Реставрација на автомобили и моторцикли, расклопување мотори и слично?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
На 1300, скоро и да нема недостапни места, освен „бункерите” во багажникот, зад задните тркала, каде одев со најтенката можна челична четка, машински се разбира, и колку сум фатил толку, ама добро сум фатил, бидејки се отворија дупкички долу на крилото.
Потоа, споевите на предното крило на А носачот, одвнатре, каде крилата беа изгниени, па стручно лице ги сечеше, и јас пак по истиот терк работев, а за другото, има достап кога се е извадено.
Сега е буквално само школка со крила, преден и заден везен лим, без врати стакла, подвозје....внатрешност нема...тапацирунг нема...ништо нема, само инсталацијата стои, подместена малце од шелните кајшто оди, заради припрема.
Имав среќа што не беше премногу изгниена, и немаше некои големи дупки, но средниот праг и на двете страни е ново парче лим, како и надворешните прагови. Шасијата само на едно место беше малку гнила, на десниот спој со предниот везен лим, заради конструкцијата на системот за ладење, кој нема експанзионен сад, туку едно црево од ладникот кое ја истура надвор вишокот течност, и каде капело на шасијата, го дупнало.
Подот беше здрав, ама варовите на праговите со подот беа начнати, како и столбовите на А носачите долу на двете страни.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Значи се извади со железна четка а?...на бормашина и стругај...
јас така цел под го истружив на последнава буба...и еден УБАВ слој миниум...претходно со средство кое ја врзуваше рѓата во црн прав...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Абе сега се сетив...ваква тема имаше, па колега Волксваген, ја споив со твојата.
Да продолжиме тука!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Не се избриша темава? Мислев дека со падот на серверот отиде јабана...
Ок, и значи со железна четка брка се работа а?
Иначе Струмикс...што предлагаш?

Zastava 750/850 или Zastava 101?

Би одел и на Zastava 1300 ама и тоа исто ко фичото треба да чекам поќе време за делови...фак!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
101 Медитеран, со мотор 1.3
Закон!
Пуштив абер и по Струмица да ме известат ако има нешто...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Супер...фала!

Ех лани што убава Медитеранка најдов. 600 евра регистрирана, војничка зелена. Тип Топ беше. Со татко ми бевме. Уште го праев Голфот. И на крајот од денот се кандисавме...ама ја продадоа! 1.1 беше.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.061
Поени од реакции
11.246
Во Англија гледав ги мачкаат лимовите од внатрешноста со масло за да не ги фаќа рѓата... Струмикс, дали имаш некои слики да видиме како се изработува фиатот?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Слики за жал, немам. Не сум по техниката многу, а и немам со што...
Ќе има слики еден ден кога ќе е готов! Ќе ја преполнам галеријата, здравје.
А за масло, има само во внатрешноста на праговите премачкано на фиатот.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.061
Поени од реакции
11.246
Мислам дека тоа е најефикасно против рѓа. 1-2 слоја прегорено масло да се залепи и нема гајле.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
За таа намена има Битумен

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
-=}{VLATCHE}{=- напиша:
За таа намена има Битумен
Точно!
Маслото...мислам дека многу многу нема да заштити како битуменот, кој е погуст и е потежок од маслото. За оние кои не знаат, битуменот е продуктот кој прв се „дестилира“ од нафтата (суровата), а од таа дестилација плинот е последното дестилирање. Тешките масла се втори...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Денес бев Кочани. Каков Мерцедес олд-тајмер видов... многу добро среден. Имам и некоја слика. Да ги качам да ги видите?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Se razbira, ne prasuvaj, zakaci gi.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
еве ги

А имав и прилика да поразговарам со сопственикот. Внатре многу добро е среден (можи да не се гледа добро на сликите) од страна на кров, седишта, тапацири... Со еден збор перфект. Го коштало околу 500 евра (само работна рака).
http://img235.imageshack.us/img235/3888/mercedes1gk1.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/7059/mercedes4fi1.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/6632/mercedes5vp2.jpg
Зафркава страната нешто... Ке ги видиш стрпи се малку.

Ете. Се намачив дури ги ставив сликите (само следи го линкот) имам уште една ама не сака повеќе да става. Тоа е. Внатре има дисплеј за DVD плеер, позади задните седишта 2 елипси и еден голем вуфер. Ај чекам коментар.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Се убаво, само тоа со ДВД-то не му требало. Според мене, се губи автентичноста на колата.
Инаку, одлично, макар што јас би одел на крем боја внатрешност. Бели не верувам дека ги правеа внатре.

Kajgana Shop

На врв Bottom