстот на ништо не личи верувај кога е таков, не се чита лесно. Форумот би бил многу по нечитливо и понепристапно место, кога сите би пишувале така. Верувам дека затоа и не е дозволено.
Кога ќе ти го викне Пол Волерс ќе видиш ти дали смее или не смее да пишува со Caps Lock, зафркавај се ти заради вакви како тебе не сме членка на Еу и Нато:cool:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Министерот нема никаква одлучувачка, ниту наредбодавна моќ во АРМ. Армијата е потчинета на Претседателот, а министерот треба да се грижи да има постојана и коректна комуникација на релација ГШ-Влада, да ги води административните работи и да се грижи за буџетот и набавките во армијата. Министерот нема ниту право на пристап во многу објекти на армијата што бараат посебен безбедносен сертификат.
:eek: Тоа во болд тотално ме фрли во збунетост. Министар за одбрана да нема достап до обекти на армиjaта... тотален нонсенс. Сега ако ми кажеш и дека не му се доставуват и информации за армиjaта, нема документи на армиjaта.....
Многу се сомневам армиjaта да е подчинена преко на председателот. Тоа дека тоj е врховен командант не значи,дека армиja е подчинена на него.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ИЗГЛЕДА ОСВЕН ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СИ ИЗЛЕГУВАЛА ВО НИКОЈА ДРУГА ЗЕМЈА ДА ВИДИШ КАКО ЖИВЕАТ " ДОЈДЕНИТЕ".ЈАС СУМ АЛБАНКА И ТАКВА ЌЕ ОСТАНЕМ И НИКОГАШ НЕМА ДА ВЕАМ МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ, СУМ СЕ БОРИЛА ЗА СВОИТЕ ПРАВА КОИ ПРАВА ЛУЃЕТО ВО ДРУГИ ДРЖАВИ ГИ ИМААТ ГАРАНТИРАНИ ОД ДРЖАВАТА.
ШТО ИМААТ ВРСКА 5-ТЕ ДЕЦА СО ТЕМАВА , ИМА СПЕЦИЈАЛНО ТЕМА ОТВОРЕНА ЗА НИВ БАРАЈ ТАМУ. А ТИ СИГУРНО СЕ СМЕТАШ ЗА ВАЖЕН АКО МИСЛИШ ДЕКА БИТНО Е ТВОЕТО МИСЛЕЊЕ ДАЛИ ЌЕ НЕ ПРИФАТИШ ИЛИ НЕ......
И ТАКА АЛБАНЦИТЕ ЖИВЕАТ СРЕЌНО ВО ТВОЈАТА ДРЖАВА .....ЗАТОА ШТО СЕ БОРЕЛЕ ЗА ТОА
Знаеме дека ти е мило што твоите палеа,претходно ги масакрираа и сексуално злоупотребија војниците ,знаеме дека си горда на тоа нели нема ништо помило и поубаво од тоа кече едно

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Мирка ми е најомилен новинар. Секогаш работите ги гледа од македонска национална перспектива и интерес, иако по мајка е гркиња.
Мирка, она коja отите среде Брисел да прави галами и да разтура и да црни Македониja?! Она Мирка, соработничката на УДБА?! Само се плашам да не е по некое колено андартка (след като велиш дека неjната маjка е гркинja) и да работи баш за онаа македонска национална перспектива.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Кој што сака нека вика за Мирка,ама колумната е жива вистина.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
PROCITAJTE JA OVAA KOLUMNA !!

Наши се, живите и мртвите

Седат Шабани праша: Како тоа, со живите од УЧК (ОНА) јадат и пијат заедно, а од мртвите УЧК се оградуваат?

LINK
http://okno.mk/node/21490
Па сега не знам колку јадат и пијат, ама тоа не значи дека некого почитуваш. Во една менза можеш да јадеш и со луѓе што не ги сакаш, тоа нема врска со почитта. Иако мене искрено би ми се одјало да јадам на иста маса со било кој учкур.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
PROCITAJTE JA OVAA KOLUMNA !!

Наши се, живите и мртвите

Седат Шабани праша: Како тоа, со живите од УЧК (ОНА) јадат и пијат заедно, а од мртвите УЧК се оградуваат?

LINK
http://okno.mk/node/21490
Мене тоа ме чуди зашто нивната агенда беше дека со терористине прават коалиција и на тоа добија огромна подршка како патриоти кај граѓаните. после на следнит еизбори направија коалиција. Човек не знае што да каже и што да мисли повеќе за политиката.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Мене тоа ме чуди зашто нивната агенда беше дека со терористине прават коалиција и на тоа добија огромна подршка како патриоти кај граѓаните. после на следнит еизбори направија коалиција. Човек не знае што да каже и што да мисли повеќе за политиката.
2006 година со далеку помалку гласови ВМРО избра да коалицира со губитничката ДПА. Сите беа зачудени како тоа успеа. 2008 година со апсолутен триумф и со целосно мнозинство во парламент ВМРО отиде во коалиција со ДУИ. Тоа беше чудно, по се изгледа американците даваат еден џокер во еден изборен циклус. Од сите изборни циклуси после ланскиот ВМРО се наоѓа во најнеповолна ситуација во однос на ДУИ. ДУИ си освои (повторно) дупло гласови од ДПА, ВМРО изгуби доста пратеници и нема мнозинство. Според мене тоа е клучно во сегашните меѓуетнички односи - ослабнатиот рејтинг, и проблемот на меѓународен план со Грција.
P.S. можно е и да се спрема терен за предвремени избори догодина. Имајте во предвид дека есенва треба да се разрешат два крупни случаи кои предизвикаа сериозни немири во Скопје,Тетово,Гостивар,Струга...случајот со полицаецот Јаким Трифуновски од Гостивар и случајот со 5те убиени кај Смилковско Езеро.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
2006 година со далеку помалку гласови ВМРО избра да коалицира со губитничката ДПА. Сите беа зачудени како тоа успеа. 2008 година со апсолутен триумф и со целосно мнозинство во парламент ВМРО отиде во коалиција со ДУИ. Тоа беше чудно, по се изгледа американците даваат еден џокер во еден изборен циклус. Од сите изборни циклуси после ланскиот ВМРО се наоѓа во најнеповолна ситуација во однос на ДУИ. ДУИ си освои (повторно) дупло гласови од ДПА, ВМРО изгуби доста пратеници и нема мнозинство. Според мене тоа е клучно во сегашните меѓуетнички односи - ослабнатиот рејтинг, и проблемот на меѓународен план со Грција.
Јас колку што знам победникот си бира со кого сака да коалицира. Само кај нас е наметнато победник од албанските парти мора да биде во власта. По кој закон тоа мора така да биде? Затоа не држи вода, све е политика и пазарење каде добивка имаат само политичарите а обичниот народ ништо не добива.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom