Референдум за името?

Промена на името

• Појма немам, не размислувам, јас сум партиски војник и гласам како ќе ми биде речено

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    77
  • Гласањето е завршено на .

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ристе, Сандански никогаш не се декалрирал ниту барал некој да се изјаснува како бугарин.

Плус, одиш на две теми оф топик, а за тоа, плус затоа што си пишман болгарче, татарољубно сестроепче, гит до утре на одмор и размисли за понатака.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Претседателот Бранко Црвенковски и премиерот Никола Груевски вчера одржале редовна средба на која ги потврдиле ставовите во врска со прашањето за името, за ЕУ и за НАТО. Владиниот портпарол Ивица Боцевски вели дека премиерот не отстапува од ставот дека за промена на името е неопходно да се распише референдум.
- Тој став останува, без разлика дали ќе има нови предлози од која било страна - вели Боцевски.

Но, на претседателот Црвенковски и на опозициската СДСМ, кои, исто така, се против промена на уставното име, не им се допаѓа идејата за референдум.

Ovie pa ne znaat da sednat i da se dogovorat za zaednicki stav a toj e, nema promena i nema refewrendumi i slicni predavstva!!

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Под никаква закана јас сум ПРОТИВ менување на името па иако тоа би значело да не влеземе во Нато и Еу

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ако врвот на државава има дилема за името ( што во ниеден момент не треба да ја има ), тогаш сум за референдум и на сите да им биде јасно што сака овој народ кои живее во оваа држава.
И да нема никакви решенија на некоја фаца што нема поминато ни 24 часа во оваа држава, а има право да решава за нејзиното име.
Ако врвот има дилема, значи дека ќе заебе нешто, па за да го сокрие тоа, ќе го искористи референдумот, кој најверојатно ќе го фалшира. Потоа ќе се вади на народот, ќе покажат со прст на Албанците, како тие сакале да се промени името и уште поголема катастрофа ќе испадне. А за народов? За него да не ни мислам ... ќе почнат луѓе по улици да се убиваат ...
Неможам да си верувам на муабетов, неможам ... срам ме фаќа кога читам!
Се чукаат во гради сите дека името не се менува за ништо, а сега како да неможат да одлучат - ќе го прашуваат народот ... ќе го прашуваат за нешто за што нема сомнежи! Оф тешко нас ...
Наместо да распишат референдум за најниска плата, за поскапување на прехранбени производи, за дали сакаме во ЕУ и слични поважни работи, тие за ова се фаќаат што не смее да се праша ...
Не бе, срам ми е од муабетов, срам ми е.:kesa:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А бе каков референдум, што е дилемата и има ли кај некој дилема?
Претходните постови се на место, може само да донесе до меѓуетничка нетрпеливост која и во овој момент не е баш сјајна!

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Ако се организира тоа, тогаш џабе фрлање пари ќе биде, кога се знае дека на 90 % ќе гласат името да си остане РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Ако се организира тоа, тогаш џабе фрлање пари ќе биде, кога се знае дека на 90 % ќе гласат името да си остане РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

Мене ме тоа плаши,се сомневам дека ќе 90%.Ама нема потреба од прогнози,секако не смее да се случи референдум.
Што луѓе ќе бевме јас незнам:uvo:.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мене ме тоа плаши,се сомневам дека ќе 90%.Ама нема потреба од прогнози,секако не смее да се случи референдум.
Што луѓе ќе бевме јас незнам:uvo:.
Што те плаши? Дека нема да има 90% од гласовите за да си остане името Македонија?
Јас па се надевам дека доколку навистина се случи референдумот, нема да има многу како мене кои нема да излезат да гласаат, бидејќи би се почувствувале понижени со тоа. Само тоа се надевам, а од процентот се плашам дека ќе го наместат, а не дека навистина народот што ќе гласа ќе гласа против нашето име.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Референдум НЕ ни треба, ставот е кристално јасен. Ме боли што воопшто размислуваат вака.

Неможе и не смее името да се смени по никоја цена, попрво крв нека падне отколку честа!

