Реставрација на автомобили и моторцикли, расклопување мотори и слично?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не му ја секирај... Ама еве до што имам Фи(ј)атка низ Битола видено нема лајсни (у п.м.)! Ако има нешто одма си информиран. А стварно... Дај помачи се малку клај некоја слика да видиме во каква состојба е Фиатот.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Темава одамна замрела... Баш ме интересира niko cobra до каде е со Мерцедесот?

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Mercedesot uste ne prodolzil so restavracija. Stoi vo mesto (nedostik na pari). Znaete odmor, ova ona renoviranje nesto po doma i pak ke ceka do drugoto leto. Mnogu mi e zal epten imam merak da go sredam. Ali toa e. Sega za sega ke si go vozam Ficoto vo ponedelnik odam na centriranje i podmackuvanje na prednica i vo vtornik go registriram :).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Стварно... Имаше една ваква пред некое време во Мистери кар... Може возилото има вредност но некако овие марки (Англиските) не се тркалаат по Македонските патишта

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Сакам само да напоменам дека со фризирањето на моторот и зголемувањето на компресија нужно е гориво со повисока октанкса вредност, штета кај нас нема на бензиските горива со 100 октани

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ајде тури сликички да го видиме како изгледа пред почетокот.... Инаку мој совет е се што ке правиш, немој да ставаш неоригинални делови. Грдо делува, а за фичо се можеш да најдеш.

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
eve sega kako izgleda poсnaf so vnatresnosta oti pred 7g. e krpeno i farbno ama stoese taka ne zapaleno i se otide jabana.Inace jas sum aleksandar od bitola i imam 14g i mnogu sakam stari koli

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Друже и јас сум од Битола. Ако сакаш, ке се договориме некој ден (претежно сабота недела сум слободен) ке ти поминам да видам до каде си си работата па ке размениме некои мислења и совети. А моторот го имаш бар завртено? Да не е запечен? Инаку озбилно имаш 14 години?

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
ozbilno a motorot vrti menvaf kais dikton samo deklata treba da se stegni i ko4nicite da se naprat ama tie raboti so tatkomi

a sto e podobro minium ili onaa osnova za pred farbanje neznm kako se vikase

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Па јас би прво да го исчистиш од `рѓата, има и средство што се мачка за да ги запре сите процеси (не е скапо, околу 200 денари пола литар), потоа еден или два слоја миниум, и на крај тоа битуменот... Ке има заштита невидена, но и има работа во тоа еден куп.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
аце браво за тоа што си почнал со реставрација и се надевам ке ја завршиш инаку јас сум до некаде ист случај ко тебе имам 14год и фичо ама моето е во добра (до некаде) состојба каросериски е ок ама има проблем со менувачот не влегва во 2ра и ако знае некој каде да ги најдам лајсните за под вратите и има фатено корозија на браниците кои се хромирани (како да ја исчистам ако е само површинска?)

офф:џиш што направи со опелот го виде или не?

Член од
16 септември 2008
Мислења
323
Поени од реакции
3
kaj mene vo 4 nekogas tesko vlegva. Pa ke zemis ke gi istruzis so pokrupna smrigla i posle so vodena posle ke odis svarc (ako si od bitola) i ke baras nekoe sredstvo so ja spreguva korozijata a za menja4ot ke odis vo nekoj otpad i ke go smenis za druk
ama prvo proverigo dali ubo raboti

a kolku pari e betulinot negde 4itaf deka mozelo i so maslo pregoreno ama so betulinot e pudobro

ako ima korozija fateno ise4igo celo parve i zavari novo taka e najubo a za lajsni vo otpad ako si od bitola ako sakas mozime da se zapoznajme i ke razmenime nekoj soveti

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Aleksandar... Дај жити се инсталирај МК поддршка и пишувај кирилица :) Подобро излгеда и подобро е за читање. Инаку и торентот е од Бт :)

Kajgana Shop

На врв Bottom