- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.921
- Поени од реакции
- 41.893
Најубаво ти е Крапот во текот на печењето два пати да го потуриш со бело вино и да му направиш едно 6-7 засеци и во нив да ставиш парчиња тенко сечени лимони и неколку лукчиња...Здравје во недела ќе правам крап од 4/5 кг...
already excited
Фала на инфо, лимоните секако ги планирав со засеците.Најубаво ти е Крапот во текот на печењето два пати да го потуриш со бело вино и да му направиш едно 6-7 засеци и во нив да ставиш парчиња тенко сечени лимони и неколку лукчиња...
Poveketo SOLIDNI restoranti ne sakaat da spremaat za nosenje. Ne e samo pijackata nego i hranata, dur ja doneses doma nema da ima ist vkus. Ovde ili zatvaraa za vreme na koronata ili totalno novo meni pripremaa bas zaradi toa...Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.
Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.
Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.
Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.
Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)
Да не ти дадоа замрзнат па одмрзнат... едно големо парче беше?Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.
Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.
Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.
Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.
Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)
Да и на двете места.... едно големо парче беше?
Тогаш мора да е кременадла од свеж лосос кој за да биди сув треба да или препечен или да им бил свеж па да го замрзнале па одмрзнале. Тоа се истите оние кременадли што ги има во КАМ, ако не им се и од таму купени затоа што верувам не им се исплати да земаат цели лососи и тие да ги сечат затоа што со опашката и главата можат само да се сликаат а тоа е преку 30% од тежинатаДа и на двете места.