С
сашенко
Гостин
Макароните потпечени ама со сиренцето да се потпечат и малце да крцакаат тие одозгора и плус уште малку ситно рендано сирење одозгора и домашен лут сос.(не многу лут)...perfect.....
Шпаѓети одозгора со гулаш, едноставно најдобра комбинација која ја имам пробано.Веќе мене барем ми се здосадени шпагети со кечап и сирење или пак со мелено месо, па ајде кажете некој рецепт за шпагети со некаков сос, лесен за правење и нормално вкусен
И мајонез, мх мхШпагети со туна и цеден лимон.
Пробај вака (мене ми е ова едно од најомилените јадења и брзо се прави...)Веќе мене барем ми се здосадени шпагети со кечап и сирење или пак со мелено месо, па ајде кажете некој рецепт за шпагети со некаков сос, лесен за правење и нормално вкусен
-кечап- полимаркПробај вака (мене ми е ова едно од најомилените јадења и брзо се прави...)
За 2 порции шпагети, во вода која врие ставаш лажичка сол и неколку лажици зејтин и ставаш пола пакување шпагети (јас користам од оние на Миско - грчки, број 10 во зелено пакување...) Ги вариш 10-тина мин и готови се...Ги прецедуваш и ги сервираш во две чинии поголеми...
За сос... - Земаш на тава на оган ставаш околу 50-тина грама сецкана сланина, и ја пржиш така без зејтин и мешаш..Кога ќе се зацрвени ставаш кечап внатре, од прилика една чаша голема...Мешаш и кечапот треба да зоврие со сланината...После во тавата додаваш едно големо парче мешано сирење на Здравје Радово јас користам за ова и мешаш све додека сирењето не се растопи убави и не добие смесата темно портокалова боја...
Со ова ги преливаш шпагетите во чиниите...Можеш и пармезанче одозгора...
Пробај и ќе видиш сам...Јас скоро секој ден го спремам ова...
Кажувам јас лично за мене од кои намирници користам и му давам предлог и него...Бидејќи нема да истиот вкус да користиш некое сирење пр. она Тинекс што го произведува или сл...И за шпагетите конкретно овие се без јајца внатре и број 10 (брзо ептен се варат и имаат многу убав вкус...) Има разлика од призвод до производ...-кечап- полимарк
-зеејтин- кристал
-сланина- лијанович
Пресувана урда (4983479283 пати вештачки преработена) не е сирење во никој случај. За твое добро купувај вистинско сирење Не е никаква антиреклама, него факт.сирење на Здравје Радово