Рок музика и рокерски бендови

Член од
27 мај 2006
Мислења
74
Поени од реакции
1
Ha!!!

Epa luge redno bese i ja da pisam na temava,inaku...rok apsolutno si obozavam -prakticno izrasnav so nego,ali sea sum si metalcuga(i toa najgolem % death...)znaci sto slusam?ke pocnam od naj legendite:
Led Zeppelin,Dire Straits,Deep Purple,AC/DC,paaa black sabath,Billy Idol...
edinstvenite PINK FLOYD,Sex Pistols....
pa da ne zabraam G'n'R,Aerosmith....
sledat od taka pobliskive prostori:
Riblja Corba,Prljavo Kazaliste,Bjelo Dugme,Parni Valjak,Crvena jabuka,Divlje Jagode,Zabranjeno pusenje,Elektricni Orgazam........
eeee sea ne zamerujte ako bendovive se po malce nepodredeni ali ke pisuem kako mi teknuvaat znaci:THE DOORS,RHCP,Guano Apes,Korn,S.O.A.D,Audioslave,Metallica,machine)\head,skid row,slipknot(veke ne tolku),sledat:Rage against the machine,Rammstain,megadeth,antHrax,Slayer,Dream theater,pANTERA,opeth,Soul Fly,nILE,CANNIBAL CORPSE:music3: !!!
I veke ne mi teknuva,ama znam deka pola ne gi napisav,jebi ga toa e......:icon_lol:

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
E.T. напиша:
Epa luge redno bese i ja da pisam na temava,inaku...rok apsolutno si obozavam -prakticno izrasnav so nego,ali sea sum si po metalot(i toa najgolem % death...)znaci sto slusam?ke pocnam od naj legendite:
Led Zeppelin,Dire Straits,Deep Purple,AC/DC,paaa black sabath,Billy Idol...
edinstvenite PINK FLOYD,Sex Pistols....
pa da ne zabraam G'n'R,Aerosmith....
sledat od taka pobliskive prostori:
Riblja Corba,Prljavo Kazaliste,Bjelo Dugme,Parni Valjak,Crvena jabuka,Divlje Jagode,Zabranjeno pusenje,Elektricni Orgazam........
eeee sea ne zamerujte ako bendovive se po malce nepodredeni ali ke pisuem kako mi teknuvaat znaci:THE DOORS,RHCP,Guano Apes,Korn,S.O.A.D,Audioslave,Metallica,machine)\head,skid row,slipknot(veke ne tolku),sledat:Rage against the machine,Rammstain,megadeth,antrax,Slayer,Dream theater,opeth,Soul Fly,nILE,CANNIBAL CORPSE:music3: !!!
I veke ne mi teknuva,ama znam deka pola ne gi napisav,jebi ga toa e......:icon_lol:

Site so gi nabroja gi obozavam isto kako jas da sum gi nabrojala i taka me mrzi!Extra se!Za mene samo rok muzikata ima smisla mislam deka poveketo se soglasuvaat so toa, neli?

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
elen4e_bonjovi напиша:
Site so gi nabroja gi obozavam isto kako jas da sum gi nabrojala i taka me mrzi!Extra se!Za mene samo rok muzikata ima smisla mislam deka poveketo se soglasuvaat so toa, neli?
Da, i ja slusam rok, ama glupa ti e izjavata. Muzikata e umetnost i nacin na izjavuvanje na custvata, a ne nesto sto treba da se deli na pravci i stilovi...

J

Johnny Stulic

Гостин
mi trgna deneska so ex-yu
Partibrejkers,atomsko skloniste,psihomodopop,osmi putnik,let 3,k.b.o,lacni franc,pankrti,paraf,kud idijoti,sarlo akrobata,bulduzer,kerber,haustor,ekv

eve i edna molba ako ima nekoj nesto od paraf neka prati mizi i linkce mi se zaebaja kasetite a na cd gi neam

eve i edna mala provokacija za lou weed:):wink:
einsturzente neubaten blixa berget-sturci taka bi mu doslo vo prevod lou?

i ovie si vikam mu se omileni rammstain aj i za tebe imenjako Lou Reed

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Johnny Stulic напиша:
eve i edna mala provokacija za lou weed:):wink:
einsturzente neubaten blixa berget-sturci taka bi mu doslo vo prevod lou?

i ovie si vikam mu se omileni rammstain aj i za tebe imenjako Lou Reed

einstuerzende neubauten - nova zgrada u pad......:bip:

Член од
15 јуни 2006
Мислења
433
Поени од реакции
3
abe RAMMSTEIN se caroj batinja WE ARE LIVING IN AMERICA,angel OPOPOPOP ZAKON SE

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Dedicated for life... Чистокрвни македончиња... Супер музика ај ја да остаам линк и да не тупам... www.dedicatedforlife.com

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
JA SLUSAM ROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCK:music3:

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
BliND напиша:
Dedicated for life... Чистокрвни македончиња... Супер музика ај ја да остаам линк и да не тупам... www.dedicatedforlife.com
Нат бед, нат бед:pishtoldz

http://whitewhale.ca/label/audio-video/
Сензационална ствар, ја слушнав пред едно две недели на 3WK Underground Radio, и одтогаш се утепав барајки ја песнава..линк само за љубители на Snow Patrol, The Appleseed Cast, Radiohead...амбиентов у песнава ме подсети на времето од пред 15-сетина години коа у Куманово се слушаше квалитетна музика, American Music Club, Pale Saints, Ride, Mudhoney, Joy Division, Levitation...

ПС. Обавезно да го набавите "Rather Ripped" od Sonic Youth, албумот е хаос!!
ППС не ја симнувајте Airwaves, обична поп-песничка за разлика од In Frustration!

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
e da rammstein se edni od najdobrite muzicki rokerski grupi....

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Редно е да напишам неколку реченици за...

...еден од највлијателните рок бендови на сите времиња, неповторливите Afghan Whigs. Пошто цела ноќ ги пуштав наизменично нивните 4 албума што ги имам, на крај ми текна да побарам што има за нив на интернет, и го најдов овој феноменален текст http://www.mutelibtech.com/mute/awhigs/awhigs.htm (за жал на анлиски) кој што најдобро ја презентира кариерата на бендот на еден од најхаризматичните фронтмени на сите времиња. Инспирирани од бендовите како The Replacements i Dinosaur Jr.. Afghan Whigs останаа запаметени како бенд што свиреше единствена, уникатна музика со многу стил, шарм, текстови преполни со емоции, бес, но и духовити како на пример на легендарната Be Sweet коа Gregg Dulli пее "Ladies let me tell you about myself/I've got a dick for a brain/And my brain is gonna sell my ass to you." Текстов е очигледно напишан од близок пријател на Dulli, полн со факти, познати и непознати за нас обични смртници кои што у тоа време живеевме у херметички затворениот Балкан. (на пример ни ја не знаев дека името на бендот го земале од некоја си банда мотористи од Флорида.:pishtoldz ). Ако ви се допадне текстот и посакате да слушнете некој "хајлајт" од бендов, јавете се, ке напраиме нешо:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom