СЕХА - ГСС лига

• Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ај табела некој нека постира после одиграново коло :)

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Металург во СЕХА

Одиграни натпревари: 9

Tatran Prešov ------ Metalurg -----------------10:0
Vardar Pro ---------- Metalurg ----------------27:26
Metalurg --------------Nexe--------------------- 29:30
Sloga ---------------- Metalurg -----------------23:26
Metalurg ------------- Lovćen ------------------32:19
Metalurg ------------- Croatia osiguranje ---33:26
Metalurg ------------- Izviđač Mi grupa------ 28:18
Metalurg ------------- Tatran Prešov--------- 30:19
Metalurg ------------- Borac M:TEL ----------31:19

Следни натпревари: 9

Borac M:TEL ---------- Metalurg-----------------06.12.2012 18ч.
Nexe --------------------- Metalurg-----------------07.12.2012 19ч.
Metalurg ---------------- Meshkov Brest--------12.12.2012 17ч.
Meshkov Brest ------- Metalurg
Croatia osiguranje -- Metalurg
Lovćen------------------- Metalurg
Izviđač Mi grupa ----- Metalurg
Metalurg ---------------- Vardar Pro
Metalurg ---------------- Sloga

Вардар во СЕХА

Одиграни натпревари: 9

Lovćen -------------------Vardar Pro-----------23:21
Vardar Pro--------------Tatran Prešov--------29:33
Nexe ----------------------Vardar Pro---------- 27:27
Croatia osiguranje--- Vardar Pro-----------25:25
Vardar Pro --------------Meshkov Brest-----34:27
Vardar Pro---------------Sloga------------------36:22
Vardar Pro-------------- Izviđač Mi grupa---41:23
Vardar Pro---------------Borac M:TEL--------36:25
Vardar Pro---------------Metalurg--------------27:26

Следни натревари: 9

Vardar Pro---------------Croatia osiguranje-----------5.12.2012 17:45ч.
Sloga----------------------Vardar Pro----------------------8.12.2012 19:00ч.
Meshkov Brest---------Vardar Pro
Metalurg----------------- Vardar Pro
Izviđač Mi grupa------ Vardar Pro
Tatran Prešov----------Vardar Pro
Borac M:TEL-----------Vardar Pro
Vardar Pro-------------- Lovćen
Vardar Pro-------------- Nexe

И двата наши тима имаат да одиграат уште 9 натревари од кои 6 во гости и 3 дома.

http://www.seha-liga.com/tablica

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.950
Мислам дека Металург, Загреб и Татран се сигурни во фајнл-форот, додека ние и Нексе, па можеби и Брест ќе водиме тешка битка до крај.

Иначе гледам се чудите како денес Металург тепал толку лесно, причината е што Татран играа без можеби својот најдобар поединец (колку и да не се сложи TheTrooper со мене :D) Криштофанс.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Мислам дека Металург, Загреб и Татран се сигурни во фајнл-форот, додека ние и Нексе, па можеби и Брест ќе водиме тешка битка до крај.

Иначе гледам се чудите како денес Металург тепал толку лесно, причината е што Татран играа без можеби својот најдобар поединец (колку и да не се сложи TheTrooper со мене :D) Криштофанс.
Абе не дека не им е најдобар играч (барем еден од најдобрите,има таму неколку добри играчи),али ич не го сакам :D
Повеќе преферирам некои помеки играчи со осет за асистенција,финта од колку стоки од 215 што само знаат да се улетаат и да ја пукнат 100 на сааат :icon_mrgr:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034

