Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
24 ноември 2011
Мислења
206
Поени од реакции
116
И јас се соочувам со истиот проблем. На мисла сум да одам до Солун да купам некој од другите лосиони кој ја имаат состојката пилфуд 5 %. Стварно не знам подобра солуција, дур чекаме кој знае колку време ќе помине. Јас купив пилфуд 2 % ама не ми врши работа.
А како се викаат во Грчка лосионите со minoxidil и колку коштат?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Hello hello!!Decki uspea li nekoj da najde pilfud 5%??Jas seuste baram ama odgovorot vo site apteki e deka sea za sea go nema poradi promena na ambalazata na pilfudot..a dur oni promenuvaat ambalaza mene mn mi paga kosata..ako znae nekoj koga bi imalo pak pilfud 5% vo makedonija neka pise...cekam odgovor..
Не знам за скопје али во тетово во многу аптеки може да се најде пилфуд 5%

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Сигурен си за ова
Да тргнам то Тетово да земам
Сигурен сум јас сум земал. Јас го зедов во една аптека покрај пазарот а има и по аптеките кај болницата:)

Член од
12 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Јас ги контактиав босанците кои го прават Пифулд и ми рекоа дека требало да го има до крај на Мај, но сега испаднало нешто и ќе го имало на почеток на Јули.

Крајно несериозно, поради редизајн на амбалажа да нема лек 7 месеци во дистрибуција, а задолжителна е континуирана негова употреба. Мојата дебитна картичка не ми дозволува да пазарам преку интернет, па така не знам што ќе правам. Глупа ситуација стварно, срам да им е.

I

IBIZA SOUND

Гостин
abe i mene mi kazaa demek bil mnogu efikasen toj pilfud
kako se nanesuva toa cudo sakam da probam ako go najdam kaj nas vo aptekite
--- надополнето: 26 мај 2012 во 08:50 ---
znae li nekoj za ovoj samponot almacin dali e koristen
ja go koristam okolu 2 meseci ama gledam deka nema razlika,ili ja nemozam da ja vidam razlikata :)

Член од
12 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
abe i mene mi kazaa demek bil mnogu efikasen toj pilfud
kako se nanesuva toa cudo sakam da probam ako go najdam kaj nas vo aptekite
--- надополнето: 26 мај 2012 во 08:50 ---
znae li nekoj za ovoj samponot almacin dali e koristen
ja go koristam okolu 2 meseci ama gledam deka nema razlika,ili ja nemozam da ja vidam razlikata :)
Pilfud се прска, е спреј и после се размачкува со прсти по скалп. Јас користев апликатор, што е како шприц, тоа поради фактот што ја имам подолга коса и со спрејот повеќе ми одеше на косата него на скалпот.

А тој Алпецин не верувам дека е многу ефикасен и ја го користев кратко. Никој шампон не може да ти помогне искрено. Само кетоконазол има докази од независни тестирања дека помага нешто, мислам дека е докажано дека има горе доле слична ефикасност како Пилфуд 2%, тој ти е 200 ден во аптеки.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Која може да биде причината за опаѓање на коса веќе на 17 години? Не ми беше дијагностицирана никаква болест. Татко ми има солидна коса на 50 години (до одреден степен, +од слики можам да видам дека кога бил на моја возраст имал бујна коса), а другите роднини имаат дури и подобра. Многу е забележливо, имам огромни залистоци а веќе се забележува реткост и во другите делови. Користам KERAMINE H шампон и ампули веќе 3-4 месеци, пијам Мерц и Б-комплекс ама нема никакви резултати, косата продолжува да паѓа во исто темпо. Може да има некое друго решение?

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Која може да биде причината за опаѓање на коса веќе на 17 години? Не ми беше дијагностицирана никаква болест. Татко ми има солидна коса на 50 години (до одреден степен, +од слики можам да видам дека кога бил на моја возраст имал бујна коса), а другите роднини имаат дури и подобра. Многу е забележливо, имам огромни залистоци а веќе се забележува реткост и во другите делови. Користам KERAMINE H шампон и ампули веќе 3-4 месеци, пијам Мерц и Б-комплекс ама нема никакви резултати, косата продолжува да паѓа во исто темпо. Може да има некое друго решение?

nekoj stres.......ili zagaduvanje na vozduhot...slab imun sistem od poranoto detstvo.....tesko koj ke ti dade vistinska dijagnoza.....

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
nekoj stres.......ili zagaduvanje na vozduhot...slab imun sistem od poranoto detstvo.....tesko koj ke ti dade vistinska dijagnoza.....
Никогаш сум немал здравствени проблеми. Напротив, многу ретко сум зафаќал грипови или било какви болести. Исто, ми се нема случено нешто толку стресно што драстично би ми го променило животот... Не можам да сфатам...

I

IBIZA SOUND

Гостин
Pilfud се прска, е спреј и после се размачкува со прсти по скалп. Јас користев апликатор, што е како шприц, тоа поради фактот што ја имам подолга коса и со спрејот повеќе ми одеше на косата него на скалпот.

А тој Алпецин не верувам дека е многу ефикасен и ја го користев кратко. Никој шампон не може да ти помогне искрено. Само кетоконазол има докази од независни тестирања дека помага нешто, мислам дека е докажано дека има горе доле слична ефикасност како Пилфуд 2%, тој ти е 200 ден во аптеки.
sekoja den se koriste ili...
i od koga ke stavis pilfud na kosata,kosata kakva stanuva dali se stvrdnuva ili si ostanuva isto normalna
smeam li od koga ke stavam pilfud da stavam penja na kosata bidejci penja sekoj den koristam :)

Член од
24 ноември 2011
Мислења
206
Поени од реакции
116
sekoja den se koriste ili...
i od koga ke stavis pilfud na kosata,kosata kakva stanuva dali se stvrdnuva ili si ostanuva isto normalna
smeam li od koga ke stavam pilfud da stavam penja na kosata bidejci penja sekoj den koristam :)
Два пати дено се нанесва, едно шишенце околу 1 месец трај, а косата се мрси и тесто се прај, и по некое време се нормализира

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Многу ми е криво коа прашувате по темава глупости а не ги читате првите 5-10 страни. Се ви е објаснето, буквално

Член од
1 мај 2012
Мислења
153
Поени од реакции
74
Мој пример како го спречив големото паѓање на коса... Обично тоа ми се случува периодот есен-зима... некаде до крајот на Јануари!! Така веќе 3-4 години период од 4-5 месеци многу интезивно ми паѓа косата па после пролет-лето ми се стабилизира, но не во целост. Оваа есен-зима решив да пробам да го спречам ова опаѓање на коса и тоа на многу едноставен начин. Прво драстично ја скратив косата до степен каде што може да се примети деловите каде што ми опаѓа косата (нема за што да ви е срам и да се криете... за 2 дена народот што те гледа ќе се навикне на твојот нов имиџ) после тоа користев шампон кетоконазол 2-3 недели за целосно да го одстранам првутот од скалпот и за на крај да почнам да користам Алпецин шампон против опаѓање. Со тек на времето и јас самиот се навикнав на мојот нов изглед, не мислам на опаѓањето на косата и имав изненадувачки резултати. Паѓањето на косата ми се намали (според мој проценки) за 70% и продолжив со Алпецин шампон (но сега со дупли комплекс и двоен ефект. Одстранува и првут и ја зацврстува косата). Е сега... после 9 месеци не ми ни иде на крај памет повторно да пуштам подолга коса, косата почна сама да си ја враќа густината (заради периодот пролет-лето) и ни најмалку не мислам за овој проблем!

П.С. Да напоменам дека Алпецинот само спречува интезивното паѓање на коса и не потикнува раст на косата.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Мој пример како го спречив големото паѓање на коса... Обично тоа ми се случува периодот есен-зима... некаде до крајот на Јануари!! Така веќе 3-4 години период од 4-5 месеци многу интезивно ми паѓа косата па после пролет-лето ми се стабилизира, но не во целост. Оваа есен-зима решив да пробам да го спречам ова опаѓање на коса и тоа на многу едноставен начин. Прво драстично ја скратив косата до степен каде што може да се примети деловите каде што ми опаѓа косата (нема за што да ви е срам и да се криете... за 2 дена народот што те гледа ќе се навикне на твојот нов имиџ) после тоа користев шампон кетоконазол 2-3 недели за целосно да го одстранам првутот од скалпот и за на крај да почнам да користам Алпецин шампон против опаѓање. Со тек на времето и јас самиот се навикнав на мојот нов изглед, не мислам на опаѓањето на косата и имав изненадувачки резултати. Паѓањето на косата ми се намали (според мој проценки) за 70% и продолжив со Алпецин шампон (но сега со дупли комплекс и двоен ефект. Одстранува и првут и ја зацврстува косата). Е сега... после 9 месеци не ми ни иде на крај памет повторно да пуштам подолга коса, косата почна сама да си ја враќа густината (заради периодот пролет-лето) и ни најмалку не мислам за овој проблем!

П.С. Да напоменам дека Алпецинот само спречува интезивното паѓање на коса и не потикнува раст на косата.
Од кај најде Алпецин Double Effect?

Kajgana Shop

На врв Bottom