СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 јули 2007
Мислења
551
Поени од реакции
2
Инаку(не знам дали мене ми се чини така или) овој Ристовски е премногу статичен голман, и некогаш имам впечаток дека ако одбраната направи некој кикс и препушти некој играч многу лесно, Ристовски уопште не се замара за да го одбрани ударот и само гледа лево десно.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Инаку(не знам дали мене ми се чини така или) овој Ристовски е премногу статичен голман, и некогаш имам впечаток дека ако одбраната направи некој кикс и препушти некој играч многу лесно, Ристовски уопште не се замара за да го одбрани ударот и само гледа лево десно.
и тоа да,али и некако исто брани,мислам исто се отвара кога му шутираат,ја спушта десната рака а ги крева левата рака и нога и според мене не знае да брани од крило кога шутираат

Член од
25 јануари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
mnogu greski prajme koga imame igrac pojce.ako zaprimetivte na site utakmici najtesko igrame koga imame igrac poveke a koga imame dvajca poveke da ne pravam muabet.a vecerva ista situacija ama trenerot ne znaj da ja postavi igrata celo svetsko.ne bea tolku jaki danska kolku so nie izigravme slabo.kako i da e dostojni sme i za 12 mesto a ce bidi i povisoko.ce gi tepame srbive garant.vecerva slabo bese navivanjevo.koga bevme najbrojni ne nadvikaja stotina zeni dankinji.pa makedonija zenite gubeja od rusite so 15 razlika na evropskoto pa se peese do kraj.a ovde stama seto osven na pocetoko.pa zosto se sobiraat tamu ne znam za tazenje ili pijanje?eve od RTL televizija sme odbrani na 2mesto za naj navivaci posle hrvatskite.i stvarno MNOGU SME JAKI.NAPRED MAKEDONIJA>>>> DA ZIVEE MAKEDONIJA>>>ONE NAME WE HAVE<<<M_A_C_E_D_O_N_I_A>>>>>

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
ништо, притисокот не совлада, но било што било, вртиме нов лист
секоја чест за борбеноста и одиме храбро напред во победа со Србија
:oeoeoe:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Мислам Дека Момците Заслужено Дојдоа Место Меѓу Најдобрите 12..Секоја Чест...Би Требало Да Им Приредиме Пријатно Изненадување По Завшувањето на Светското Првенство.. Би Сакал Масовно Да Се Собереме На Аеродромот Александар Велики и Со Аплауз да ги дочекаме Нашите Херои .. Заслужуваат мн подобар Успех..:salut:

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Мислам Дека Момците Заслужено Дојдоа Место Меѓу Најдобрите 12..Секоја Чест...Би Требало Да Им Приредиме Пријатно Изненадување По Завшувањето на Светското Првенство.. Би Сакал Масовно Да Се Собереме На Аеродромот Александар Велики и Со Аплауз да ги дочекаме Нашите Херои .. Заслужуваат мн подобар Успех..:salut:
Aпсолутно треба едно ГОЛЕМО ДОБРЕДОЈДЕ НА АЕРОДРОМОТ (за вас кој сте од ск:nesum: и околината). Браво за нашите кои дечки. Не загубивме затоа што сме послаби туку затоа што немаме искуство на големите натпреварувања. Тоа беше нашиот најголем противник. Ќе има уште учества на првенства оваа репрезентација и ќе ни донесе уште радости. :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Добро сеа да бидиме и ние малце скромни. Никој не е крив, сите играја колку шо можат.

Без Стојанович, Мојсовски, Алушевски и Димовски (двата повредени играја), не можи многу шо да се надеваме против Данска. Значи Данска изиграја катастрофално и убеден сум дека ако бевме во полн состав ќе искористевме ваква слаба игра.

Ама то е то, како и да е голем чекор е ова за машкиот ракомет кај нас.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.522
Добро сеа да бидиме и ние малце скромни. Никој не е крив, сите играја колку шо можат.

Без Стојанович, Мојсовски, Алушевски и Димовски (двата повредени играја), не можи многу шо да се надеваме против Данска. Значи Данска изиграја катастрофално и убеден сум дека ако бевме во полн состав ќе искористевме ваква слаба игра.

Ама то е то, како и да е голем чекор е ова за машкиот ракомет кај нас.
Мислам дека Макалоски достојно го замени Алушевски. Не викам дека е подобар, него стварно дечкото си изигра солидно, беше многу решителен во некои обиди, за разлика од другото крило, Темелков кој како да му беше страв да шутни кон голот. Но тоа е тоа ...

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Ќе кажам нешто што и порано го кажав. Дека не можете да очекувате многу од играчи кои воглавно играат во Вардар и Металург, доволно е и ова што го постигнавме. Играчите на Данска играат во Германска, шпанска, данска лига. Тоа се силни лиги чии тимови секојдневно играат со некоја силна екипа. Вардар и Металург играат со тимови како Преспа, Тинекс Пролет, плус во нашата лига нема многу екипи, така да додека во Германија играат, нашите не играат никакви утакмици,а тоа е многу лоша работа во македонскиот ракомет..... Значи најпрвин повеќето од нашите немаат искуство во играњето со силни екипи, а немаат и кондиција за да ја повторат играта со Полска, на пример. Ние не можеме да очекуваме К. Лазаров да игра цело време за нас. Конкретно за овој натпревар, Кире беше буквално прочитан, ако имаше добра замена за него, немаше да имавме никакви проблеми за да ги победиме, вака........ тоа што влеговме во втората фаза, за нас е голем успех, бидејќи држави како Шпанија и Русија, не успеаа да се пласираат онаму каде што се пласиравме ние.....
Но се надевам дека во иднина нашите ќе се учат од сопствените грешки и дека ќе можат да се изборат за пласман на ЕП 2010, ама повторно треба некои работи да се сменат во подготовките. На пример, треба да играме со појаки репрезентации за да видиме до каде сме со нашата игра...

П.С. Не велам дека нашите играчи се слаби. Тие се супер, имаат добар потенцијал да постигнат многу повеќе, само што треба многу да поработат на кондицијата и да играат почесто на големи натпревари.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
абе сите играа добро, од сите досега изиграни натпревари само со Норвешка можам да признам дека реално изгубивме, се виде дека можеме да се носиме со еден светски првак, вице првак и европски шампион, затоа тука не застануваме, ова е само почеток на идните успеси на оваа генерација :oeoeoe:

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Најпрво честитки до момците за добрата игра...

Каде напрајвме грешки...

1. Борко Ристовски - 50 мин на терен со 6-7 одбрани?!?!? заремн резерва голман немаме? да проба тој, може и да му тргне..

2. Филип Лазаров - 3/9, 4-5 погрешни додавања, 2 недобро прифатени топки.... Стоилов влезе на 2 пати постигна 3 гола, колку за споредба

3. Прочитан Кире во целост

4. Непрочитан голманот на данците - Типот фана се што одеше горе во раците а немоеше да се справи со топките кои одеа доле т.е во нозе... а тоа се виде уште во првото полувреме

Тоа се главните причини, сега заморот и тешките натпревари си го прават своето, а реално толку ни се и можностите т.е ова е и над можностите....

Фала ви што не направивте горди....

и фала шо утре ќе ме заебаваат на раб :vozbud: (мала шала)

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Направија колку што можеа. И ова е успех. Треба да ги дочекаме како херои, заслужија! Покажаа одлична игра во групата и не не посрамотија.

Бидете реални. Да се надеваме дека на наредното Светско ќе биде уште подобро.

Браво за момците :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom