СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Знам во иста година сме зачленати на Кајгана. Иди ова на помладиве кажувај им го мене не. Со тајминг си, се будиш пред избори исто како Реален. Само многу рано ја почнавте кампањава, значи не очекува ужасно досадна есен и зима. Подобро веднаш да ве блокирам.
Многу добро знаеш дека не сум член на ниту една партија, ама ете, не можам прикриено да водам СДСМовска пропаганда, не сме сите исти, нели? ;)

И далеку од тоа да водам јас ВМРОвска кампања, стопати сум рекол дека единствено нив ги сметам за помало зло единствено зошто имаме ист став за името и веројатно за албанското прашање.

Ако го разгледаш форумов ќе најдеш стотици партиски коментари и чиста опозициска пропаганда, ама тоа нели не смета?

Слободно блокирај ме ако нема потреба од различни мислења и ставови на форумов.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.204
Што се чудите луѓе?

СДСМ кога владееше 1993-1995 г. се дадоа државјанства на 120,000 косоварски албанци, привремени жители на Р. Македонија, а државјани на Р. Србија - Косово.

Нели, Самарас имаше тактика дека полесно ќе ја победи Македонија доколку Македонија се албанизира???????

Потоа СДСМ воведе непишано начело во 1993 г. дека морало во Владата да има и албанска партија. Од граѓанска држава се направи двонационална држава, секако пак непишано.

Потоа Бане, Љубчо, Тачи и Трајковски потпишаа Рамковен договор.
Го сменија уставот.

СДСМ формираше коалиција со партијата наследничка на ОНА/АНА/УЧК уште во 2002 г., веднаш по конфликтот.

За време на Владата на СДСМ и ДУИ, 2002-2006 г. се донесе закон за територијална поделба на Р. Македонија, со општински граници кои ги бараа Албанците од Македонија, Косово и Албанија.

Сега нема што да се буниме, таква Рамка потпишал некој. И Грујо и Ѓорѓе да сакаат да ги бранат македонските национални интереси, осамени се, зошто немаат партнер со ист промакедонски став кај опозицијата.
Грујо ако се буни многу, ќе падне владата и со нова опозиционерска влада, нема да биде ништо чудно ако дочекаме и нови уставни промени, федерализација, промена на име итн.
си веруваш во ова што го пишуваш:)?

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
А што сакаш да кажеш дека вие грко-власите и каракачаните сте поголеми македонски патриоти?
???Јас сум ВМРО-вец по крв и фамилија,но никогаш по партија.Мојот прадедо е убиен од бугар.Не гласам за ниедна партија и дефинитивно сум по патриот од некое мочле што до вчера лапаше од СДС,а денес е патриот во администрација.И ќе рендам педерчиња што се пиздат и ќутат само за да не ги избркаат од работа.Неможеш да ми замериш што не наоѓам оправданија од 1991 па наваму за денешниве случувања.Или можеш?Седум години се овие на власт,седум години истата песна.На народот му треба лидер,а не тендерска манга која бега од секакво соочување со ситуацијата.Село без кучиња,нашава влада.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Абе ти како да си претплатен да збориш против СДСМ и останатите кои не се ВМРО.

Дај бе ти и таквите ко тебе соземете се малку. Ја гуиме полека половина држава, а ти тука ми збориш за плави и портокалови, кој е крив , кој е прав.

ТОлкав ли ти е капацитетот, да не можеш да смислиш нешто сам, па мора да чекаш некој да ти каже што да пишеш?
Јадна Македонија, со вакви синови.
Не зборам против СДСМ. Јас само дадов ретроспектива на настаните во Македонија. Што не е вистина? Дека не се дадени 120,000 и повеќе државјанства на Косовари? Дека не се воведе непишано правило дека Албанци морало да имало во Влада? Дека не се донесе Рамковниот договор и уставните промени? Дека не се донесе законот за територијална поделба?
Ако сум нешто во криво, те молам просветли ме.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Знам во иста година сме зачленати на Кајгана. Иди ова на помладиве кажувај им го мене не. Со тајминг си, се будиш пред избори исто како Реален. Само многу рано ја почнавте кампањава, значи не очекува ужасно досадна есен и зима. Подобро веднаш да ве блокирам.
јас ко ти велам дека е истиот дедо Иљо од славно Битуше,пријателот на Тања „Бумбар“ на Сител ТВ ти не ме веруваш...........

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не зборам против СДСМ. Јас само дадов ретроспектива на настаните во Македонија. Што не е вистина? Дека не се дадени 120,000 и повеќе државјанства на Косовари? Дека не се воведе непишано правило дека Албанци морало да имало во Влада? Дека не се донесе Рамковниот договор и уставните промени? Дека не се донесе законот за територијална поделба?
Ако сум нешто во криво, те молам просветли ме.
Има кој да те просветлува, очигледно, не сум јас тој.

