- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 30.970
- Поени од реакции
- 73.950
Што дочекав, ти да честиташЧеститки на навивачите за победата на Вардар против Металург.
Што дочекав, ти да честиташЧеститки на навивачите за победата на Вардар против Металург.
Zagreb е бод пред Вардар ...Ај табела некој нека постира после одиграново коло
Абе не дека не им е најдобар играч (барем еден од најдобрите,има таму неколку добри играчи),али ич не го сакамМислам дека Металург, Загреб и Татран се сигурни во фајнл-форот, додека ние и Нексе, па можеби и Брест ќе водиме тешка битка до крај.
Иначе гледам се чудите како денес Металург тепал толку лесно, причината е што Татран играа без можеби својот најдобар поединец (колку и да не се сложи TheTrooper со мене ) Криштофанс.
Па не сум толку сигурен за Татран после ова што го видов денес.Плус,ако не беа гратис 3 бода од Металург ќе беа на 5то место после Вардар(не дека го оправдувам Металург за постапката).Незнам зашто не им игра Криштофанс,но знам ако не почне да им игра може многу брзо да се збогуваат од фајнал4.Мислам дека Металург, Загреб и Татран се сигурни во фајнл-форот, додека ние и Нексе, па можеби и Брест ќе водиме тешка битка до крај.
Иначе гледам се чудите како денес Металург тепал толку лесно, причината е што Татран играа без можеби својот најдобар поединец (колку и да не се сложи TheTrooper со мене ) Криштофанс.
Нема шанси да не играат во фајнл-фор, како прво они во Словачка НЕ ГУБАТПа не сум толку сигурен за Татран после ова што го видов денес.Плус,ако не беа гратис 3 бода од Металург ќе беа на 5то место после Вардар(не дека го оправдувам Металург за постапката).Незнам зашто не им игра Криштофанс,но знам ако не почне да им игра може многу брзо да се збогуваат од фајнал4.
Со спонзори и приклучување на Партизан и Војводина од Србија и евентуално на Везпрем и Сцегед тоа би било искрено една пеколна лига.Само во таа лига ќе имаш 4 евентуално 5 тима во лигата на шампиони секоја година тоа не е за зафркавање.А и ќе биде многу поинтересна лига за публика.Одлично, ни одговара ваква лига, што посилна тоа подобро, само како што спомна The Trooper во една друга тема убаво ќе биде да има и послаби тимови за да може шанса да добиваат сите ракометари.
Полесно ќе доаѓаат поквалитетни ракометари ако знаат дека ќе настапуваат во една таква лига.
Нема шанси.Може за едно 2-3 години да дадат едно екстра квалификациско место али тоа е тоа.АБА лигата е нешто сосема поинаку дека таму 3 земји ги даваат своите места и оставаат сите тимови да се натпреваруваат за истите.Сега уште да овозможат на финалистите на оваа лига да играат во лига на шампиони во наредна сезона. Нешто слично како во АБА лигата.
Па не баш, ваква варијанта нема да ни одговара нам.Сега уште да овозможат на финалистите на оваа лига да играат во лига на шампиони во наредна сезона. Нешто слично како во АБА лигата.