У принцип, Линкин не се нешто посебно, али се добри музичари, уживо се добри освен што пеачот фалшира до бесвест..да бидам искрен, без обзир на тоа каков вид на музика ке прокламира, ги респектирам бендови кои тоа што го прават, го прават на најдобар можен начин. Добар пример се Papa Roach, за нив се скарав со некои членови на Багра своевремено за кои што Papa се MTV бенд, додека за мене "Getting Away With Murder" беше убедливо најбољи комерцијален албум таа година:pishtoldz
Е сеа да се навратам само уште еднаш на приказната за Ред Хот. Прост пример...одиш 7-8 години у некоја си "low maintenance" сендвичара кај што сендвичите се одлични (за твој вкус) се додека сендвичарата не проработи "турбо",залудно е да очекуваш дека квалитетот на сендвичот ке биде ист у "мас продукција" со квалитетот на бургерот заради кој си ја засакал сендвичарата, не ли? Зарем ке кажеме дека Стинг праи добри песни како порано коа беше у Полис? Или примерот со Фил Колинс? Или Ричард Ашкрофт од The Verve? Не сум јас против комерцијала,него сум против да зарад прибирање на фанови ке ја смениш својата музика...фановите треба да се прилагодуваат на бендот, ако се вистинските фанови (пак примерот со Рејдиохед), а не бендот да ја прилагодува музиката за широките маси. Абе ми се иде да пукнам од смеа коа ке видам на некој shareware сајт како чоекот има албум од Ред Хот, и албуми од Бритни, Пинк, Роби Вилијамс, некојси Бубле и остали пиздарии...на крај мислам дека овде на темава сите ги сакаме истите работи, само некој ги сака Ред Хот више, некој мање