Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Мој пример како го спречив големото паѓање на коса... Обично тоа ми се случува периодот есен-зима... некаде до крајот на Јануари!! Така веќе 3-4 години период од 4-5 месеци многу интезивно ми паѓа косата па после пролет-лето ми се стабилизира, но не во целост. Оваа есен-зима решив да пробам да го спречам ова опаѓање на коса и тоа на многу едноставен начин. Прво драстично ја скратив косата до степен каде што може да се примети деловите каде што ми опаѓа косата (нема за што да ви е срам и да се криете... за 2 дена народот што те гледа ќе се навикне на твојот нов имиџ) после тоа користев шампон кетоконазол 2-3 недели за целосно да го одстранам првутот од скалпот и за на крај да почнам да користам Алпецин шампон против опаѓање. Со тек на времето и јас самиот се навикнав на мојот нов изглед, не мислам на опаѓањето на косата и имав изненадувачки резултати. Паѓањето на косата ми се намали (според мој проценки) за 70% и продолжив со Алпецин шампон (но сега со дупли комплекс и двоен ефект. Одстранува и првут и ја зацврстува косата). Е сега... после 9 месеци не ми ни иде на крај памет повторно да пуштам подолга коса, косата почна сама да си ја враќа густината (заради периодот пролет-лето) и ни најмалку не мислам за овој проблем!

П.С. Да напоменам дека Алпецинот само спречува интезивното паѓање на коса и не потикнува раст на косата.
Супер што ти помогнало ама Алпецин ц1 стимулира Hair Growth a за Double Effect незнам каде има у Ск ако занеш пиши и јас да земам пошто користам ц1

Член од
1 мај 2012
Мислења
153
Поени од реакции
74
Мислам дека го нема во Македонија. Сум го барал многу пати. Мене ми го носи другар од Германија. Ако имаш некој да ти донесе не се мисли, многу е поефикасен. Стандар на Алпецин е 200 мл. шише а овде во Македонија се продава од 250 мл. Да не звучам глупо ова овде што го зимаме ми изгледа како за комерцијална употреба (да не кажам тестер). И цената овде во Македонија е скоро иста како оваа во Германија (што нема логика, тие го зимат од Германија па го препродават), треба барем за 25-30% да биде поскап во МКД

И да те надополнам ц1 прави многу првут... добро е да го користиш со кетоконазол. За да имаш поголем ефект. Кофеинот полесно да дојде во контакт со скалпот. А Double Effect е нешто неверојатно, ни најмалце нема првут на косата а го има целосниот ефект на кофеинт!

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Јас моментално користам нешто ко пилфуд ама на киркланд америчко е.... сабајле и навечер се става на скалпот, а исто така насабајле пиам 1/4 од апцето финпрос... распрашајте истражувајте и слично... иначе со овој склоп дефинитивно ми прекина процесот на опаѓање и задниот дел ми се подобри т.е загусти... апчето е заебано али јебига мора да се проба :D

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Јас моментално користам нешто ко пилфуд ама на киркланд америчко е.... сабајле и навечер се става на скалпот, а исто така насабајле пиам 1/4 од апцето финпрос... распрашајте истражувајте и слично... иначе со овој склоп дефинитивно ми прекина процесот на опаѓање и задниот дел ми се подобри т.е загусти... апчето е заебано али јебига мора да се проба :D
а имаш некои нескани ефекти од апчето стерилност болки во тестисите и сл.

I

IBIZA SOUND

Гостин
abe decki koj e sega podobar.pilfud onoj od 5% ili alpecin losion,znaci ne sampon alpecin tuku losion :)
edni go falat pilfud kako podobro,a edni alpecin losion
inaku eve okolu 2 meseci koristam alpecin c1 sampon i ne sum primetil podobruvanje :)

Член од
16 мај 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
moj sovet drzi se do pilfudot 5%...spored mene e poefikasen...jas prestanav da gokoristam mesec ipol zaradi toa sto nemozev da najdam i kosata mi se napravi parce...sega najdov pak i go koristam pak i kosata mi se podobruva i mi se vraka pak kako porano

I

IBIZA SOUND

Гостин
moj sovet drzi se do pilfudot 5%...spored mene e poefikasen...jas prestanav da gokoristam mesec ipol zaradi toa sto nemozev da najdam i kosata mi se napravi parce...sega najdov pak i go koristam pak i kosata mi se podobruva i mi se vraka pak kako porano
a smeam li od koga ke stavam pilfud posle toa da stavam penja na kosata ili gel :)
i kolku pati go koristis dnevno

Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
Се извинувам можда сум офф топик посто правите муабет околу опаѓање на коса дали знаете каде можам да купам перика дали има некоја специјализирана продавница во Скопје

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Мене ми опаѓаше косата, бев на лекар, ми го препорача Пилфуд и сега косата пак ми се врати во нормала.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Се наоѓа бе Пилфуд 5%, или слабо?
Моментално никаде го нема, има само 2%, јас си земав од него како привремено решение дур не се снабдат пак аптекиве со 5% Пилфуд.

I

IBIZA SOUND

Гостин
bev vo 5 6 apteki i site mi rekoa deka pilfud 5% ne se proizveduval i demek se ocekuvalo da pocne povtorno vo prodazba naskoro
sega neznam dali da zemam pilfud 2% ili da zemam alpecin losion i da prodolzam da go koristam samponot alpecin c1
kako sto mi kazaa vo nekoi apteki pilfud 2% bil za zeni

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Дечки кој има искустов со Алпецин Лосион како се нанесува дали е мрсен што резултати има и сл. нека пише

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Дечки кој има искустов со Алпецин Лосион како се нанесува дали е мрсен што резултати има и сл. нека пише
Alpecin Liquid, не е лосион туку е тоник, ко водичка е, не е воопшто мрсен, се става после миење на косата. Во него има голема концентрација на кофеин и ментол, па ке те освежи дури и солзи може да ти потечат кога го ставаш на почеток, ако не си навикнат :) За резултати - чуда не очекувај, заедно со шампоонот имаат супер козметички ефект, ти ја згуснува косата и влакното го прави подебело, намалува опаѓање на косата, но нова коса да ти порасне од него мислам дека нема да дочекаш. Можеби мали бели влакненца ама вистинска коса тешко. Се надевам дека помогнав ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom