- Член од
- 31 март 2012
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 0
Дали некој има правено третмани со ласер за стимулирање (поттикнување) на растот на косата? Дали даваат резултат и помагаат?
Dali nekoj od Vas na forumot ima iskustvo so Dr. Vais i nejzinite laserski i drugi tretmani.Јас имам одено кај доктор Вајс. Пред 3 години започнав третман и редовно го одржував цела година, имав навистина добри резултати, косата престана да ми опаѓа и почна да ми расне нова стварно сум многу задоволна... но финансиски е неиздржливо ( барем за мене беше тогаш)....на цена на преглед не се сеќавам но знам дека ми дадоја два шампони едниот 800 ден. а другиот 900 ден. кои ми траеа по 2 месеци и еднаш неделно одев по ампули кои чинеја околу 1500 денари неделно. Дека е поскапо навистина е, но стварно имаше резултати.
Pred da ima rezultati ke te odere. Ke te natera se da si prodades se od doma. A ako imas dlabok cep i zivci.....od foumot na femina.mk
Dali nekoj od Vas na forumot ima iskustvo so Dr. Vais i nejzinite laserski i drugi tretmani.
Dali navistina se delotvorni kako shto se tvrdi na forumot na femina?
Alpecin Шампон + Alpecin тоник.. или фитовал шампон + некои витаминчиња... битно да користиш тоник или лосион после миење.. шампон ко шампон нема да помогне ништо, глеј некое тониче земи си ко за почеток, ја би ти препорачал алепцин.Абе ако сте до тој степен со ласери, третмани, заеби и без коса се тера, него кога е на почетна фаза, што мислите кој шампон е најдобар т.е имате искуство и ви дал резултати?
Од кој фитовал да земам, пошо не ги знам точно кој за што е, бел, црвен или жолт?Alpecin Шампон + Alpecin тоник.. или фитовал шампон + некои витаминчиња... битно да користиш тоник или лосион после миење.. шампон ко шампон нема да помогне ништо, глеј некое тониче земи си ко за почеток, ја би ти препорачал алепцин.
Жолт.Од кој фитовал да земам, пошо не ги знам точно кој за што е, бел, црвен или жолт?
Јас имам одено кај доктор Вајс. Пред 3 години започнав третман и редовно го одржував цела година, имав навистина добри резултати, косата престана да ми опаѓа и почна да ми расне нова стварно сум многу задоволна... но финансиски е неиздржливо ( барем за мене беше тогаш)....на цена на преглед не се сеќавам но знам дека ми дадоја два шампони едниот 800 ден. а другиот 900 ден. кои ми траеа по 2 месеци и еднаш неделно одев по ампули кои чинеја околу 1500 денари неделно. Дека е поскапо навистина е, но стварно имаше резултати.
Slicni laserski tretmani primenuvaat i kaj Dr. AncevskiИ јас бев кај д-р. Ваис. И мене ми даде 2 шампони за таа цена + ампули. Освен тоа, ми препорача и терапија со ласер. Требало да ставам ампули 3 месеци, а околу 1,5-2 месеци (еднаш неделно) да правам терапија со ласер. Ставав ампули додека можев, но потоа прекинав. Терапија со ласер не применив. Не бев запозната со неа, а освен тоа и скапо ми беше (1 третман неделно чини 2200 денари). Ампулите беа 5 во едно пакување за 5 дена. Ако човек не е од Скопје, му се наметнува + трошок за превоз, што не е за занемарување (особено ако е невработен).Навистина е многу скапо ама како што реков имаше резултат. Од кога почнав со третманот првите резултати ги забележав по 3-4 месеци кога престана она обемно опаѓање на косата, а после 6 месеци се забележа и поттикнување на раст на нови влакна. Јас го прекинав третманот по една година кога ми рекоја дека третманот е успешен и треба да го сменам со нов поблаг третман (од финансиски причини престанав). Ласерска терапија не правев затоа што беше многу скапо, инаку сигурно резултатите би се појавиле многу порано (како што рекоа од Др Ваис).