Море, не е важно што било, туку ШТО ЌЕ БИДЕ.

Ме боли таквото и за плави и з апортокалови. Ми е гајле за иднината на ова парче земја и Македонците кои живеат на него.

Пробај да понудиш решение за иднината, не да ми пласираш историја.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе ти како да си претплатен да збориш против СДСМ и останатите кои не се ВМРО.

Дај бе ти и таквите ко тебе соземете се малку. Ја гуиме полека половина држава, а ти тука ми збориш за плави и портокалови, кој е крив , кој е прав.

ТОлкав ли ти е капацитетот, да не можеш да смислиш нешто сам, па мора да чекаш некој да ти каже што да пишеш?
Јадна Македонија, со вакви синови.
Него му е поголем капацитетот но што да прави, прегледај ги сите форуми во Македонија, он е под истиот ник. Следи го година дена и види го кога е активен, а кога го снемува.
Налик Бугариве на форум, неможе сто пати да те исплукаат и ти повторно да се враќаш и да ја оправаш историјата. Едноставно си има членови кои си се за интернет кампања и тоа мора да го прифатиме како дел од реалност. Како ќе иде денот за избори, нема да има тема каде нема да пишува, не само на Кајгана туку насекаде. Завршуваат избори зема одмор го нема никаде. Потоа пак..навика е. Пред избори ќе видиш и нови зачленети членови како верглаат у место, било каде. Иако овде е забранета политика, препрочитај му ги сите постови сите се пропаганда. Макар и во поскапување на бензин ќе најде реченица и ќе си ја напише лекцијата.
Гледаш и видовит станува кога ќе направат глупост неговите.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Види, ја цел живот сум за ВМРО и СДСМ не ги сметам за луѓе. Стварно.
Све си у право за СДСМ и другите, али ќе те прашам кој и каде потпишал за амнестија на воени злосторници и која ли е таа причина што било кого ќе натера да прогласи за невин некој кој им бутал стапови во газ на работниците од Маврово и после ги терал да ги лижат? Која е оправданата причина на целиов свет, поради која треба да биде слободен некој кој живи луѓе влечел со трактор по нива?
Рацете на пратениците на ВМРО кои гласаа за ова треба да се исечат, at least.

Која е причината за замижување пред флагрантните континуирани насилства на Албанците?

Па има тема со список да му се сневиди, не е тоа субјективно никако.

Ало, убија деца на Велигден и без грам совест излегоа да ги бранат бре! Кај е ВМРО?
Љупчо беше гом но, го сменивме. Памтиш?
Јас само реков дека ВМРО се помало зло. А не дека се нешто цвеќиња за мирисање. Се` повеќе приличуваат на СДС и ги пазат фотељите со амнестијата на терористите и привилегирање на албанското малцинство. За жал не гледам некоја подобра политичка опција која може да ги оправи работиве во моментов.

Член од
3 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Не, не Албанци не ги утепаа 5те деца. Не се прави наудрен/а.

Кога ќе почнат Албанците да вејат македонско знаме, а не албанско, ќе ги сметам за дел од оваа држава, до тогаш.... тие се и ќе останат дојденци.

ИЗГЛЕДА ОСВЕН ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СИ ИЗЛЕГУВАЛА ВО НИКОЈА ДРУГА ЗЕМЈА ДА ВИДИШ КАКО ЖИВЕАТ " ДОЈДЕНИТЕ".ЈАС СУМ АЛБАНКА И ТАКВА ЌЕ ОСТАНЕМ И НИКОГАШ НЕМА ДА ВЕАМ МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ, СУМ СЕ БОРИЛА ЗА СВОИТЕ ПРАВА КОИ ПРАВА ЛУЃЕТО ВО ДРУГИ ДРЖАВИ ГИ ИМААТ ГАРАНТИРАНИ ОД ДРЖАВАТА.
ШТО ИМААТ ВРСКА 5-ТЕ ДЕЦА СО ТЕМАВА , ИМА СПЕЦИЈАЛНО ТЕМА ОТВОРЕНА ЗА НИВ БАРАЈ ТАМУ. А ТИ СИГУРНО СЕ СМЕТАШ ЗА ВАЖЕН АКО МИСЛИШ ДЕКА БИТНО Е ТВОЕТО МИСЛЕЊЕ ДАЛИ ЌЕ НЕ ПРИФАТИШ ИЛИ НЕ......
И ТАКА АЛБАНЦИТЕ ЖИВЕАТ СРЕЌНО ВО ТВОЈАТА ДРЖАВА .....ЗАТОА ШТО СЕ БОРЕЛЕ ЗА ТОА

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Што се чудите луѓе?

