Риба

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Најубав вкус рибата добива да е зачинета со анасон, ловоров лист, семе од синап, ( ама сомелени во електрично машинче за мелење кафе). И да се отстоени едно 10-12 часа...

И во текот на печењето два пати да се потури со цеден лимон...

И да се печи постојано покриена со алуминиумска фолија...
 
T

Torchyrus

Гостин
Здравје во недела ќе правам крап од 4/5 кг...
already excited :LOL:
 

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Здравје во недела ќе правам крап од 4/5 кг...
already excited :LOL:
Најубаво ти е Крапот во текот на печењето два пати да го потуриш со бело вино и да му направиш едно 6-7 засеци и во нив да ставиш парчиња тенко сечени лимони и неколку лукчиња...
 
T

Torchyrus

Гостин
Најубаво ти е Крапот во текот на печењето два пати да го потуриш со бело вино и да му направиш едно 6-7 засеци и во нив да ставиш парчиња тенко сечени лимони и неколку лукчиња...
Фала на инфо, лимоните секако ги планирав со засеците.
Сакам да го наполнам внатре со ориз и нешто плус на пример печурки и некој морков можда...
Од страна ќе испечам компири..е сеа дали да печам со фолија или без се мислам...Мада мислам мора фолија...
 
Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.501
Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.

Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.

Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.

Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.


Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Има многу риби ама многу се терсен.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.677
Поени од реакции
25.066
Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.

Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.

Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.

Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.


Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)
Poveketo SOLIDNI restoranti ne sakaat da spremaat za nosenje. Ne e samo pijackata nego i hranata, dur ja doneses doma nema da ima ist vkus. Ovde ili zatvaraa za vreme na koronata ili totalno novo meni pripremaa bas zaradi toa...
 

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Нарачување риба од рибен ресторан, за носење.

Кај Бабе нарачав порција лосос и октопод (значи околу 300-350 грама секое, отприика)
Чинеше 1100.

Од Сидро нарачав лосос за носење - една порција и беше околу 500.

Според ова, испаѓа дека лососот кај Бабе е поскап, но, е можеби помал или ист и е полошо зготвен (премногу сув), во споредба со истиот од Сидро.


Општиот дојам е дека е скапо и неисплатливо и кај двете. Не може исто да кошта нарачување за носење и седнување таму. (али коа ќе нарачаш за носење не им купуваш пијачки, па нив не им се фаќа исто)
Да не ти дадоа замрзнат па одмрзнат... едно големо парче беше?
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.131
Поени од реакции
42.852
риба пржена у скопјево да купуваш исто како злато да купуваш. Да ти се одјаде им се цениве.
 

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Да и на двете места.
Тогаш мора да е кременадла од свеж лосос кој за да биди сув треба да или препечен или да им бил свеж па да го замрзнале па одмрзнале. Тоа се истите оние кременадли што ги има во КАМ, ако не им се и од таму купени затоа што верувам не им се исплати да земаат цели лососи и тие да ги сечат затоа што со опашката и главата можат само да се сликаат а тоа е преку 30% од тежината :)
 
Член од
14 август 2006
Мислења
45.324
Поени од реакции
84.501
Не. Парчињата беа цели, ама не беа кременадли. Беа по должина на рибата сечени.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom