Прво,нит сакам,а нит пак сум ги споредил овие двајца досега,од проста причина што прво се различен тип на играчи,второ не е благодарно на еден да му се доделит титула НАЈДОБАР.Сепак,прочитав погоре нешто за играта на Роналдо,за неговиот стил поконкретно.
За некој глуп аргумент,за мене логичен.Кој гледаше ПЛ на МТВ,ќе се согласит со мене.Тоаш уше не беше толку развиен интернетов по куќиве,не се знаеа трансфериве уше пред да бидет напраени.Излезе типче со ред заби,ред ништо, шишка плава до колена,184 см висок,и едвај 20 кила на него.Петле.....кое за 15 минути,изнуди пенал,напрај 5 дриблинзи кој никој дотоаш ѓи немаше видено,извоза супер велеслалом 2-3 пати низ цела одбрана,и никоаш појке не почна од клупа.Е то беше Роналдо,мој драги господа.Ако некој беше поим за дриблер,техничар,асистент,то беше роналдо во првите 2 сезони во Манчестер.На 18 години праеше работи,шо го креваја цел ОЛД ТРАФОРД на нозе.Така да муабетите дека Роналдо не бил талент,ами производ на вежби и тренинзи,паѓет во вода.Сепак,после тие 2 години,Роналдо наеднаш фрли снага,килажа,мускулна маса пред се.....за да стигнит до фаза денешна кај шо е всушност,робоот,машина,физикус од учебници.Денеска,неговата игра се базират мн појке на физичка сила,кондиција,експлозивност,одколку на талент,и техника.А тврдам,(реков дека немат да ѓи споредвам,ама ај..),роналдо имаше мн појке техника од Меси ко почвеше.Ама,во името на силата,кондицијата,издржливоста,од тој талент остана уште онолку колку да не е бос.Смешно ми е ко ќе речит некој денеска дека Роналдо имал подобра техника од Меси,па и од Иниеста.Роналдо имат одлучност,инает, и
супериорно тело во однос на другите,шо прајт да изгледат ко авион покрај нив,а и му гарантират кариера на високо ниво до 36 години,минимум
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)