Референдум за името?

Промена на името

• Појма немам, не размислувам, јас сум партиски војник и гласам како ќе ми биде речено

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    77
  • Гласањето е завршено на .

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Така да, има, море и како има смисла референдумот. А со оглед на „огромната преданост“ на македононците на националниот идентитет погодете што би се случило.
многу едноставно, албанците ќе видат ние се зафркаваме и нејќеме држава со цврст и здрав став а со тоа и немаме желба за изградба на држава во која ќе се живее убаво и ќе направат нова 2001 и тоа овој пат во косово сценарио ќе го одделат делот кај што се мнозинства за да можат ко луѓе да си изградат држава која има перспектива и која си стои на своите ставови и позиции.
И тогаш ќе се случи токму она што го кажува и конкретен и абц и гарфилд а тое е дека треба да не снема бидејќи ако дозволиме да ни го сменат името не заслужуваме ни да посотиме повеќе како народ.
Или во стилот на конкретен би си извршиле само на себе си еутаназија.
Значи не зборме тука за да изумреме ние како човечки суштества туку како култура, јазик и народ воопшто како социолошко-културолошка единка.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Хехе, ти така мислиш. Немаше ни смисла за референдум за новата територијална организација, па ни се случи, и нели „некои прашања не заслужуваа одговор“ па целиот „македонски“ народ се согласи на немакедонска поделба. Е нееее!
И сега, кукаме ние за име, кука и грција (намерно со мала буква :) ) за име. Ако влеземе со Македонија, паѓа грчката влада, ако влеземе со Горна Македонија (добро е името а?) паѓа македонската влада. Ако пак влеземе со изгласан референдум за Горна Македонија со отворени граници, останува владата.
Така да, има, море и како има смисла референдумот. А со оглед на „огромната преданост“ на македононците на националниот идентитет погодете што би се случило.
Името нема никој право да ни го менува, како што викаат експертите тоа е наследено од нашите предци, кои се бореле за него и го зачувале до ден денес.. а сега некој сака да дава референдум за негова промена!? WTF!? Затоа нема смисла овој референдум.. па мене к*р ме заболе дали ќе падни грчката влада или нашата.. мене важно ми е името да си остане Македонија, а Грујо и Бранко ако сакаат и нека се обесат..

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Se znae stavot na makedonskiot narod, mislam deka barem za ova prasanje referendum ne e potreben, toa e samo gubenje vreme.

Член од
23 јули 2007
Мислења
166
Поени од реакции
2
so sme nie gradska k...a pa site so sakaat pravat. referendum ne doaga vo obzir:nenene:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Велепредавство. Тоа ќе се случи.

Ќе почнам и да пцујам секој кој дури во најмала рака ќе се обиде да се покаже патриот од тој ден па натаму. Ќе ебам...многу ќе ебам. Нецензурирано.

Ајт, нек си ебат векот. Не се разбудија луѓето и не се разбудија. Меѓуетнички тензии жими кожичкава. За пари и гз продадовме.

Ne se budat, izdrogirasn narod sme Rymz, site, bez pardon, na teski sedativi sme, turaat vo vodovodite i pieme takva, nadrogirana voda.

Predavstvo ke bide, ama go krojat.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
A бе каков црн референдум?
Па уште и за името?
Цццц...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Прашај го Ил Дуче де Мацедониа - читај Груевски.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Ако врвот на државава има дилема за името ( што во ниеден момент не треба да ја има ), тогаш сум за референдум и на сите да им биде јасно што сака овој народ кои живее во оваа држава.
И да нема никакви решенија на некоја фаца што нема поминато ни 24 часа во оваа држава, а има право да решава за нејзиното име.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ма не ми е јасно...
Референдум нека има и дали децата смееме да си ги крстиме Александар,па после за нешто друго,па трето...:tapp:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Единствено референдумско прашање може да биде:

Дали сте за неотстапување од името Република Македонија во биолатерални и мултилатерални односи и по цена на НАТО и ЕУ?

да.

не.

Се друго е преведување жедни преку вода и мамење народ/велепредавство.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
A знаете колку квази патриотчиња има што велат како сака нека се викаме само леб да имам на маса?

Не требаше ни Р од референдум да се спомене,зошто нема за што народот да бира бре,тоа веке е избрано,нашата држава е Македонија и така ќе остане,незнам што има дискутабилно овде:uvo:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Каков референдум какви бакрачи...како што му е скурчено на народот од разни избори, гласања и сл. па се помалку и помалку се одзива на такви работи...од готово вересија ќе направиме.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Гарфилд, тури една двосмислена анкета или слично да видиме како тика оваа генерација, НАТО и ЕУ за името.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нема друг начин да не ебат за името, а ние да се смееме когха ќе станеме горни, долни, северни македонци.

Јеботе, како горно и долно Дупени сме.
Поарно тоа да си го земем за име, ионака сите не дупат.

Kajgana Shop

На врв Bottom