Рок музика и рокерски бендови

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Jas slusam rok i mi se dopaga ali poveke gi sakam pop-rok pesnitw odnosno komercijalniot rok iako znam deka tie sto sakaat epten rok ne gi cenat takvite pesni.A hard-rok,ili veke nesto sto lici na metal ne mi se dopaga mnogu iako ima i isklucoci.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
RADIOHEAD LIVE IN COPENHAGEN!

Фанови на Рејдиохед, одма кликн на линков и симнете се што ке стигнете! Концертов е одржан пред 4 дена у Копенхаген,и снимката е доста добра (пиратска нормално!)..нешто ФЕНОМЕНАЛНО!! Има и песни од нов албум...уживајте!
http://www.sandiegoserenade.com/2006/05/radiohead_tickets.html

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
не викам никаде да гил класифицираш како добри. Онака чисто информативно ме интересираше.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
У принцип, Линкин не се нешто посебно, али се добри музичари, уживо се добри освен што пеачот фалшира до бесвест..да бидам искрен, без обзир на тоа каков вид на музика ке прокламира, ги респектирам бендови кои тоа што го прават, го прават на најдобар можен начин. Добар пример се Papa Roach, за нив се скарав со некои членови на Багра своевремено за кои што Papa се MTV бенд, додека за мене "Getting Away With Murder" беше убедливо најбољи комерцијален албум таа година:pishtoldz
Е сеа да се навратам само уште еднаш на приказната за Ред Хот. Прост пример...одиш 7-8 години у некоја си "low maintenance" сендвичара кај што сендвичите се одлични (за твој вкус) се додека сендвичарата не проработи "турбо",залудно е да очекуваш дека квалитетот на сендвичот ке биде ист у "мас продукција" со квалитетот на бургерот заради кој си ја засакал сендвичарата, не ли? Зарем ке кажеме дека Стинг праи добри песни како порано коа беше у Полис? Или примерот со Фил Колинс? Или Ричард Ашкрофт од The Verve? Не сум јас против комерцијала,него сум против да зарад прибирање на фанови ке ја смениш својата музика...фановите треба да се прилагодуваат на бендот, ако се вистинските фанови (пак примерот со Рејдиохед), а не бендот да ја прилагодува музиката за широките маси. Абе ми се иде да пукнам од смеа коа ке видам на некој shareware сајт како чоекот има албум од Ред Хот, и албуми од Бритни, Пинк, Роби Вилијамс, некојси Бубле и остали пиздарии...на крај мислам дека овде на темава сите ги сакаме истите работи, само некој ги сака Ред Хот више, некој мање:icon_lol:

Xokaido

WaRrIoR_FoR_Life
Член од
5 април 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Rok - LIFE Gi obozavam , abe mnogu se sega treba site da gi nabrojuvam eve na primer Deep Purple, Guns N Roses, mnogu se aj dosta da nabrojuvam

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
пост што морав да го коментирам и заслужува внимание

Gravity Grave напиша:
Е сеа да се навратам само уште еднаш на приказната за Ред Хот. Прост пример...одиш 7-8 години у некоја си "low maintenance" сендвичара кај што сендвичите се одлични (за твој вкус) се додека сендвичарата не проработи "турбо",залудно е да очекуваш дека квалитетот на сендвичот ке биде ист у "мас продукција" со квалитетот на бургерот заради кој си ја засакал сендвичарата, не ли?[/Gravity Grave]

фундаментална разлика. Тука правиме збор за музика односно уметност а не за продукт. Достоевски како стареел пишувал се подобри и подобри дела.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
Gravity Grave напиша:
Абе ми се иде да пукнам од смеа коа ке видам на некој shareware сајт како чоекот има албум од Ред Хот, и албуми од Бритни, Пинк, Роби Вилијамс, некојси Бубле и остали пиздарии...на крај мислам дека овде на темава сите ги сакаме истите работи, само некој ги сака Ред Хот више, некој мање:icon_lol:
Да и мене ми е смешно ама не го онедобрувам тоа и јас слушам пример нешто елктроника и кај мене можеш да најдеш во цедињата Лед Цепелин, Дорс, Офспринг и Орбитал, Армин Ван Бурен итн

