Риба

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Ne sum po ribata ama ja jadam zosto e zdrava....gi mrazam koskite,ke se zadavev ednas (ama toa e koga neznam da cistam riba) :uvo:!!!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Многу сакам риба. Кога сум на море секој втор ден ја консумирам. Најмногу ги обожавам оние гириците пржени (како помфрит). Тука во Скопје кога сум за жал поретко ја јадам - скапа е.

Член од
5 мај 2006
Мислења
23
Поени од реакции
3
Баш денес треба по диетата да јадам риба, само за Coldheart мојот омилен рецепт за Salmon (лосос) потребно време...зависи, ако е одмрзната рибата пола саат, ако е смрзната околу 50 минути:
Потребно:
-1 цел лосос (смрзнат од една месара на пазарот Тавталиџе го купувам)
-магданос
-лукче
-лимон
-вегета
-маслиново масло
-малку бибер
Подготовка: Значи, во мало тенџерче или што и да би се најде длабоко при рака, цедиш 2-3 лимони, зависи колку кисел го сакате сосот, го сецкате ситно магданосот и го додавате, 2-3 чешниња лукче ситно сецкани или испресирани со специјална преса, лажичка вегета (или повеќе ако сакате посолен сос), малку маслиново масло, малку бибер и на крај додајте околу 200 ml вода. Во длабока тава за печење ставете го лососот, ставете малку од сосот во него а со останатиот дел полијте. Покриено со фолија да се пече 40 минути ако е смрзнат, 20 минути ако е одмрзнат лососот на 250 степени. Во останатиот дел од времето да се допече без фолија додека се згусне малку сосот.
П.С. Како гарнир со ова....мене ми е дозволено на пример салата од рендано цвекло, морков, зелка и ако најдете зелена салата. Уживајте :smir:

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Обожавам риба.Секако вид,само не сардина во конзерва.Омилен ми е крапот,или пржен крцкав,или во фурна со гарнир од зеленчук.Ммммм

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Дедо ми е рибар па со него чат-пат ќе фрлам по некоја трска онаку риба е многу здраво за јадење и јадам многу.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Bitch definitivno ke ni stani golema domakinka subaj recepti si zapisav nekoi ke gi nateram doma da naprat neso od receptive

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Месо ич не јадам ама за риба не можам да одлеам.Многу јадам риби,од секаков вид,само не конзервирани.Порано јадев и конзервирани,ама сеа не знам шо ми стана не јадам.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Тhe' bItCh знаеш убаво да готвиш или само рецепти знаеш :D

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Обожавам риба,поготово пржен ослич :)

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Ribata e preporacana da se primenuva pocesto vo ishranata,no jas licno jadam ednas vo 6 meseci a moze i poveke i toa samo fileti

Член од
30 јуни 2008
Мислења
136
Поени од реакции
3
majka mi kako so praj riba mmm a ja poso obozavam riba mmmm pecen krap so luk mmmm ae dosta ligi mi potekoa :)))

Toxic Boy

I'M MACEDONIAN!
Член од
27 јуни 2008
Мислења
215
Поени од реакции
3
јас јадам риба ама највеќе ги мразам коските. затоа највеќе си јадам туна у конзерва или некоја без коски (исчистена)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.986
Поени од реакции
2.283
И јас ги мразам коските најмногу, затоа сакам Туна и Ослич повеќе, исто и пастрмка и лосос (црвен) ама нив ги јадам многу поретко.

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
бљак мрзам риба неможам да јадам ич не ми е убава па како мириса аууууу нејкум:nenene:

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
бљак мрзам риба неможам да јадам ич не ми е убава па како мириса аууууу нејкум:nenene:
Мене само скушата неубо ми мириса, за другите немам нешто заприметено. Е едно нешто шо мразам кај рибата, абе прејади се и пак за 1 сат ќе бидиш гладен.

Kajgana Shop

На врв Bottom