Сега нема што да се буниме, таква Рамка потпишал некој. И Грујо и Ѓорѓе да сакаат да ги бранат македонските национални интереси, осамени се, зошто немаат партнер со ист промакедонски став кај опозицијата.
Грујо ако се буни многу, ќе падне владата и со нова опозиционерска влада, нема да биде ништо чудно ако дочекаме и нови уставни промени, федерализација, промена на име итн.
Сакаш да кажеш мила им е фотељата?...и не работата Грујо да се БУНИ,туку треба да РАБОТИ на случајот,политиката не е млада невестуљка и свекрва...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Него му е поголем капацитетот но што да прави, прегледај ги сите форуми во Македонија, он е под истиот ник. Следи го година дена и види го кога е активен, а кога го снемува.
Налик Бугариве на форум, неможе сто пати да те исплукаат и ти повторно да се враќаш и да ја оправаш историјата. Едноставно си има членови кои си се за интернет кампања и тоа мора да го прифатиме како дел од реалност. Како ќе иде денот за избори, нема да има тема каде нема да пишува, не само на Кајгана туку насекаде. Завршуваат избори зема одмор го нема никаде. Потоа пак..навика е. Пред избори ќе видиш и нови зачленети членови како верглаат у место, било каде. Иако овде е забранета политика, препрочитај му ги сите постови сите се пропаганда. Макар и во поскапување на бензин ќе најде реченица и ќе си ја напише лекцијата.
Гледаш и видовит станува кога ќе направат глупост неговите.
Нема врска. Кога ќе дојдат предизборните кампањи во 2013 г., Битушанец нема да учествува на форумов и мислам дека не сум пишувал по форумов нешто интензивно од 2009 година. А сега сме далеку од 2013. И јас не сум активен по другите форуми во Македонија можда од 2008 година. Сега почнав да пишувам само на Кајгана кога џихадистите ги убија децата.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
ИЗГЛЕДА ОСВЕН ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СИ ИЗЛЕГУВАЛА ВО НИКОЈА ДРУГА ЗЕМЈА ДА ВИДИШ КАКО ЖИВЕАТ " ДОЈДЕНИТЕ".ЈАС СУМ АЛБАНКА И ТАКВА ЌЕ ОСТАНЕМ И НИКОГАШ НЕМА ДА ВЕАМ МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ, СУМ СЕ БОРИЛА ЗА СВОИТЕ ПРАВА КОИ ПРАВА ЛУЃЕТО ВО ДРУГИ ДРЖАВИ ГИ ИМААТ ГАРАНТИРАНИ ОД ДРЖАВАТА.
ШТО ИМААТ ВРСКА 5-ТЕ ДЕЦА СО ТЕМАВА , ИМА СПЕЦИЈАЛНО ТЕМА ОТВОРЕНА ЗА НИВ БАРАЈ ТАМУ. А ТИ СИГУРНО СЕ СМЕТАШ ЗА ВАЖЕН АКО МИСЛИШ ДЕКА БИТНО Е ТВОЕТО МИСЛЕЊЕ ДАЛИ ЌЕ НЕ ПРИФАТИШ ИЛИ НЕ......
И ТАКА АЛБАНЦИТЕ ЖИВЕАТ СРЕЌНО ВО ТВОЈАТА ДРЖАВА .....ЗАТОА ШТО СЕ БОРЕЛЕ ЗА ТОА
Kакво знаме веат белокапците во Грција?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Албанка е државјанка на Албанија. Таму ги имаш сите права што ти недостасуваат тука.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу добро знаеш дека не сум член на ниту една партија, ама ете, не можам прикриено да водам СДСМовска пропаганда, не сме сите исти, нели? ;)

И далеку од тоа да водам јас ВМРОвска кампања, стопати сум рекол дека единствено нив ги сметам за помало зло единствено зошто имаме ист став за името и веројатно за албанското прашање.

Ако го разгледаш форумов ќе најдеш стотици партиски коментари и чиста опозициска пропаганда, ама тоа нели не смета?

Слободно блокирај ме ако нема потреба од различни мислења и ставови на форумов.
Многу добро те познавам како форумски лик за да ми кажуваш дали си член или не си член некаде. А бидејќи функционираш како политички пропагатор се што читаш ти е опозициона пропаганда. Смени си го видикот, критика на власта не е сдсмовска пропаганда. Извини, од сега не ги критикуваме да не гледаш голем број на челнови на сдсм на форумов па да паднеш во депресија паника да те фати за иднината со 100 евра плата. Нема што јас да те блокирам, не сум диктатор. Ти сам си водиш антикампања благодарение на тебе и латас мафија го изгубивте реалниот народ. Секој твој збор иритира, создава гнев, разбери. Знаеме како беше порано, гледај како е денес. Останавте само оние без свое мислење и став, нешто како искористена крпа.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Дај го пушката тука

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom