Роналдо vs Меси

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Aбе и 2010, реално Снајдер требаше да земе, ама Меси со 55-56 гола дадени ја доби Златната топка. По таа логика, годинава со повеќе од 70 гола, има уште поголема причина да ја добие, освен ако Роналдо не ги реши Шпанија и Германија...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Роналдо е најкомплетен играч на денешницава,и ако споредувате кој е подобар тогаш одговорот е во Роналдо али ако гледате по тимски тогаш тоа е Меси.
Според мене Роналдо е подобар од Меси бидејки шутира со двете нозе,има подобра игра со глава,има појак шут од дистанца,побрз е,едноставно ги има сите карактерситки за најдобар играч,додека Меси е малце по друг играч он знае да влезе во средина да направи акција да помине играч и од блиску да даде гол,башка секад сум рекол дека Меси има огормна среќа што игра во тим како Барса со изворендни техничари,и затоа се покажува толку јак.Ајде кажете што направил Меси со Аргентина ,па човекот на светското ни еден гол не даде а беше во група со Грција,Кореја и уште една не ми текнува,исто и на Копа Америка слабо се покажа бидејки испаднаа од Уругвај.Тоа е реалноста,Меси е јак со повеќе поквалитетени играчи до него како Чави и Иниеста,додека еве го Роналдо полека се покажува и во репрезентација како лидер,иначе фан сум на Интер само реално си кажувам кој е најдобар !

B

BooBojan

Гостин
Моментално во фудбалот најспоредувани играчи еден со друг.НАЈДОБРИ.
Но не се баш исти профил,а тоа дека лидери и во тимовите и репрезентациите е факт.
Сите фанови на Челзи,Арсенал,Ливерпул заради комплекси од ЦР7 ќе велат дека Меси е најдобар.Додека оние од Реал некои на Јунајтед,па и фанови на некои други тимови ке кажат дека ЦР7 е најдобар.
Искрено точно е дека Роналдо,има посилен шут од Меси од далечина,но која фајда кога тоа според мене не му е предност.Роналдо шутира од 30 метри,додека Меси ја зема топката дрибла 2-3играчи,и шутира од 20 метри и постигнува гол.Со глава Роналдо е подобар повисок,поголем скок има од Меси и доста значајни голови и во Реал и Јунајтед ги има дадено со глава,ама и Меси во финалето во лш против Јунајтед даде гол со глава покрај Видич и Фердинанд.
И само едно уште не ми е јасно како Меси толку лесно може да ги прави тие работи кои им ги прави на противниците едноставно уметник е.
А во репрезентација,се знае цела Португалија ке игра за Роналдо,додека во Аргенитна секогаш има по некоја ѕвезда од сенка која се форсира,за разлика од Меси.Едноставно според мене.
РОНАЛДО=МЕСИ

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Тешко е да се каже кој е подобар. Но ја повеќе сакам да го гледам Роналдо од Меси. Меси игра во тим со најдобрите играчи од средниот ред и добива повеќе шанси за да постигне гол. Исто така мислам дека Меси не би бил толку добар во Премиер Лигата...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Aбе и 2010, реално Снајдер требаше да земе, ама Меси со 55-56 гола дадени ја доби Златната топка. По таа логика, годинава со повеќе од 70 гола, има уште поголема причина да ја добие, освен ако Роналдо не ги реши Шпанија и Германија...
епа по таа логика лани Роналдо требаше да земе... али не барајте логика у Златната Топка...

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Прво,нит сакам,а нит пак сум ги споредил овие двајца досега,од проста причина што прво се различен тип на играчи,второ не е благодарно на еден да му се доделит титула НАЈДОБАР.Сепак,прочитав погоре нешто за играта на Роналдо,за неговиот стил поконкретно.

