СЕХА - ГСС лига

• Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Да влези Пелистер и да направи солидна екипа е тогаш ќе биди многу поинтересно :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
НЕМА ДА ВЛЕЗИ Пелистер во лигата и не ги терајте за џабе тие муабети и не ја тупете темата......

F

FARANG

Гостин
Normalno deka nema da vleze toa se samo pusti zelbi na bitolcani lol... 3tiot MKD tim e recisi sugurno Tineks od 2014. Ova e veke 90% dogovoreno.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Каде бе Тинекс :tapp: клуб без навијачи без ништо ке игра регионална. Подобро нека влезе како спонзор Тинекс во Пелистер и решена работа. Не ми е јасно што фрлаат само без врска пари кога немаат никаква корист од тоа, можеби само перење на пари е работата :facepalm:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
Да не пуштат годинава гостински навивачи?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Normalno deka nema da vleze toa se samo pusti zelbi na bitolcani lol... 3tiot MKD tim e recisi sugurno Tineks od 2014. Ova e veke 90% dogovoreno.
Гледам многу ќеиф имаш да пецкаш и да го деградираш значењето на Пелистер за македонскиот ракомет,значење кое го почитуваат и ценат сите ракометни стручњаци во Европа,ама ти си курназ изглеа,повеќе разбираш:) .....(се гледа колку разбираш од ракомет)....многу ми се "интересен"за читање,само продолжи така....:D
Па да ти одговорам иако не заслужуваш воопшто внимание....ова е мој последен пост на оваа и било која ракометна тема кај шо не е инволвиран директно Пелистер.....(не вреди да се замарам повеќе)....
На секој вистински навивач на Пелистер(а ги има многу,за разлика од вашите ценети скопски клубови кои имаат повеќе форум кајгана навивачи отколку на трибини);)поважно му е Пелистер да застани на здрави нозе,да напрај една солидна екипа за 3,4 место во оваа лига,која ќе игра заедно подолго време...,па да се чекаат подобри денови да се уигра тимот,отколку да оди одма на СЕХА ЛИГА да се фрлаат за џабе пари,а а и така лигата е воз без возен ред, нема спонзор.... ...
И шо ќар ќе имаме од Сеха?освен тие шо ќе имаат од нас, шо ќе се крени просекот на публика....не е исто да играш пред 4,5 илјади публика и пред 300 гледачи(на дерби меч) во Кале и Автокоманда,па уште и Тинекс да влезат,па тие кутрите дали имаат и 10 гледачи на меч....:facepalm:
Има време...ќе дојди и времето на Пелистер кога тогаш....
Важно е дека Пелистер ги има навивачите,а се додека ги има навивачите има иднина.....а таквите како тебе шо плукаат по Пелистер и се она шо тој го претставува и битолската публика тоа го прават од завист и злоба зошто никогаш нема да го имаат тоа шо го има Пелистер.....публика и традиција....:)не се купува традиција со пари и со пиво и седнвичи......
Е па јебига,привилегија е да си навивач на Пелистер....тоа шо навивач на Пелистер го има доживеано во ракометна сала не се опишува,а најмалку ќе го разберат некои како тебе.....
И ни случајно не ми реплицирај не се замарам со такви како тебе.....

F

FARANG

Гостин
Gledam jas vie mnogu u oblaci letate pa da ve spustam malku na zemja... Inace milo mi e sto poveke nema da komentiras vo niski koj se nadvor od vasiot domein, se nadevam i drugite "privilegirani" navivaci na pelister ke se go sledat tvojot primer i ke si komentiraat tamu kaj sto im e mestoto.

Smiri zivci i svati deka ne ve biva. Ste poplnuvale mesto vo eh yu i za godina dve kako stojat rabotite od vtor najuspesen mak klub ke stanete tret. Dosta so tie prikazni deka znacite nesto podaleku od pelagonija lol

F

FARANG

Гостин
pitu i ti da ne si eden od tie "privilegiranite"? Ako si cepaj kaj so ti e mestoto u niskata za "gigantot" od gradot na gonzulite lol

Член од
14 март 2010
Мислења
16.935
Поени од реакции
16.227
Oваков Пелистер во Регионална лига? .. дај не ме заебавајте, нека си ги средат работите и да се барем малце конкурентни прво во домашното првенство, па после нека мечтаат за лигата на Балканот.

