Реставрација на автомобили и моторцикли, расклопување мотори и слично?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Е добро де... ако не го даваш не го давај (не ке те натера некој нешто со сила). Дај стави некоја слика да го видиме (ако сакаш) какво е.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас како докажан форумски мрчатор, нешто морам да забележам:

Колата е супер, само:

1. Лајсните на праговите да си најдеш и да ги ставиш.
2. Левиот бочен жмигавец не е оригинал. Ги има со никлован обрач. Овој ти е од Лада.
3. Смени ги или освежи ги штоповите. Со најфин воден гланс-папир и безбоен лак. Исто можеш и бочните и предните жмигавци.
4. Мавни куката под итно!
5. Никлован ретровизор да си најдеш

Ми прави кеиф колата поштено! Браво! Дај Боже да не има што повеќе такви.

Мерцедесов во позадина такси да не бил на времето?

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Струмикс напиша:
Јас како докажан форумски мрчатор, нешто морам да забележам:

Колата е супер, само:

1. Лајсните на праговите да си најдеш и да ги ставиш.
2. Левиот бочен жмигавец не е оригинал. Ги има со никлован обрач. Овој ти е од Лада.
3. Смени ги или освежи ги штоповите. Со најфин воден гланс-папир и безбоен лак. Исто можеш и бочните и предните жмигавци.
4. Мавни куката под итно!
5. Никлован ретровизор да си најдеш

Ми прави кеиф колата поштено! Браво! Дај Боже да не има што повеќе такви.

Мерцедесов во позадина такси да не бил на времето?
Vaka sega! Lajsnite za pragovite gi imam ama nejkam da gi stavam zasto stojat na drzaci a moze posle da mi vlaga voda od kaj drzacite vo pragcinjata i da skape. Stranicnite zmigavci tocno ne se original ama se so niklovano od strana (desniot e r`gosan). Edniot stop e dobar ama desniot ne go biva ke se smeni. Za kukata neznam poveke e kako zastita od udari. A niklovan retrovizor baram. I to!!!

Мерцедесов во позадина такси да не бил на времето?[/quote]

Neznam! Toj Mercedes e zemen od otpad za delovi posto imam drug vo dvor takov model 108\109 i se restavrira.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Нема врска тоа дека ќе ти гнијат праговите. Ако веќе толку се плашиш, ќе нанесеш пластобит само на местото на спојот на држачот на прагот, демек да го затвориш...Тоа е само глупа фама која се крева дека ќе гние. Прагот оттаму нема шанса да се наполни вода и да гние. Од друго гнијат праговите.

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Ke se rasprasam ke vidam. A pragovite gi imam i znam deka so niv bolje izgleda.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Нико, прагот гние од влага, така?
Е, како влагата влегува во прагот? Споевите на прагот со подот и со полумесеците ако не се заштитени и искородирани, тие први ќе попуштат. Гнијат и се отвараат дупки...Вода влегува во прагот и гние со текк на време...Исто така, на горниот дел од прагот према вратата ако кедерот не е ОК, се собира вода која го подјадува горниот дел и почнува влагата да навлегува внатре. Прагот треба да е затворен, нели?
А оние ситни дупчиња во кои се нитнуваат носачите се кажи речи залепени скроз на прагот и нема место да застанува водата, освен ако прагот или лајсната не ти е идеално права па да има некакви луфти помеѓу нив и да собира вода и да гние, ама тоа е минимално и нема шанса да предизвика гниење, барем не толку лесно како другите проблеми. Затоа, спојот на носачите со прагот ќе го нашлакаш убаво и прецизно со пластобит, да не се гледа надвор од лајсната и готово!
И, се разбира, еднаш во годината вадиш и чистиш ѓубрето оттаму!

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Струмикс напиша:
Нико, прагот гние од влага, така?
Е, како влагата влегува во прагот? Споевите на прагот со подот и со полумесеците ако не се заштитени и искородирани, тие први ќе попуштат. Гнијат и се отвараат дупки...Вода влегува во прагот и гние со текк на време...Исто така, на горниот дел од прагот према вратата ако кедерот не е ОК, се собира вода која го подјадува горниот дел и почнува влагата да навлегува внатре. Прагот треба да е затворен, нели?
А оние ситни дупчиња во кои се нитнуваат носачите се кажи речи залепени скроз на прагот и нема место да застанува водата, освен ако прагот или лајсната не ти е идеално права па да има некакви луфти помеѓу нив и да собира вода и да гние, ама тоа е минимално и нема шанса да предизвика гниење, барем не толку лесно како другите проблеми. Затоа, спојот на носачите со прагот ќе го нашлакаш убаво и прецизно со пластобит, да не се гледа надвор од лајсната и готово!
И, се разбира, еднаш во годината вадиш и чистиш ѓубрето оттаму!

Pragovite se ubavo napraveni i posle toa se oblozeni vo kobit. Kederite se novi i nema sansi da propustat od vnatre. Taka da moze i da gi stavam samo da najdam drzaci posto poveketo se skrseni pri vadenje.
Fala na sovet!!

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Volkswagen напиша:
The Blob...портокалово Фичо. Во БТ знам 2 портокалови Фича...едното знам е 666 таблички...твое да не е?:)

Иначе да...Шевролетот маме плачеше исто и ЗИС-от...БРОДОВИ!
moeto e bt-666-ad tablicki i e belo

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Има едно 666-CM портокалово...666-AD долго време неам видено ...

Прати слика да го видиме torrent...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе torent да не живееш на Илинденска? И дај стави некоја слика од Фичото да го видиме.

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Abe temava se zapusti dajte stavete nekoja restavrirana kola ili pak so vi e vo faza na restavracija...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Епа некој прави нешто?!

Ти cobra правиш нешто со Фичото?

Или го продаваш? :) хехе

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Ja so ficoto sum gotov treba uste da mu gi stavam gornite lajsni na krov da go smenam zadniot desen stop i predniot bocen zmigavec. I da gi odnesam vnatre tapacirite da mi gi napravat i za mesec dena da zavrsam so skolo go registriram.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
не живеам на илинденска на Гаврило Принцип живеам а за слики ке ставам

Kajgana Shop

На врв Bottom