Рок музика и рокерски бендови

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Може би требало ова да го постирам у друг топик, ама не сум сигурен дека ке стигне до вистинските *јузери*. Нешто за љубителите на Pearl Jam, албум со истоимен наслов искача на втори мај, а на линков може да симнете уште една ствар после веќе познатата World Wide Suicide...траката се вика Unemployable, и звучи одлично за разлика од спомнатиов прв сингл.
http://takethemusicandrun.blogspot.com/2006_04_01_takethemusicandrun_archive.html

На блогов има уше неколку одлични мп3-ци, со општепознатите Депеш Мод, тука се и Clap Your Hands Say Yeah, Yeah Yeah Yeahs, и синглови на Radiohead.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.180
Поени од реакции
25.998
Gravity Grave напиша:
Што знам, као што реков One Hot Minute ми беше толку добар албум со Dave Navarro како гитарист да и ден денес ми е сигурно еден од 10 најдобри албума на сите времиња! Со Калифорникација некако загубија компас, се свртеа кон тотална комерцијала и добија многу нови фанови *претежно тинејџери*, но ги загубија оние старите тврдокорни фанатици како мене...но ват а хел, шоу маст го он!
dobro de aman. Ne me sfakjaj pogresno ama zosto a nekoja grupa stane popularna odma gi negirate. Eve gi gledam elektrondziive a nekoj di jey stane popularen odma ne go slusaat. Sho ima vrska ako gleash taka slusaj go Blood Sugar Sex Magic od tamu ima pomalce pesni nego li od 1 hot minute. Stanale komercijala e dobro de aj sea samo Megadeath ili Bad Religion da slusame i da se falime deka sme pravi rokeri.

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Ред Хот се без сомнеж еден од најголемите бендови на денешницава, со или без мене како фан. Толку околу негирање. Не сум фан после One Hot Minute зашто она што го слушнав на двата последователни албума не е тоа поради што ги закав у 80-тите години. Сакаш да кажеш дека РЕМ се исти пред и после Green? У секое време пре би ги пуштил Ages of you, Welcome to the occupation, Driver 8 или West of fields од поновите Lotus, Imitation of Life или Leaving New York. А ти?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Јее рифреш на темава.
Gravity, не најдоф ништо од Рејдиохед на сајтот?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Gravity Grave напиша:
Ред Хот се без сомнеж еден од најголемите бендови на денешницава, со или без мене како фан. Толку околу негирање. Не сум фан после One Hot Minute зашто она што го слушнав на двата последователни албума не е тоа поради што ги закав у 80-тите години. Сакаш да кажеш дека РЕМ се исти пред и после Green? У секое време пре би ги пуштил Ages of you, Welcome to the occupation, Driver 8 или West of fields од поновите Lotus, Imitation of Life или Leaving New York. А ти?

the great beyond супер песна

Член од
28 април 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
sekoja 4est na tool, ama monstrumite se tolku pametni pa uspevaat na sekoj mozen na4in da ni gi isperat mozo4injata. Ako kvalitetno ja oseti6 esencijata na nivnite tekstovi, definitivno ke naide6 na poraka od niv do tebe:" pa krajno vreme be6e da ti tekne deka treba da ja ispie6 samo muzikata pa da si napravi6 svoja prikazna!", zatoa 6to nivnata bolna psiha ke stane tvoja prokleta realnost

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Goddess of Chaos напиша:
Јее рифреш на темава.
Gravity, не најдоф ништо од Рејдиохед на сајтот?
За жал на "Take the music and run" ja бришат архивата на претходни постови, штета имаше интересни траки, али ако сакаш некои ретки траки од Radiohead, може ке те заинтересира овој блог...не се замарај со How i made my millions i Sound of orgy, али Kinetic е навистина феноменална ствар, и чудно е што не ја пикнаа на некој албум до сега...Banana Co е исто одлична ствар..
http://stagehymns.blogspot.com/2006/04/radiohead-and-myspace-together-at-last.html

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Еве уше еден занимлив пост овој пат од download.com (spyware free!) за еден од *за мене!* најпотентните indie бендови од УС. Calexico се спој на два мултиталентирани музичари од Таксон, Аризона, бивши членови на Giant Sand. Joey Burns и JOhn Convertino се стални членови на бендот, додека останатите стално се менуваат. На 11 април излезе нивниот најнов албум "Garden Ruin" со кој што Calexico планира да се издигне од култниот статус на бендот, и освои што поише фанови ширум планетава. Како да се опише нивната музика? Аmericana? Alternative Country? Indie? Calexico има уникатен потпис на својата музика, разноразни гитари, труби, перфектни композиции, несекојдневни текстови...едно е сигурно, Calexico или ги сакаш, или ги мразиш, на нивната музика досега никој не останал рамнодушен. За жал на линков само првата ствар е од "Garden Ruin", останатите се од нивните постари албуми. Задните две траки не ги препорачувам за симнување, но затоа ако ги најдете следниве траки, а ви се допадна она што го слушнавте претходно, симнете "Quattro","Sonic Wind", "Alone Again Or", " All Systems Red", "Deep Down", "Roka (Danza de la Muerte", "Sunken Walz" итн.

http://music.download.com/calexico/3600-8592_32-100009706.html?tag=listing_song_artist&404=true

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Гижо напиша:
дефинитивно рок културата е највлијателна, јас кога почнав да се интересирам за музика не почнав да се интересирам за рап музика, слушав година две, ми се допаѓаше, и тогаш додека слушав рап појма немав како звучи рок музика, но кога првпат слушнав Нирвана, едноставно како што викаат американците "it blow me away", и тогаш дефинитивно си ја пронајдов и сватив кој е музиката што ми лежи на срце, тоа чувство што го имам додека слушам Нирвана или воопшто било кој рок правец или група никогаш не би можел да го опишам.
Ako ti se veruva i ja bukvalno na isti nacin zaslusav rok pokonkretno nirvana i eve do den deneska sum tezok pacient.Ako sakas nekoj raboti retki od nirvana kazi imam prilicno zavidna kolekcija POZDRAV

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
не дека е тешко да ги најдам ама де да видам што имаш, пиши тука

ми фали Do Re Mi

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Гижо напиша:
не дека е тешко да ги најдам ама де да видам што имаш, пиши тука

ми фали Do Re Mi
Vidi vaka ja imam i do re mi go imam cel box-set witj tje lights out i eden kup raboti od strana ako sakas do re mi na mail da ti ja dadam pesnata e zakon

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
прати ја да ја имам и неа, инаку кај го купи сетот?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Inaku gleam ste se iznapisale ne mozam se da procitam zatoa da ve prasam site.Sto mislite za bendovi kako silverchair bush muse.... koj sto kaj nas ne se mnogu poznati.Nekakov komentar?

Kajgana Shop

На врв Bottom