И зошто да не игра Тинекс во лигата ако имаат стварно конкурентен тим, барем за првиот дел од табелата ако ништо повеќе.
Навивачите не играат голема улога во денешно време, ако тие беа некој фактор Пелистер сеа ќе беше рамо до рамо со Металург и Вардар Про, а не да се бламира со Овче Поле или што ти знам кој во лигата во која само два клуба моментално вредат и се две-три класи над останатите.
Да не дојде до недоразбирање и ја сум за Пелистер да игра во лигата отколку Тинекс, ама без пари и без тим тешко ...

Член од
7 август 2011
Мислења
4.941
Поени од реакции
15.042
морон ејј. Па срамота е да го збориш за пелистер бе алооо. Колку и да сме ривали сепак Пелистер е име во ракометот. Ти ми збориш за Тинекс... :facepalm: Се повеќе и повеќе идиоти има на форумов

Доколку не биде Пелистер се надевам ќе биде Куманово,. Спортот се игра за публиката.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
морон ејј. Па срамота е да го збориш за пелистер бе алооо. Колку и да сме ривали сепак Пелистер е име во ракометот. Ти ми збориш за Тинекс... :facepalm: Се повеќе и повеќе идиоти има на форумов

Доколку не биде Пелистер се надевам ќе биде Куманово,. Спортот се игра за публиката.
Браво за постов и тоа од навивч на Вардар секоја чест :cuc: ако не Пелистер, Куманово нормално, а не некоја измишљотина како Пролече :facepalm:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Каков Тинекс бе имаат публика од блиска фамилија на играчите,а и за нив не е баш најсигурно.Ај да се кажеше Куманово да влезе па може али Тинекс е срамота да иде во СЕХА лига пред Пелистер и Куманово.

F

FARANG

Гостин
Koj ke napravi tim toj ke igra. Jas si navivam za VARDAR mene mi e seedno koj ke bide od drugata strana dali tineks, kumanovo ili nekoj tret. Denes nema mesto vo SEHA ligata za eden rk (partizan) bjelovar zatoa sto sega nema kvalitet. Jebes ti jebi vetar istorija gledaj kvalitet za da ima napredok... Dosta veke so ovoj luzerski mentalitet igrame kolku da ucestvuvame, ajde malku da gledame kvalitet i osvojuvanje trofei, igranje za da se pobedi.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.282
Поени од реакции
5.541
Koj ke napravi tim toj ke igra. Jas si navivam za VARDAR mene mi e seedno koj ke bide od drugata strana dali tineks, kumanovo ili nekoj tret. Denes nema mesto vo SEHA ligata za eden rk (partizan) bjelovar zatoa sto sega nema kvalitet. Jebes ti jebi vetar istorija gledaj kvalitet za da ima napredok... Dosta veke so ovoj luzerski mentalitet igrame kolku da ucestvuvame, ajde malku da gledame kvalitet i osvojuvanje trofei, igranje za da se pobedi.
А не примети дека го ставаш вардар пред успехот на МАКЕДОНСКАТА ЛИГА поточно сакам да кажам убаво е што навиваш за вардар и се тоа ама изгледа дека сакаш пак да се врати оној период кога ракометната лига беше буквално мртва и единствен појак тим беше вардар кој немаше конкуренција и затоа беше слаб и во европа кога играше...затоа подразмисли малце СИЛНИ КОНКУРЕНТИ-> СИЛЕН ВАРДАР И СИТЕ ЗАЕДНО ДО СИЛНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА !
И јас се надевам дека тинекс нема да оди во регионалната а пелистер како што нема финансии куманово да иМ се приклучи !
Поздрав од навивач на Куманово !

Kajgana Shop

На врв Bottom