Роналдо vs Меси

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Кога ќе ми текне играч ко Раул ја нема освоено златната топка ми иде да си пукам у колено... но што е тука е.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Кога ќе ми текне играч ко Раул ја нема освоено златната топка ми иде да си пукам у колено... но што е тука е.
Абе секогаш имало подобри од него, не дека го омаловажувам напротив имам голем респект за Раул ама за ова работа не можеш да кажеш дека Раул заслужил пред Анри кој исто така кога играше за Арсенал беше многу блиску да освои ама кој е крив што во тоа време играа и Зидан и Роналдињо па остана само втор.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.373
Поени од реакции
5.466
Меси !!!
Нема дилема тука, нов рекорд оваа сезона во постигнати голови !!! :vozbud:

По машки игра Меси, не е како пе*ерчето на секој мал контакт се прпелка на трева како покосен...

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Абе секогаш имало подобри од него, не дека го омаловажувам напротив имам голем респект за Раул ама за ова работа не можеш да кажеш дека Раул заслужил пред Анри кој исто така кога играше за Арсенал беше многу блиску да освои ама кој е крив што во тоа време играа и Зидан и Роналдињо па остана само втор.
Па збор беше рекорди,титули...што ти ја знам...на 17 години титули освоени...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Полно фудбалери ќе се пензионираат/пензионираа без оваа награда, неправедно ама тоа е.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
епа по таа логика лани Роналдо требаше да земе... али не барајте логика у Златната Топка...
Ronaldo zasluzuva godinava fakt, ama muabetot mi e koga 2010 zema Mesi, so mnogu pomalku golovi, godinava bi bilo ,,pozasluzeno''....

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Полно фудбалери ќе се пензионираат/пензионираа без оваа награда, неправедно ама тоа е.
Воопшто не е неправедно според мене. Секоја чест за нивната големина ама ова покажува дека имало и поголеми од нив, значи само најдобрите го освојуваат!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Хи хи хи, Платини ја симпатишал Барса па затоа Меси ја добивал Златната Топка...:pos:
Абе каков пуст Платини, Платини е само маска, масоните у последниве 20 години ја симпатишаат Барса па затоа овие освоија толку многу титули, и затоа Меси три пати по ред ја лапа Златната Топка...Хихи, така е. :D

Шала на страна, само некој напатен хардкор хејтер може да го мисли ова погоре, се знае бе луѓе кој се гласа за освојување на Златната Топка.

И ако не се лажам Златната Топка е индивидуална награда а не екипна, само треба малце овие што ја доделуваат убаво да го прецизираат тоа за да нема забуни, иако у глобала е јасно и мислам дека има неколку точки кои се како " упатство " за тоа што највеќе влијаат за некој фудбалер истата да ја добие...

Кога сме веќе кај златната топка, незнам само што Роналдо покажа повеќе сезонава од Меси, зашто гледам некои фанови на Реал тоа го потенцираат па искрено ме занима што тоа повеќе покажа Роналдо од Меси сезонава ?

Иначе у глобала знам што ќе ми одговорат, освоиле Ла лига, плус у директен дуел со Барса Роналдо постигнал еден гол, бла бла бла....Па Барса не ли освои Супер куп на Шпанија во директен дуел со Реал ? Меси не ли ве збрлаве на тие две утакмици со голиви на двете..? Барса не ли освои Супер куп на Европа и Светско клупско, не ли го елиминираше Реал у директен дуел у купот, не ли го освои истиот подоцна ? Не ли ве тепаше сезонава три пати ?

Значи со ништо Роналдо не беше сезонава подобар од Меси.

Не викам дека нема шанси Роналдо да ја лапне Златната топка, али за да дојде до неа ќе треба Роналдо минимум да ја одведе Португалија у финале, а богами и да се покаже таму, иначе не, јок, нема шанси да му ја земе златната топка во најдобрата индивидуална сезона на Меси, како и во најдобрата индивидуална сезона евер у фудбалот, проследена со 73 гола, 28 асистенции и 4 титули, сето тоа на клупски план.

А за кој е подобар, нема што да зборам, не сум многу релевантен, има огромен број на релевантни луге, што експерти, што аналитичари, што фудбалски легенди, што легендарни тренери... кои јасно и гласно кажуваат " кој е кој " моментално у фудбалот.

епа по таа логика лани Роналдо требаше да земе... али не барајте логика у Златната Топка...
Не ти чини логиката. :D Па и лани Меси вкупно имаше повеќе голови и каде каде повеќе асистенции од Роналдо. И плус на тоа ако се додаде ЛШ и Ла Лига, однак и повеќе од заслужено беше.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Иначе у глобала знам што ќе ми одговорат, освоиле Ла лига, плус у директен дуел со Барса Роналдо постигнал еден гол, бла бла бла....Па Барса не ли освои Супер куп на Шпанија во директен дуел со Реал ? Меси не ли ве збрлаве на тие две утакмици со голиви на двете..? Барса не ли освои Супер куп на Европа и Светско клупско, не ли го елиминираше Реал у директен дуел у купот, не ли го освои истиот подоцна ? Не ли ве тепаше сезонава три пати ?
2012 godina sme, ne 2011.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
2012 godina sme, ne 2011.
А што, зар цела сезона се рачуна само во 2012 година ? Ондак дај да им ги избришеме головите и на двајцата што ги постигнуваа у 2011...:ROFLMAO:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
А што, зар цела сезона се рачуна само во 2012 година ? Ондак дај да им ги избришеме головите и на двајцата што ги постигнуваа у 2011...:ROFLMAO:
The "Ballon d'Or", literally translated as "the golden ball" and often referred to as the European Footballer of the Year award, was an annual association football award. It was presented to the player who has been voted to have performed the best over the previous calendar year.

Не знам што не ти е јасно, тоа што ти го наброја дека Меси го освоил, го освои минатата година...

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Меси е ЅВЕР!
Роналдо е педер, кретен, морон, арогантно копиле итн..

Kajgana Shop

На врв Bottom