Jas pa bas naprotiv, mislam deka Rock&Roll-ot e u najbolja forma sega, bas sega, koga site go proglasija za mrtov! Toa sto kaj nas nema ni asalna rock&roll radio ili (ne daj boze) tv stanica koja sto bi gi postavuvala standardite, ne mora da znaci i deka rock-ot e zakacen na "lifesupport". Mislam deka kaj nas najgolem problem pretstavuva faktot sto novite generacii se prilicno ograniceni u izborot na muzikata, ili se po tehno, ili po "limunadi" od tip na Robi Vilijams i sl, ili pak ke se Metalci, Hipici, itd. Drugo nisto za niv ne postoi!
Zatoa jas backo slusam sve, veke 20 godini, i se e toa za mene rock&roll, i Metal, i Hard Rock, i Gothic, i Indie, Alternative/Modern Rock,Progressive, itn. Rock-ot e kako zena, site se dobri, samo ednite se podobri od drugite, simple as that!
Sto da kazam u prilog na ona sto veke go rekov. Poglednete go samo spisokot na bendovite od prenatrpanata scena u New York...se sami sampioni!
Interpol-ne treba posebno da se pretstavat!
The National-moj licen favorit..koj saka ke mu dadam link za mp3 od "Black sessions" u Pariz.
The Exit
The Strokes-I posledniot album e odlicen, Heart in a cage malo remek delo!
Echo, Artificial Red, itn, da ne nabrojuvam ponatamu.
Onda imate plejada fantasticni bendovi koi sto zarat i palat po svetot so svoite zadni albumi, The Apleseed Cast (moj omilen bend!), The Constantines (briljantnite Kanadjani, posledniot album Tournament Of Hearts remek delo!), Mogwai (Scottish power, super-melodicen instrumentalen rock), Editors (Bend koj sto krena prav so singlot Munich, sega veke site znaat za niv, albumot The Back Room fenomenalen..ps, sekoja slicnost so Interpol e namerna!) Film School (najnov album e bezobrazno dobar!!), Foreign Born, Lucero (za ljubitelite na vistinskiot rock, Noon as dark as midnight e muzika za secii usi!), The New Year, Stellastar*, The Vines, y Morning Jacket, The Stills, Wolf Parade (Fenomenalen Kanadski bend, so debitantskiot album Apologies to Queen Mary napravija vistinski bum!) , Sigur Ros, The Secret Machine, Sea Wolf, The Most Serene Republic, itn, itn. I da ne nabrojuvam stara garda koi sto se povtorno aktivni, Stones-i, R.E.M, Peppers-i i sl. da ne gi ni spomnuvam, tuka se uste 3 doors down koi sto gi gleav pred dve nedeli (zaedno so Testament i Megadeth) tuka u Dubai, zvucea nerealno dobro,i uste cela plejada stari dobri rock-eri koi sto bi mi trebalo uste saat vreme da gi nabrojam priblizno site. Znaci ne e vo kriza Rock-ot, tuku kriza na identitetot kaj nasite klinci koi sto prifakjaat samo raboti sto se vo trend, pritoa ne smetajki deka treba da imaat i svoe mislenje i vkus.