Па не сум толку сигурен за Татран после ова што го видов денес.Плус,ако не беа гратис 3 бода од Металург ќе беа на 5то место после Вардар(не дека го оправдувам Металург за постапката).Незнам зашто не им игра Криштофанс,но знам ако не почне да им игра може многу брзо да се збогуваат од фајнал4.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ви реков ја кланица дека ќе биде оваа сезона за Ф4 :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.950
Па не сум толку сигурен за Татран после ова што го видов денес.Плус,ако не беа гратис 3 бода од Металург ќе беа на 5то место после Вардар(не дека го оправдувам Металург за постапката).Незнам зашто не им игра Криштофанс,но знам ако не почне да им игра може многу брзо да се збогуваат од фајнал4.
Нема шанси да не играат во фајнл-фор, како прво они во Словачка НЕ ГУБАТ :icon_mrgr:
Нас не тепаа во Кале, таму сигурно ќе загубиме така да се +6 предност пред нас :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Кристопанс или Криштофанс (како го нарекувате) е 70% од екипата на Татран, и единствен десен бек во тимот .. Он е повреден не знам на колкав период .. Иначе тренерот стави деснак на таа позиција десен бек (сите знаеме дека на десен бек игра левак) и фактички им ја олесни задачата во одбраната на Металург, бидејќи нема голема корист од тој деснак на таа позиција .. Фактички беа безопасни од десната бековска позиција, а чим е отежната таа десна бековска позиција автоматски и крилото е отсечено, нема правилен дотур на топка, и ако можевте да видите Антл имаше "само" 2 гола постигнато што значи дека во нападот словаците играа со 4 играчи ..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.950
Одлично, ни одговара ваква лига, што посилна тоа подобро, само како што спомна The Trooper во една друга тема убаво ќе биде да има и послаби тимови за да може шанса да добиваат сите ракометари.
Полесно ќе доаѓаат поквалитетни ракометари ако знаат дека ќе настапуваат во една таква лига.

Член од
26 декември 2012
Мислења
229
Поени од реакции
159
Сега уште да овозможат на финалистите на оваа лига да играат во лига на шампиони во наредна сезона. Нешто слично како во АБА лигата.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Одлично, ни одговара ваква лига, што посилна тоа подобро, само како што спомна The Trooper во една друга тема убаво ќе биде да има и послаби тимови за да може шанса да добиваат сите ракометари.
Полесно ќе доаѓаат поквалитетни ракометари ако знаат дека ќе настапуваат во една таква лига.
Со спонзори и приклучување на Партизан и Војводина од Србија и евентуално на Везпрем и Сцегед тоа би било искрено една пеколна лига.Само во таа лига ќе имаш 4 евентуално 5 тима во лигата на шампиони секоја година тоа не е за зафркавање.А и ќе биде многу поинтересна лига за публика.

Сега уште да овозможат на финалистите на оваа лига да играат во лига на шампиони во наредна сезона. Нешто слично како во АБА лигата.
Нема шанси.Може за едно 2-3 години да дадат едно екстра квалификациско место али тоа е тоа.АБА лигата е нешто сосема поинаку дека таму 3 земји ги даваат своите места и оставаат сите тимови да се натпреваруваат за истите.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Па не баш, ваква варијанта нема да ни одговара нам.

Не споредувајте со баскетот. Таму ранкингот на домашната лига не спаѓа под оние кои се покриени од Евролигата, па затоа шансата е преку АБА.

Додека во ракометот имаме солиден ранкинг. За сезонава бевме 12ти, пред тоа 15ти. Мислам дека Португалија е пред нас сеуште и дека со пласманот на Металург ќе скокнеме барем 1 место погоре.

Имаме 4 тима во еврокупивите, 1 ЛШ, 2 ЕХФ и 1 во Челенџ, што не е воопшто лошо. Не би требало да го ризикуваме и тоа место особено ако, еве, СЕХА лигава се појача.

Инаку, мислам дека лошо ќе е ако се претера со „ујачување“ на лигава. Сезонава е многу подобра и поквалитетна од претходната, мислам дека најдобро ќе биде да се прошири барем со уште 2 тима (10 се премногу малку). Значи појачување, но умерено, да не се стори каша-попара. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom