Реставрација на автомобили и моторцикли, расклопување мотори и слично?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Volkswagen напиша:
Од последното...

Вака...

За бандашите...

VW од 1997 година на СИТЕ модели има бандаши со 5 штрафа...до оваа година имаа само GTI верзиите Голф 3...за Транспортер не сум сигурен..
Како и да е...

Четири штрафа ако ти се... треба да се димензија 4х100 (4 штрафа оддалечени 100mm) некои викаат 102...ама јас знам 100...Ама од Мазда...тешко дека ќе пасува...треба да си ја однесиш кај соодветен човек да проба ...

За VW делови, има еден во струшко село, албанец е...Сеа што точно тој има не знам...ниту како се вика...забораив...се излапив...ама СК ако неможиш да најдиш VW делови не знам каде би нашол...

А што BMW склопуваш?
Немој само да речиш дека е Љуши од Велешта....

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Ima eden mercedes 200d vo Bitola sedi parkiran edno 5-6 godini sigurno, ne znam dali go imate videno. Mislam deka e pred 1970 proizveden (ne sum siguren)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
nikolabt напиша:
Ima eden mercedes 200d vo Bitola sedi parkiran edno 5-6 godini sigurno, ne znam dali go imate videno. Mislam deka e pred 1970 proizveden (ne sum siguren)
А кај се наоѓа? Повеќето мерцедеси низ битола ги знам шо како се па може го знам...

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Ne znam kako se vika ulicata.Od ohridska kaj zelenoto pazarce ko ke svrtis levo vo taa ulica na krajot od desnata strana stoj parkiran

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
nikolabt напиша:
Ne znam kako se vika ulicata.Od ohridska kaj zelenoto pazarce ko ke svrtis levo vo taa ulica na krajot od desnata strana stoj parkiran
Го знам тој... Бел-како кремов е 190 дизел. Го продаваат едно 5 години којзнае колку пари бараат. Таму стои 6 години, а пред тоа лежеше баеги и во дворот. Којзнае тоа чудо дали воопшто може да се опраи. Толку години лежано... Има работа во него еден куп за да бидне нешто од него.

Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Dzish напиша:
Го знам тој... Бел-како кремов е 190 дизел. Го продаваат едно 5 години којзнае колку пари бараат. Таму стои 6 години, а пред тоа лежеше баеги и во дворот. Којзнае тоа чудо дали воопшто може да се опраи. Толку години лежано... Има работа во него еден куп за да бидне нешто од него.
Toj e ama ne znaev deka go prodavaat.A za lezan sigurno edno 5-6 godini, ama koga ke razmislam podobro mozda e lezan 8-9 godini

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имењак ти кажав јас... Тој којзнае дели воопшто може да се опраи. А членот е во право. Сопствениците мислат дека вредат колите колку на mobile.de или на дидкавери ги гледаат и бараат 1 куп пари. А дека ке скапи и на крај дека ке ја продаде за старо железо тоа не им е јасно.

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Ja mislam deka nema vrska sto e lezan. Mene veke moze Mercedesot mi lezi 10 godini ama so izvaden motor, vnatresniot enterier i svetla,zmigavci.... Vo nego ima rabota edno 3 meseci i da se frlat dobri 2000+ Eura. Odozdola e skros napraven zakrpen iskobitiran.

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Pa dobro mene mi lezi posto se restavrira. Bese vo vozna sostojba ali tatkomi go rasklopi za da go sredi cel komplet. A inace sum slusnal ako e parkirana na treva necini posto skapuva od vlagata. Neznam kolku e tocno (ali mene mi e na beton) :))

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Volkswagen напиша:
Од последното...

Вака...

За бандашите...

VW од 1997 година на СИТЕ модели има бандаши со 5 штрафа...до оваа година имаа само GTI верзиите Голф 3...за Транспортер не сум сигурен..
Како и да е...

Четири штрафа ако ти се... треба да се димензија 4х100 (4 штрафа оддалечени 100mm) некои викаат 102...ама јас знам 100...Ама од Мазда...тешко дека ќе пасува...треба да си ја однесиш кај соодветен човек да проба ...

За VW делови, има еден во струшко село, албанец е...Сеа што точно тој има не знам...ниту како се вика...забораив...се излапив...ама СК ако неможиш да најдиш VW делови не знам каде би нашол...

А што BMW склопуваш?
bandazite se pet strafa, isto i na transporterot!no mislam nema da se fati nemav uste vreme da probam....
strusko selo, ne mi e bas usput sea prvo vikendov na avtopazar ke poglednam malce pa potoa ke trknam do tetovo...

a bmw-to, e toa 316 go zemav sea za eftini pari i vgraduvam system (hifonics europa, polk db5520, ground zero uranium) no ete i vremeto me sjeba taka da mislam vikendov ke bidam gotov.......a i tam ne se fakjat bandazite upm.....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
niko_cobra напиша:
Ja mislam deka nema vrska sto e lezan. Mene veke moze Mercedesot mi lezi 10 godini ama so izvaden motor, vnatresniot enterier i svetla,zmigavci.... Vo nego ima rabota edno 3 meseci i da se frlat dobri 2000+ Eura. Odozdola e skros napraven zakrpen iskobitiran.
Од лежењето (ако не е вртен или подзапалуван моторот од бреме на време) многу вероватно е комплет да треба да се прави ремонт (губење на компресија, заглавување на бризгалки...). А шасијата оставена години на улица на секакви временски влијанија, снег, вода, сол (што фрлаат по улиците) и капаче децата да рипаат на неа... Нема шанса да остане како што треба. Е сега ако сакаш да си ја правиш на ново се... Тоа е друго, мада јас претпочитам да можам да ја повозам колата каква и да и е состојбата (ако треба и да ја тргаш 5 км да запали). Така ке кажи и амотризерите во каква состојба се, и воланот, лагери, менувач и сл. А што мерцедес склопуваш ти? Или сеуште не си до фаза на склопување.

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Vaka! Kolata ne e na ulica tuku mi stoi pred garaza, taka da ne e izlozen na sol i deca(na vremenski uslovi da). Motorot e provrtuvan na godina dena ama ne e palen. Drugo kolata bese kupena vo vozna sostojba pa bese rasklopena od strana na tatkomi. Site delovi gi cuvam na suvo mesto(bez dopir so vlaga). Edno vreme pocna da se restavrira bese krpen i kobitiran od dole i pod krilata ama sega e vo zastoj (nedostig na pari). A inace e Mercedes 108/109 280se Automatik. Originalniot motor e v8 3.5 automatik benzinec. Ke se vgraduva drug motor 300d 3.0 mislam deka e od Mercedes 124. Vo nego ima uste rabota da se vgradi motorot, skolkata da se smirgla kitira... i site tie raboti sto sledat so farbanje i vnatre tapaciranje na enterierot. Toa e!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
V8 ќе заменуваш со 3.0D абе ајде луѓе...скрнавење е тоа...

Ај да сфатам на Волга да ставиш таков мотор...ама V8! да сменуваш...

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Volkswagen напиша:
V8 ќе заменуваш со 3.0D абе ајде луѓе...скрнавење е тоа...

Ај да сфатам на Волга да ставиш таков мотор...ама V8! да сменуваш...
Abe za motorot nemam zborovi! Ne znaes kakvo zivotno e kako urla koga ke mu dades puna gas ama ja nemam pari da davam za benzin toa trosi i vise od 15!!! Zasto taa kola se planira da se vozi sekoj den.

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Aj be ne zaebavaj plin da mu stavam na Mercedes na V8 motor. Kolkava boca ke treba. Ne deka nema mesto vo bagazot :) (ima mesto i za 2 burinja:))

Kajgana Shop

На врв Bottom