Рок музика и рокерски бендови

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
од тие три Muse највеќе ги почитувам, претходниве два се само производ на умирачката на гранџот, Буш се бољи од Силверчер

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Pa bush moze pojse ti se svigaat zasto go zadrzale grunge zvukot beruvaj i ja gi sakam no silverchair se daleku pokvaliteten i poekreativen bend sepak deckite na 15 god go izdale prviot album(nego ova so te prasav ja sakas li do-re-mi)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
A be Gizo kako ti se dopadna pesnata ako si se uste tuka bas me interesira edna od poslednite sto kurt gi napisal

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
штета што не е студиска, да се среди малку, би била екстра, можам да ја замислам каква би била со електрична гитара

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Abe ja imav dosta raboti od internet no koga go nabaviv box-setot...wow tamu ima eden kup raboti od koj so coek na gz da padne abe tipot bil unikat ali toa e toa

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.134
Поени од реакции
25.666
јас сум повеќе за Automatic for the People ако сме веќе кај R.E.M

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.134
Поени од реакции
25.666
еве на пример многу викаат дека Пинк Флојд требале да се откажат по заминувањето на Waters односно после The Final Cut ама после пример они вадат 2 албума од кои The Division Bell е ремек дело и достигна број еден и во Америка и во Европа. Така што музиката се модифицира, еволуира што е нормално

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
неможеме да обвинуваме бенд дека не звучат ко порано, можеме да го обвиниме ако ја смени музиката комплетно за финансиска корист

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.134
Поени од реакции
25.666
тука делумно ќе се согласам оти види и нив им е тоа струка односно така го вадат лебот да и Metallica се бунеа против Napster на времето заради безплатниод дуанлоад и фановите се разочараа како демек и до тие пари ли ви дошло. Ама слатка е парата некои не потклекнаа на пример Pearl Jam

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
и Sonic Youth

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Gravity Grave напиша:
За жал на "Take the music and run" ja бришат архивата на претходни постови, штета имаше интересни траки, али ако сакаш некои ретки траки од Radiohead, може ке те заинтересира овој блог...не се замарај со How i made my millions i Sound of orgy, али Kinetic е навистина феноменална, и чудно е што не ја пикнаа на некој албум до сега...Banana Co е исто одлична..
http://stagehymns.blogspot.com/2006/04/radiohead-and-myspace-together-at-last.html
Banana CO е добра ствар, поише ми се свиѓа од Kinetic....интересен избор има на сајтоф.
Овие никогаш не биле на некој албум?

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Radiohead се познати по одлични б-сајдс и воопшто неиздадени траки, овие не беа ни на еден албум до сега за жал....одвај чекам да излезе нов албум, и да се надоврзам на претходниот муабет со Сусаро и Кижо, Рејдиохед се одличен пример за тоа што го збориме! Они го модификуваа сопствениот звук, и тоа на најискрен можен начин, не за да продадат милјарда копии, туку да остават печат зад себе, и така веќе имаат пари за 4 животи....

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
radiohead-creep

e ova pesna mi ostavi takov golem vpecatok,mnogu e dobra

Гижо

че о надрва