Член од
9 мај 2006
Мислења
144
Поени од реакции
0
рокот е најболе музика досега што сум ја слушал а најболе се Aerosmith,G'n'r,Nirvana,Deep purple,Green day и др.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Sussaro напиша:
фундаментална разлика. Тука правиме збор за музика односно уметност а не за продукт. Достоевски како стареел пишувал се подобри и подобри дела.
Не знам, не е дека не си у право, али ми се чини дека наскоро сите тие набројани артисти/музичари ке може да очекуваме да се продаваат у Топ Шоп заедно со некакви си летачки усисивачи и соларни печки и радијатори...трката за се поголемии тиражи ја убива движечката сила на секој уметник,не да се изрази самиот себе преку тоа што го создава, туку да ги задоволи потребите на широките маси...што мислиш уште колку домови у бивша Ју уште имаат стомак елиминатор, или оној појас што демек исправал кичма?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Gravity Grave напиша:
Не знам, не е дека не си у право, али ми се чини дека наскоро сите тие набројани артисти/музичари ке може да очекуваме да се продаваат у Топ Шоп заедно со некакви си летачки усисивачи и соларни печки и радијатори...трката за се поголемии тиражи ја убива движечката сила на секој уметник,не да се изрази самиот себе преку тоа што го создава, туку да ги задоволи потребите на широките маси...што мислиш уште колку домови у бивша Ју уште имаат стомак елиминатор, или оној појас што демек исправал кичма?
Дечки, муабетов....:)
Ја не би се бунела на кој начин доаѓам до нечија музика, се додека истиот успева да најде ефективен добар начин да ја направи достапна на фановите...

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Кој знае да ли има фанови на Interpol тука? Ако има, онда сигурно сте ги слушнале и феноменалните Британци Editors. На линков ја најдов B-side "Head in a bag" која што е сигурно најбоља ствар што ја слушнав оваа година...без конкуренција! И стварно не ми е јасно како момците не ја поместија на албумот "The Back Room"?! У свак случај, обавезен даунлоуд на "Head in a bag", i na "You have killed me" од Morrissey, негов најнов сингл...одвај чекам да го глеам на Егзит годинава!! И двете траки се у долен дел на страницата..
http://www.ampcamp.com/mp3_of_the_day.php?osCsid=f4415d2b2797cdd8f474fd8c7c122ee6

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
novata pesna na Morrissey e ekstra

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Гижо напиша:
novata pesna na Morrissey e ekstra
Да,да, одлична ствар, одвај чекам да почне Егзит, Кардиганс, Франц Фердинанд, Сузан Вега, The Cult,Дарквуд Даб, итд, све респектабилни имиња, али Морисеј ми е идол уште од 80-тите коа брљавевме као клинци у Куманово по Смитс:icon_lol: Ваљда ке има нешто и од Смитс на репортоар:mist:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
na vh1 gi davaa u rubrikata then and now, stvarno bese ekstra

i na exit bi trebalo da bide dobro, ama prosla godina pominaa slayer,

steta

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Гижо напиша:
i na exit bi trebalo da bide dobro..
Требаше и Роберт Плант да дојде, али ми се чини дека го откажал и Пепси Зигет у Будимпешта, главно Били Ајдол ке дојде хахаха...немав појма дека уште свири и он, The Culт, па и Dog Eat Dog !?
BTW, Србите имаат два екстра бенда што исто не треба да се пропуштат, за Дарквуд Даб веројатно веќе сите знаат, тука се и Eyesburn...одличен бенд!

Kajgana Shop

На врв Bottom