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Што те плаши? Дека нема да има 90% од гласовите за да си остане името Македонија?
Јас па се надевам дека доколку навистина се случи референдумот, нема да има многу како мене кои нема да излезат да гласаат, бидејќи би се почувствувале понижени со тоа. Само тоа се надевам, а од процентот се плашам дека ќе го наместат, а не дека навистина народот што ќе гласа ќе гласа против нашето име.:toe:

Не дај боже кога би имало референдум се плашам воопшто дали ќе излезат 50% од населението,а и доколку би биле толку дека нема да гласаат за да остане Република Македонија.Незнам зошто ама се сомневам во македонското во народот.
А држи вода и тоа дека веројатноста да го наместат референдумот е голема,па нели сепак да ете народот така гласаше ние немаме ништо со тоа.Абе преку глава ми е дојдено од мавање во гради од овие квази политичари.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne mora da go namestat referedumot, dovolno e onaka da napravat kako sto rekov, da formuliraat prasanje koe moze da se tolkuva triznacno i da si teraat posle rabota obvinuvajki t.e. velejki deka toa e zelbata na narodot.
Narodot '91 ne glasase za nezavisna Makedonija, tuku glasase dali sakame da bideme nezavisni so moznost da se predomislime.
Ebate pickite drzavnicki.

Nema referendum, nema promeni, neka ne vikaat ahajcite kako sakaat, ama ce svet treba da si znae, edno ime imame i toa ne go davame!!!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ne mora da go namestat referedumot, dovolno e onaka da napravat kako sto rekov, da formuliraat prasanje koe moze da se tolkuva triznacno i da si teraat posle rabota obvinuvajki t.e. velejki deka toa e zelbata na narodot.
Narodot '91 ne glasase za nezavisna Makedonija, tuku glasase dali sakame da bideme nezavisni so moznost da se predomislime.
Ebate pickite drzavnicki.

Nema referendum, nema promeni, neka ne vikaat ahajcite kako sakaat, ama ce svet treba da si znae, edno ime imame i toa ne go davame!!!
Да де убајно ... и тоа за мене е местење, дури полошо од другото.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
склероза покажуваат политичариве во последно време околу името и идентитетот , би им го препишал Јонче 3 пати на ден
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=_WKxwzqTAIc[/MEDIA]

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Напишано од Hristo
Точно. Ова ВМРО нема врска со историското ВМРО. Историското ВМРО ( на Делчев, Карев, Сандански) имаше 2 принципа-1. Независна Македонија и 2. по чувтво се изјаснуваат за македонски Бугари.
Ова ВМРО-ДПМНЕ ми наметнува некои други принципи. Е, Интел да се сложам и со тебе. Машала, ке ја биде Македонија. :vozbud:

А сте заборавиле дека по 100 години нешто мора и да се менува во принципите на секоја партија или организација доколку таа сака да биде современа и прогресивна.Така сега имаме подруги прнципи:
1.Независна Македонија.
2.Македонски Македонци и по чувства и по националност во сопствена и независна држава со еднакви права и должности интегрирана во ЕУ.
-Значи кога ја имаш шансата која не ја гледале ни Гоце ни Даме ни Карев ни Сандански,а ја гледаат Интел или Христо па се прават на "Тошо" зошто да не ја искористиш особено доколку ти се дава за прв пат како опција на толку многу генерации.
Јас се сложувам во се што го велиш. Е, дали и Интел ке се сложи, зошто тој сакаше ДПМНЕ да го стави во друг контекст од она што го велиш ти.:smir:
Христо, ти го нема првиот пост незнам зошто. Но, јас не го ставив ДПМНЕ во друг контекст дуку во оној правиот. Само, и само таа партија до сега додека беше на власт излезе со предлог преку МАНУ (ЕФРЕМОВ) за поделба на државата....јеботе бог ќе сечеле рак рана (Тетово, Гостивар, Дебар, Струга,) и ќе ги трампале за мала преспа со се луѓе. Пробен балон. Па уште тогаш народов после недела две перење мозок почна да размислува - “па што ќе се отарасиме од албанците“ и при тоа ни за момент не размислувајќи која е играта. Еве пак, Грујо пушта пробни балони за реферндум :pusk:

Тоа што Гоце или Рајко се пишале бугари за да добијат документи за патување надвор од Македонија која тогаш била окупирана и не можела да издава документи воопшто не ги прави Бугари.
Еве сведоци сме и денес полсе 100 години дека таа тактика на Бугарите ја спроведе во Македонија кој друг ако не Дпмне 1998. АБЦ се потпишал дека се чувствува Бугар, но не е. Зошто ? Само за пасош кој полсено ќе го однесе таму за каде со нашиот треба да снесе јајце за да отпатува.
Која е разликата помеќу нас и нив. Тие ќе скапат таму ама нема да се пишат Македонци за некакви си шенген тракатанци доколку би била обратна ситуацијата.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A sepak nekakov referendum ke ima. Ako ne padne dotogas vladata!

Kajgana Shop

На врв Bottom