Рок музика и рокерски бендови

Член од
5 април 2006
Мислења
40
Поени од реакции
0
Za rokeri priznavam poveke kako Jimi Hendrix,Yngwie Malmsteen,Joe Satriani,Steve Vai,Kirk Hammett,Slash,Van Halen,Eric Clapton,Gary Moore i dr., a za grupi -Metallica,Iron Maden,Black Sabbath,Deep Purple,Pink Floyd,Guns N' Roses i sl..

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
_FireFox_ напиша:
za rokeri priznavam poveke kako Yngwie Malmsteen,Joe Satriani,Steve Vai,Kirk Hammett,Slash,Van Halen,Eric Clapton,Gary Moore i dr., a za grupi ne znam nogo da vi kazam.
Епа си можел барем да ги кажеш групите во кои свиреле овие музичари шо ги наброја.....

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.179
Поени од реакции
25.996
абе отиде возот џабе е остана само историјатот.

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
Pink Floyd se zakon

Arhangel

string forces

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.179
Поени од реакции
25.996
вечер ако разбрав добро по повод 12 годишнината од смртта на Кобејн во Ескејп ќе има трибјут ту Нирвана (уште не ми е
проверено ова)

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Има ли некој слушнато нешто од соло албумот на David Gilmour? Имав прилика да глеам нов спот, и баш е онака ‘Флојдовска‘ песна:icon_lol:

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
Gravity Grave напиша:
Има ли некој слушнато нешто од соло албумот на David Gilmour? Имав прилика да глеам нов спот, и баш е онака ‘Флојдовска‘ песна:icon_lol:
Jas go slimnav od net.i da ti kazam albumot e zakon,pesnite se stvarno dobri,pa i ja ne sumnav vo gilmour znaev deka i ovoj album ke mu bide bumm

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Јака вест за фанови на Sonic Youth. Се вршат последни подготовки за искачање на најновиот албум на SY насловен како *Rather Ripped*. Албумот се очекува да биде издаден во средина на јуни, а јас успеав како *sneak peak* да симнам први две ствари од албумот, "Reena" и "Incinerate" кои што и така недовршени звучат одлично!
Нов албум имаат и Red Hot Chili Peppers наречен *Stadium Arcadium*, и треба да искочи на 9 мај како сет од два ЦД-а со 28 траки. Може веќе ја имате слушнато *Dani California*, прв синг од новиот материјал. Не сум воодушевен, исто како и од претходниот албум..после перфектниот "One Hot Minute" веќе никогаш нема да направат пристоен албум.
И да, за крај, и Tool ке издадат нов албум, *10.000 Days* на втори мај годинава. Албумот има МП3-ци секаде по нет-ов, па ако има вљубеници во бендот, брзо на "Search" за најнов материјал на Tool!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
na tool веке го имам албумот

а на ред хот ми се допаѓа песната, повеќе потсетува на албумот californication, отколку на by the way, овој вториов не ми се допаѓа многу

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Што знам, као што реков One Hot Minute ми беше толку добар албум со Dave Navarro како гитарист да и ден денес ми е сигурно еден од 10 најдобри албума на сите времиња! Со Калифорникација некако загубија компас, се свртеа кон тотална комерцијала и добија многу нови фанови *претежно тинејџери*, но ги загубија оние старите тврдокорни фанатици како мене...но ват а хел, шоу маст го он!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
може дека времињата се менуваат, бендовите што остануваат со истиот звук се многу многу ретки

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
У право си..еден од тие бендови е и Snow Patrol, еден од моите омилени бендови *у минато време:icon_lol: *..за оние кои што ги поштуваат SP еве линк со сите МП3-ци од нивниот најнов албум "Eyes Open" што треба да искочи на 9 мај. Не е лошо, ама Snow Patrol видоа и бољи денови...ако сакате да се запознаете со нивната музика, пред овој албум препорачувам да го најдете "Final Straw"...феноменален албум!

http://www.srar.net/2006/04/snow-patrol-eyes-open.html

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Гижо напиша:
na tool веке го имам албумот

а на ред хот ми се допаѓа песната, повеќе потсетува на албумот californication, отколку на by the way, овој вториов не ми се допаѓа многу

DAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!
i toa odma...btw na mozam da gi najdam undertow i aenima...ak gi ima nekoj molam poraka licna ili na msn...fala

Kajgana Shop

На врв Bottom