За некој глуп аргумент,за мене логичен.Кој гледаше ПЛ на МТВ,ќе се согласит со мене.Тоаш уше не беше толку развиен интернетов по куќиве,не се знаеа трансфериве уше пред да бидет напраени.Излезе типче со ред заби,ред ништо, шишка плава до колена,184 см висок,и едвај 20 кила на него.Петле.....кое за 15 минути,изнуди пенал,напрај 5 дриблинзи кој никој дотоаш ѓи немаше видено,извоза супер велеслалом 2-3 пати низ цела одбрана,и никоаш појке не почна од клупа.Е то беше Роналдо,мој драги господа.Ако некој беше поим за дриблер,техничар,асистент,то беше роналдо во првите 2 сезони во Манчестер.На 18 години праеше работи,шо го креваја цел ОЛД ТРАФОРД на нозе.Така да муабетите дека Роналдо не бил талент,ами производ на вежби и тренинзи,паѓет во вода.Сепак,после тие 2 години,Роналдо наеднаш фрли снага,килажа,мускулна маса пред се.....за да стигнит до фаза денешна кај шо е всушност,робоот,машина,физикус од учебници.Денеска,неговата игра се базират мн појке на физичка сила,кондиција,експлозивност,одколку на талент,и техника.А тврдам,(реков дека немат да ѓи споредвам,ама ај..),роналдо имаше мн појке техника од Меси ко почвеше.Ама,во името на силата,кондицијата,издржливоста,од тој талент остана уште онолку колку да не е бос.Смешно ми е ко ќе речит некој денеска дека Роналдо имал подобра техника од Меси,па и од Иниеста.Роналдо имат одлучност,инает, и супериорно тело во однос на другите,шо прајт да изгледат ко авион покрај нив,а и му гарантират кариера на високо ниво до 36 години,минимум :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Messi da otide vo Angija kje se izgubi. Vo Argentina gi nema Xavi i Iniesta i op.... se gubi.. Ronaldo gazeshe u United, gazi u Real... gazi u Portugal... ne mu treba nikoj, nezavisen e... Ima bolje igra so glava od messi, bolje slobodni shutira, pobrz e.... E sea normalno degencheto Platini ima simpatii kon Messi i Barcelona i zlatnata topka vo 2010 namesto kaj Snajder ili Milito zavrshi kaj Leo. Cristiano definitivno..

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
епа по таа логика лани Роналдо требаше да земе... али не барајте логика у Златната Топка...
Па знаеш дека гласаат селектори, капитени и новинари. Крај краева, исто поени донесува глас и од селекторот на Португалија како и од селекторот на Џибути. Меси е сигурно најомилениот фудбалер во светот, така да очекувам пак да ја земе Златната Топка и да има пак плачење како не ја заслужил, иако оваа сезона ја имаше најдобрата индивидуална сезона ever на еден фудбалер.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Па нели додека земаа играчи на Барса, викавте дека тоа е заради тоа што освојувале титули? А што зеде Барса сезонава? Куп? Е браво. Абе не златна топка, златна куќа нека му изградат зошто знаем дека и годинава ќе земе свекако. Чим еден Снајдер или Милито што освоија све што е можно не добија златна топка, не ни очекуем годинава да добие некој друг. Добро се изјасни, Меси е омилен кај селекторите и поголем дел од играчите - капитените, затоа и толку лесно доаѓа до златната топка.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Меси е омилен кај селекторите и поголем дел од играчите - капитените, затоа и толку лесно доаѓа до златната топка.
Сигурно не е омилен дека е многу убав :icon_lol:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Па знаеш дека гласаат селектори, капитени и новинари. Крај краева, исто поени донесува глас и од селекторот на Португалија како и од селекторот на Џибути. Меси е сигурно најомилениот фудбалер во светот, така да очекувам пак да ја земе Златната Топка и да има пак плачење како не ја заслужил, иако оваа сезона ја имаше најдобрата индивидуална сезона ever на еден фудбалер.
Па да де, субјективна награда е Златната Топка. Постот го пишав како споредба на тоа дека Меси требало да ја добие оти имал најмногу голови.

И покрај тоа што гласаат многумина, треба да се има некој критериум изградено кој ќе им наметнува делумно како би гласале. Дали ќе бидат тоа индивидуалните бројки или уделот во тимот, бројот на титули... малку да се потстреди, оти така е хаос.

Вака секоја година ќе биде препирање кој и зошто, и според каков критериум заслужил.

Реално годинава, доколку Португалија стигне до финале, Роналдо ќе ја заслужи целосно наградата. А во споредба со Меси веќе и ја заслужува, во тој директен дуел мислам дека е глупаво да му се даде наградата на Меси пак.

Инаку искрено, доколку Португалија отпадне, а шампион биде некој од другиве три репрезентации, ја би им ја дал наградата на Пирло, Иниеста/Алонсо, Лам/Гомез во зависност од тоа кој ќе биде шампион.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.243
Поени од реакции
8.149
Messi da otide vo Angija kje se izgubi. Vo Argentina gi nema Xavi i Iniesta i op.... se gubi.. Ronaldo gazeshe u United, gazi u Real... gazi u Portugal... ne mu treba nikoj, nezavisen e... Ima bolje igra so glava od messi, bolje slobodni shutira, pobrz e.... E sea normalno degencheto Platini ima simpatii kon Messi i Barcelona i zlatnata topka vo 2010 namesto kaj Snajder ili Milito zavrshi kaj Leo. Cristiano definitivno..
И да сака, Платини неможе да влијае на гласовите на селекторите и капитените на земјите членки на ФИФА. Тие се факторот кој одлучува кој ќе ја добие Златната топка.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
E sea normalno degencheto Platini ima simpatii kon Messi i Barcelona i zlatnata topka vo 2010 namesto kaj Snajder ili Milito zavrshi kaj Leo.
За ова си во право до некаде, но и наградата за најдобар напаѓач во ЛШ таа сезона ја зема Милито, а требаше Меси кој имаше најмногу голови.

Kajgana Shop

На врв Bottom